Rok Kronaveter je takole izkoristil enajstmetrovko. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter je takole izkoristil enajstmetrovko. Foto: www.alesfevzer.com
Green Dragons
Olimpija je ob veliki podpori Green Dragonsov zmagala sedmič zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Matija Širok in Andraž Šporar
Andraž Šporar je novogoriški obrambi povzročal kar nekaj težav. Foto: www.alesfevzer.com
Miran Burgić
Nogometaši Gorice so še drugič v sezoni izgubili proti Olimpiji. V uvodnem krogu je bilo 4:1. Tokrat bi si domači glede na prikazano zaslužili vsaj častni zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmin Handanović (Maribor)
Jasminu Handanoviću v 86. minuti ni uspelo ustaviti povratne podaje Marwana Kabhe, kar je bilo na koncu usodno za vijoličaste. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje Zavrčanov
Zavrč se je na četrtem mestu točkovno izenačil z Mariborom. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor v Zavrču zabil tri gole, a izgubil
Pušnik in Srebrnič po tekmi Gorica - Olimpija
"Zvezdnik" Riera želi pomagati Zavrču

Gorica je bila v uvodnih minutah nevarnejša. Obetavne akcije pred kazenskim prostorom gostov so se vrstile, a je manjkal zaključek. V 7. minuti je po podaji iz kota z glavo streljal Marshal Johnson, vendar je meril mimo vrat. Na drugi strani je od daleč zagrozil Andraž Šporar. V 13. minuti je z roba kazenskega prostora ustrelil Sandi Arčon in za las zgrešil okvir vrat.

Škarabot in Arčon nista zadela
Novogoričani so imeli tudi v nadaljevanju terensko premoč, ki pa je niso pretvorili v zadetek. V 41. minuti je tako z leve strani lepo vtekel Matija Škarabot in močno udaril, a je njegov poskus zgrešil okvir vrat. Malo pozneje je lepo priložnost zapravil še Arčon.

Šporar priigral 11-m za gol Kronavetra
In ko je že kazalo, da se bo polčas končal brez golov, je Šporar po dolgi podaji pobegnil Alenu Joganu, ta ga je (nespametno) podrl z rokoborskim prijemom, kar je pomenilo enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Rok Kronaveter.

Eleke stresel vratnico
V 49. minuti se je na desni strani sam pred Gregorja Sorčana prebil Miha Zajc, a je novogoriški vratar s skrajnimi močmi odbil žogo čez vrata. Na drugi strani je Eleke v 53. minuti vtekel v kazenski prostor, silovito udaril, vendar mu je veselje preprečila vratnica. Malo pozneje se je Šporar po podaji Hentyja sam prebil pred Sorčana, a je njegov strel zletel mimo vrat.

Evrogol Kapuna
Tekma se je nato dokončno nagnila na stran gostov v 78. minuti, ko je Nik Kapun izbito žogo z roba kazenskega prostora poslal v desni zgornji kot Sorčana. Zares izjemen zadetek ljubljanskega vezista, ki je v 62. minuti vstopil namesto Mimouna.

Kronaveter zapečatil usodo domačih
Piko na i zmagi gostov je v 88. minuti postavil Kronaveter, ki je na levi strani kazenskega prostora sprejel podajo Šporarja, nato pa z diagonalnim visokim strelom zadel malo mrežico Sorčana. Gorica je tudi po tretjem zadetku imela priložnosti, a je bila še naprej neučinkovita.
Gorica sprožila 21 strelov, a le tri v okvir vrat
Skupno razmerje strelov je bilo sicer 21:12 za domače, ki pa so v okvir vrat sprožili le tri strele, medtem ko Olimpija osem.

Maribor doživel hladen tuš v Halozah
Nogometaši Maribora so prvič pod vodstvom Kruna Jurčića izgubili. Doma jih je namreč z 2:1 ugnal Zavrč, pri katerem Albert Riera, najnovejša okrepitev, še ni igral. Haložani so povedli v 38. minuti. Po podaji Veljka Batrovića s prostega strela je žogo v lastno mrežo preusmeril Marko Šuler. Sodniki so sicer zadetek najprej pripisali Toniju Datkovića, ki je bil v bližini.

