Nogometaši Olimpije so z 1:0 odpravili Koprčane, ki tako niso izkoristili spodrsljaja Mariborčanov v Ljudskem vrtu. Foto: Aleš Fevžer
Nogometaši Olimpije so z 1:0 odpravili Koprčane, ki tako niso izkoristili spodrsljaja Mariborčanov v Ljudskem vrtu. Foto: Aleš Fevžer
Jasmin Handanović
Jasmin Handanović je moral dvakrat žogo pobrati iz svoje mreže. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Dinnyuy Kongnyuy
Nogometaši Triglava so z 1:0 ugnali Domžale in dosegli peto zmago v letošnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Boniperti junak tekme v mestu vrtnic
Triglav proti Domžalam do pete zmage
Haložani nadigrali Celjane
Koprčani praznih rok iz Stožic
Rotman in Šimundža po tekmi v Mariboru
Jović odločil tekmo v Stožicah
Rudar boljši od Maribora
Klinar zadel za dvojno vodstvo Rudarja
Podlogar odbito žogo pospravil v mrežo

Vijoličasti so v Ljudskem vrtu vknjižili sedmi poraz v letošnji sezoni. Usodna sta bila Matej Podlogar in Denis Klinar. V obeh primerih bi lahko vratar gostiteljev Jasmin Handanović bolje posredoval.

Vseeno so varovanci Anteja Šimundže na prvenstveni lestvici ohranili prednost petih točk pred drugouvrščeno Luko Koper, ki je izgubila v Stožicah (1:0). Edini zadetek na tekmi je dosegel Boban Jović.

Rudar pripravil presenečenje kroga
Niz štirih zmag Maribora je končan. V 12. minuti je Matjaž Rozman obranil strel Jean-Philippa Mendyja. V 18. minuti so gostje tudi po zaslugi domačega vratarja Jasmina Handanovića prišli do vodstva. Rajko Rotman se je odločil za strel s skoraj 30 metrov, kar je Handanovića tako presenetilo, da je žogo odbil le do Mateja Podlogarja, ki jo je poslal v prazno mrežo. Mariborčani so hiteli, igra je potekala na polovici Rudarja. V 41. minuti je Marcos Tavares s strelom z 20 metrov zadel prečko. Minuto pozneje so domači spravili žogo tik pred gostujoča vrata, Aleš Mertelj je ni najbolje zadel, Aljaž Krefl jo je odbil z golove črte. V 57. minuti so gostje izvedli kot, Ivan Knezović je bil najvišji v skoku, žoga pa je šla tik mimo desne vratnice. V 65. minuti je Tavares sprožil strel z 20 metrov, žoga pa je zletela tik nad prečko. Pet minut zatem so se gostje veselili še enega zadetka. Denis Klinar je na desni strani preigral Mitjo Vilerja, stekel proti kazenskemu prostoru in močno streljal, žoga je zletela skozi Handanovićeve prste v gol.

Pritisk domačih ni pojenjal. V 79. minuti se je za strel z leve strani odločil Goran Cvijanović, Rozman je žogo odbil v kot. Velenjski vratar je uspešno posredoval tudi po strelu Dareta Vršiča v 89. minuti. V sodniškem dodatku se je mreža gostov le zatresla, vendar je bil Marko Šuler v prepovedanem položaju.

Jović potopil Koprčane
Po neodločenem izidu 1:1 in dveh zmagah z 1:0 so nogometaši Olimpije tudi tokrat slavili z 1:0. Koper, ki je pogrešal zgolj Domna Črnigoja, je tako zamudil priložnost, da se približa vodilnemu Mariboru. Po ne prav razburljivem začetku tekme so domači povedli v 17. minuti. Damjan Trifković je podal pred vrata Kopra, tam pa se je najbolje znašel Boban Jović in zadel za 1:0. V prvem polčasu so gledalci videli le še eno resnejšo priložnost, in sicer jo je po poigravanju Arisa Zarifovića in Matije Škarabota zapravil Matej Palčič, ki je žogo poslal v naročje Aleksandra Šelige. Uvod drugega polčasa je minil v borbeni igri predvsem na sredini igrišča, priložnosti ni bilo.

