Po 93 minutah tekme v Kopru se je izkazalo, da je zmagoviti gol dosegel Urban Žibert v 27. minuti. Foto: Aleš Fevžer
Po 93 minutah tekme v Kopru se je izkazalo, da je zmagoviti gol dosegel Urban Žibert v 27. minuti. Foto: Aleš Fevžer
Jaka Ihbeisheh
Trenutek odločitve v Novem mestu: Jaka Ihbeisheh je v 27. minuti matiral Elvisa Džafića. Foto: Aleš Fevžer
Tine Kavčič
Tine Kavčič (v sredini) je dosegel prvi prvoligaški gol v članski konkurenci. Foto: Aleš Fevžer
Ivan Firer
Ivan Firer je zadel že na drugi tekmi zapored. Foto: Ervin Čurlič
Zavrč
Zavrč ne popušča. S tekmo več se je na vrhu lestvice točkovno izenačil z Mariborom. Foto: Aleš Fevžer
Zavrč z novo zmago točkovno ujel Maribor
Tavares dosegel častni gol za Maribor
Lotrič kaznoval napako Rajčevića
Urban Žibert povišal na 2:0
Domžalčani remizirali z Novogoričani
Krka se veseli, padla je Olimpija

so še poglobili krizo prvakov iz Maribora, saj so jih v 12. krogu premagali z 2:1. Vijoličasti so brez zmage že tretjo prvenstveno tekmo zapored.

Koprčani so povedli v 14. minuti, ko je Aleksander Rajčević pri poskusu izbijanju grdo zgrešil žogo, tako da je ta prišla do Mitje Lotriča, ki je nato z diagonalnim strelom ugnal Jasmina Handanovića.

Galešiću ni uspelo, Žibertu pa
Tudi v nadaljevanju so bili nekoliko nevarnejši domači, pri katerih je Goran Galešić v 24. minuti izjemno izvedel prosti strel z desne strani z okoli 25 metrov, a mu je veselje preprečila vratnica. Dve minuti pozneje je bil natančnejši Urban Žibert, ki je z okoli 20 metrov neovirano sprožil in z natančnim strelom po tleh za desno vratnico premagal Handanovića. Mariborčani v prve pol ure niso pokazali veliko, v okvir vrat so udarili le enkrat. V 39. minuti je poskusil Tavares, vendar je bil Igor Nenezić na mestu. Koper je ob polčasu zadržal prednost 2:0.

Tavares zabil častni zadetek
Maribor je drugi polčas začel precej bolje, nevarne akcije pred kazenskim prostorom Kopra so se vrstile ena za drugo. Toda napadi so bili jalovi. V 65. minuti je koprska obramba zapored ustavila poskusa Jeana Philippa Mendyja in Marcosa Tavaresa. Pritisk vijoličastih ni pojenjal, a so se Koprčani disciplinirano branili in tudi napadali. Tako je v 83. minuti s prostega strela Handanovića namučil Galešić, malo pozneje pa še Domen Črnigoj. In ko je že kazalo, da bodo Štajerci iz Kopra odšli brez zadetka, je Tavares s prostega strela le premagal Nenezića. Ta je v sodnikovem podaljšku ubranil poskus Mendyja za izenačenje. Končna statistika: streli v okvir vrat 8:8 in posest žoge 67:33 v korist Maribora.

Zavrč diha za ovratnik Mariboru
Zavrč ostaja prvi zasledovalec Maribora, potem ko je tokrat z 2:1 ugnal Triglav. Štajerci so povedli v 10. minuti. Sandi Čeh je podal v kazenski prostor gostov, kjer se je Dino Kresinger otresel čuvaja, nato pa z glavo matiral Žana Pelka. Sledila je bleda igra brez pravih priložnosti na obeh straneh. V drugem polčasu so Gorenjci v 61. minuti prišli do najlepše priložnosti na tekmi, a je Mustafa Nukić izgubil dvoboj na "štiri oči" z Gregorjem Finkom. In kdor ne da, dobi. Odločitev o zmagovalcu je padla v 85. minuti, ko je Josip Fuček na robu kazenskega prostora preigral svojega čuvaja, nato pa neubranljivo zadel levi zgornji kot vratarja Pelka. Poraz Kranjčanov je po samostojnem prodoru ublažil Davor Bubanja (88.), a je bilo za preobrat že prepozno.

Ihbeisheh odločil v Novem mestu
Krka je po odhodu trenerja Borivoja Lučića zmagala še drugič zapored. Ključni trenutek tekme se je zgodil v 27. minuti, ko je Saša Ranić poslal dolg predložek v kazenski prostor gostov, kjer je Antonio Mlinar Delamea slabo ocenil let žoge, tako da ga je ta preskočila in prišla do Jake Ihbeisheha, ki se je sam znašel pred Elvisom Džafićem in ga rutinirano premagal. Olimpija si je že pred tem pa tudi v nadaljevanju priigrala kar nekaj priložnosti, a so te ostale neizkoriščene. Najbližje golu je bil Milan Anđelković, ki je po podaji s kota zadel vratnico. Poleg Anđelkovića so lepe priložnosti zapravili še Nikola Nikezić, Andraž Šporar in Nik Omladič. Odlično je branil domači vratar Matko Obradović.

Naveza Favalli - Kavčič poskrbela za vodstvo
Novogoričani so si v Domžalah že v uvodnih minutah priigrali dve priložnosti, vodstvo pa dočakali v 29. Po prekršku nad Alessandrom Favallijem je isti igralec izvajal prosti strel in poslal predložek v kazenski prostor, kjer je na daljši vratnici najvišje skočil 19-letni Tine Kavčič in z glavo premagal Nejca Vidmarja.