Bohar pospravil "odbitek" v mrežo
Mariborčani so nato jalovo napadali vse do 76. minute. Takrat je vratar Pavol Bajza sprva ubranil poskus Marcosa Tavaresa, a je bil na pravem mestu Damjan Bohar, ki je žogo poslal v mrežo.

Usodna napaka Handanovića
V 86. minuti pa še drugi šok za goste. Marwan Kabha je podal nazaj do svojega vratarja Jasmina Handanovića, ki pa je žogo v slogu čeških mojstrov iz risanke "A je to" zgrešil, tako da je ta končala za njegovim hrbtom.

Viole dvakrat prekinile tekmo
Razplet srečanja je močno razburil mariborske navijače, ki so v 90. minuti z "divjanjem" prvič prekinili tekmo. Zavrelo je tudi na igrišču, kjer je bil položaj na robu pretepa. Peter Stojanović in Datković sta jo odnesla le z rumenima kartonoma. V 95. minuti je sodnik Rade Obrenović moral znova prekiniti tekmo, saj so Viole na zelenico zmetale pločevinke piva. Igralci so odšli v slačilnice, nato pa se po nekaj minutah vrnili na zelenico.

Olimpija pred Mariborom beži za 10 točk
Mariboru do konca, tekma je z vsemi prekinitvami vred trajala 111 minut, ni uspelo izenačiti, tako da na tretjem mestu za vodilno Olimpijo zaostaja že deset točk.

Brez golov v Novem mestu
V prvi tekmi dneva sta se Krka in Rudar razšla brez golov. Bliže golu so bili domači, pri katerih je Leo Ejup v 14. minuti stresel vratnico.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 10. krog

GORICA - OLIMPIJA 0:3 (0:1)
2.200; Kronaveter 45./11-m, 89., Kapun 79.

Gorica: Sorčan, Širok, Kavčič, Jogan , Škarabot, Arčon, Kolenc (83./Martinović), Džuzdanović, Johnson, Eleke, Burgič (72./Nunić).

Olimpija: Šeliga, Mitrović, Kelhar, Fink, Bajrić , Mimoun (62./Kapun), Kronaveter, Zajc (68./Alves), Matić, Henty (87./Mariotto), Šporar.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


KRKA - RUDAR 0:0
300 gledalcev

Krka: Mitrović, Vučkić , Ejup, Marotti, Bogdan, Mojstrovič, Fuček, Gliha (64./Perić), Welbeck , Kastrevec (74./Novinić), Dangubić (78./Marjanović).

Rudar: Radan, Ihbeisheh, Žitko, Kašnik, Kocič, S. Babić, Bolha, Trifkovič (74./Tolimir), M. Babić (87./Grbić), Krcić, Prašnikar (75./Grgić).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


ZAVRČ - MARIBOR 2:1 (1:0)
1.800; Šuler 38./ag, Kabha 86./ag; Bohar 76.

Zavrč: Bajza , Petrović, Rogač, Datković , Antić, Kokorović (84./Polić), Pihler, Tahiraj (90./Glavica), Batrović, Matjašič, Zorko (65./Cvek).

Maribor: Handanović, Stojanović , Mertelj, Šuler, Viler, Dervišević (70./Vršič), Kabha, Sallalich (58./Bohar), Ibraimi, Mendy (84./Bajde), Tavares.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


CELJE - KRŠKO 0:0
650 gledalcev

Nedelja ob 17.45:
DOMŽALE - LUKA KOPER

Lestvica:                             

OLIMPIJA            10  8 1 1 30:5  25
GORICA              10  7 0 3 21:19 21
DOMŽALE              9  5 1 3 16:8  16
MARIBOR             10  4 3 3 15:12 15
ZAVRČ               10  4 3 3  9:9  15
RUDAR               10  2 4 4 10:13 10
KRKA                10  2 4 4  9:16 10
KRŠKO               10  2 3 5  5:13  9
LUKA KOPER           9  2 2 5 12:17  8
CELJE               10  1 3 6  6:21  6

Maribor v Zavrču zabil tri gole, a izgubil
Pušnik in Srebrnič po tekmi Gorica - Olimpija
"Zvezdnik" Riera želi pomagati Zavrču