Trener Olimpije Luka Elsner je bil po remiju v Velenju zelo besen. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Olimpije Luka Elsner je bil po remiju v Velenju zelo besen. Foto: www.alesfevzer.com

Na treningih delamo vse, da fantom predstavimo, kako morajo funkcionirati. Trenutno smo daleč od neke nogometne taktike, saj se pogovarjamo o osnovnih zadevah, kot je želja po zmagi.

Luka Elsner
false
Etien Velikonja (levo) je v Velenju zapravi dve lepi priložnosti za zadetek. Foto: www.alesfevzer.com

Razplet 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije je prinesel novo ime na vrhu. To je Maribor, ki je pred 3.500 gledalci v Ljudskem vrtu zmagal z 1:0, medtem ko je Olimpija v Velenju pri Rudarju zgolj remizirala (0:0). Vijoličasti imajo pred aktualnimi državnimi prvaki točko naskoka.

Milanič: Veliko optimizma za naprej
V taboru Maribora je bilo po tekmi - razumljivo - veselo. Varovanci Darka Milaniča so po remiju v Velenju (1:1) dobili tri tekme zapored, vključno z zmago nad Domžalami (3:1) in večnim derbijem v Stožicah (1:3). "Imeli smo dinamiko v igri, si ustvarjali priložnosti, a nismo zadeli več kot enkrat. Dovolj je bil gol na začetku drugega polčasa. Moramo upoštevati tudi spoznanje o kakovostnem tekmecu z veliko mero uigranosti. V vsakem primeru pa smo zadovoljni s tem, kako se fantje odzivajo v trenutkih, ko je na naših tekmah veliko sprintov, porabe energije. Ob koncu smo dobro opravili tudi obrambni del naloge, igrali smo tekmovalno in to vliva veliko optimizma za naprej," je tekmi povedal Milanič.

Elsner: Zame točka kot poraz
Olimpija je v prvem polčasu v Velenju igrala zelo mlačno, v nadaljevanju je igro malce popravila, Ljubljančani so si priigrali tri zelo lepe priložnosti, a so vse zapravili - dve Etien Velikonja, eno Miha Zajc. "Zame je točka kot poraz. 40 minut nas ni bilo nikjer. Ni bilo želje in lakote po zmagi. Potem se to pozna v vsaki situaciji. Ne dobivamo dvobojev, ne dobivamo skokov, ne dobivamo odbitih žog. To je daleč od tega, kar smo si želeli popraviti. Ko vidimo, da časa zmanjkuje, in začnemo igrati, smo prišli do situacij, v katerih smo bili nevarni, a če ne začneš tekme na pravi način, te to ne nagradi in zaradi tega teh priložnosti nismo izkoristili. Smo v položaju, ko smo zadaj in bomo morali loviti (Maribor). Morda je to v tem obdobju celo dobro, da prevzamemo več odgovornosti, saj smo do tega trenutka precej skrivali," je bil po tekmi razočaran trener Olimpije Luka Elsner.

Elsner: Položaj je slab!
Na zadnjih dveh tekmah so zeleno-beli od možnih šestih točk osvojili zgolj eno. "Nisem tip človeka, ki bo gledal, kako se položaj slabša, oziroma tip človeka, ki se bo skrival za neresnicami. Položaj je slab. Mi smo to skrivali s pozitivnim nizom do tekme z Mariborom. Čas je, da se stvari spremenijo v naših odnosih in v tem, da se začnemo na zelenici bolj truditi," je poudaril Elsner. "Na treningih delamo vse, da fantom predstavimo, kako morajo funkcionirati. Trenutno smo daleč od neke nogometne taktike, saj se pogovarjamo o osnovnih zadevah, kot je želja po zmagi. Za tak klub, kot je Olimpija, bi to moralo biti samoumevno, pa ni." Sklenil je: "V bistvu se moramo s tem ukvarjati, kar je neverjetno!"

V naslednjem krogu domačega prvenstva bo Maribor gostoval v Kidričevem pri Aluminiju, Olimpijo pa čaka težka preizkušnja proti Elsnerjevi nekdanji ekipi Domžalam.

Na treningih delamo vse, da fantom predstavimo, kako morajo funkcionirati. Trenutno smo daleč od neke nogometne taktike, saj se pogovarjamo o osnovnih zadevah, kot je želja po zmagi.

Luka Elsner
Olimpija po remiju predala vodstvo Mariboru
Maribor prek Gorice na vrh
Olimpija po remiju predala vodstvo Mariboru
Maribor prek Gorice na vrh