Parker izenačil, Vidmar ubranil 11-metrovko
Domžale so izenačile v 54. minuti, ko je po predložku Nejca Skubica z desne strani na daljši vratnici Joshua Parker podstavil golen in z nekaj metrov zatresel mrežo. Že v naslednji minuti je imela Gorica priložnost za novo vodstvo, a je Vidmar ubranil enajstmetrovko Massimu Codi. Prekršek za najstrožjo kazen je napravil Darko Zec, ki je podrl Danieleja Bazzoffio. V nadaljevanju je sledilo še nekaj (pol)priložnosti na obeh straneh, vendar se mreži nista več zatresli.

Firer junak sosedskega derbija
Rudar
je v šaleško-savinjskem derbiju z 1:0 odpravil Celje. V dokaj grobi tekmi so imeli gostje v prvem polčasu dve lepi priložnosti, a je Miha Zajc v 10. minuti izgubil dvoboj na "štiri oči" z Matjažem Rozmanom, medtem ko je poskus Sebastjana Gobca s prostega strela ustavila prečka. Na začetku drugega polčasa je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Miha Korošec, kmalu pa mu je zaradi protestiranja sledil še gostujoči trener Miloš Rus. Igra se je nato preselila na polovico Celjanov, ki so se uspešno branili vse do 77. minute, ko je Ivan Firer srečno prišel do žoge, udaril s prve in presenetil Matica Kotnika. Celjani se kljub igralcu manj niso predali. Tri minute po golu je Matej Centrih zadel prečko, kar je bila tudi najlepša priložnost gostov za izenačenje.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 12. krog

LUKA KOPER - MARIBOR 2:1 (2:0)
800; Lotrič 14., Žibert 27.; Tavares 90.
Luka Koper: Nenezić, Halilović , Blažič, Ivetić (77./Arčon), Galešić (92./Štulac), Guberac, Žibert , Šme , Lotrič (63./Pučko), Palčič, Črnigoj.

Maribor: Handanović, Cvijanović (51./Dodlek ), Mertelj, Rajčević, Trajkovski (85./Črnic), Mezga (68./Ceppelini), Mejač, Filipović , Tavares, Mendy , Fajić.

Sodnik: Vojko Goričan (Poljčane)




KRKA - OLIMPIJA 1:0 (1:0)
400; Ihbeisheh 27.

Krka: Obradović , Mojstrović, Cvijanović, Ivanković , Medved (60./Volarič), Ranić, Mbognou, Košnik (82./Bešić), Novosel (69./Lekić), Ihbeisheh, Marošević.

Olimpija: Džafić, Bagarić, Anđelković, Delamea, Jović, Eteme (87./Valenčič), Ivelja (76./Kapun), Baskera (65./Trifković), Omladič, Nikezić, Šporar.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)




DOMŽALE - GORICA 1:1 (0:1)
300; Parker 54.; Kavčič 29.
Domžale: Vidmar, Skubic, Korun, Zec, Janža , Majer (79./Banović), Husmani, Gabrić (81./Mijić), Požeg Vancaš, Parker, S. Vuk (89./G. Vuk).

Gorica: Cordaz, Favalli, Kavčič, Gigli, Vanin, Vicente, Vetrih (76./Lapadula), Misuraca , N'diaye (62./Addae), Bazzoffia, Coda (84./Danilevičius ).

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)





RUDAR - CELJE 1:0 (0:0)
700; Firer 78.
: Korošec 52./Celje

Rudar: Rozman, Jeseničnik (49./Krefl), Kašnik, Knezović , Klinar, Rotman , Firer Radujko, Črnčič (78./Podlogar), Eterović , Bratanović (62./Rošer).

Celje: Kotnik, Gobec , Vrhovec, Krajcer, Centrih, Verbič (85./Bajde), Jugović, Korošec , Zajc (71./Žurej), Čadikovski (56./Žitko), Vicente.

Sodnik: Roman Glažar (Ptuj)





ZAVRČ - TRIGLAV 2:1 (1:0)
500; Kresinger 10., Fuček 85.; Bubanja 88.

Zavrč: Fink, S. Čeh (69./Sreš), Sambolec, Murko, Kokol (80./Roj), Matjašič, Brlečič, Golubar, Dugolin (70./Fuček), Kresinger , Kelenc.

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić (16./Krcić 70./Denkovski), Dialo, Klemenčič , Pokorn, Stojnić, Stjepanović, Bukara (57./Bubanja), Majcen, Nukić.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


Lestvica:                            
MARIBOR          11  7 2 2  24:8   23
ZAVRČ            12  7 2 3  19:16  23
LUKA KOPER       12  6 3 3  15:14  21
RUDAR            11  6 2 3  15:11  20
GORICA           12  5 4 3  19:12  19
DOMŽALE          12  4 4 4  17:13  16
OLIMPIJA         11  5 1 5  18:17  16
CELJE            12  3 2 7  10:20  11
KRKA             11  3 1 7  11:20  10
TRIGLAV          12  1 1 10  7:24   4

</p

Zavrč z novo zmago točkovno ujel Maribor
Tavares dosegel častni gol za Maribor
Lotrič kaznoval napako Rajčevića
Urban Žibert povišal na 2:0
Domžalčani remizirali z Novogoričani
Krka se veseli, padla je Olimpija