V 73. minuti je dvakrat poskusil Damir Hadžić, a tudi po zaslugi dobrega posredovanja Šelige po strelih iz bližine je ostalo pri vodstvu domačih. Ljubljanski vratar je dobro posredoval tudi v 80. minuti po prostem strelu Ivice Guberca. Odbito žogo je Miroslav Ćovilo s petih metrov poslal mimo gola. Nenatančen je bil tudi Jović v izdihljajih tekme.

Zmaga ostala v mestu vrtnic
V mestu vrtnic so slavili novo zmago Gorice, ki je z 1:0 odpravila Krko. Gostitelji so sijajno odprli tekmo in imeli v prvih petnajstih minutah absolutno prevlado na igrišču, sad takšne predstave pa je bil zadetek, ki ga je po samostojnem prodoru in po strelu po tleh že v šesti minuti dosegel Filippo Boniperti. Le tri minute pozneje se je strelec uvodnega gola znova znašel v lepi priložnosti po podaji Massima Code, a je njegov strel zaustavil novomeški vratar Matko Obradovič. V nadaljevanju so do sape prišli tudi nogometaši iz dolenjske prestolnice. Ti so bili predvsem nevarni v zadnjih petnajstih minutah, po obetavnih zaključnih strelih Marina Perića, kjer se je z bravuroznim posredovanjem izkazal domači vratar Alex Cordaz, in Josipa Maroševića pa se izid ni spremenil.

V drugem polčasu so izbranci gostujočega trenerja Adnana Zildžovića skušali preobrniti potek tekme in doseči vsaj izenačujoči gol, a neuspešno. Odprta novomeška igra je v končnici pustila nekaj več prostora domačim nogometašem, mreža pa se ni zatresla in ostalo je pri tesni zmagi izbrancev Luigija Apollonija.

Tretji zaporedni poraz Celjanov
Celjani so na domačem terenu visoko izgubili proti Zavrču. Gostitelji so bili v uvodnih minutah nekoliko boljši nasprotnik, pripravili so si dve priložnosti, vendar nobena ni bila nevarna za gol Zavrča. V 29. minuti pa si je celjska obramba privoščila napako. Matic Žitko je slabo posredoval, Miha Kokol je bil zbran, izkoristil priložnost in zadel za 1:0. Zavrč je še naprej izkoriščal priložnosti, v 38. minuti je namreč zadel drugič. Doris Kelenc je z desne strani lepo podal, Matija Smrekar pa se je v kazenskem prostoru dobro odzval in premagal Kotnika. V zaključku prvega polčasa so imeli gosti še dve priložnosti za tretji gol. Smrekar je v 39. minuti zaposlil Josipa Golubarja, ki je z močnim strelom stresel prečko, v sodniškem dodatku pa je Smrekar s prostega strela zadel vratnico.

Haložani so hitro po začetku drugega polčasa znova zadeli. V 46. minuti je Kelenc podal na drugo vratnico, najvišje je skočil Kokol, podal na drugo stran, zmedo v celjski obrambi pa je izkoristil Smrekar. Igra se je nato umirila, obe ekipi sta si sicer pripravili še nekaj strelov, vendar noben ni bil nevaren.

Palibrk mož odločitve v Kranju
Prvi polčas v Kranju, kjer je Triglav gostil precej oslabljene Domžale, ni ponudil kakšnih resnih priložnosti. Obe ekipi sta sicer nekajkrat prišli do obetavnih položajev, a pravega zaključka ni bilo. Streli so bili bodisi nenatančni bodisi so končali v bloku bodisi so igralci zamudili s pravočasno podajo. V 41. minuti so gosti le zagrozili, ko je Rudi Požeg Vancaš lepo našel nekdanjega nogometaša Triglava Anžeta Jelarja, ta pa sam pred Darjanom Curanovićem v dveh poskusih ni znal žoge poslati v mrežo. V uvodu drugega dela pa so domači hitro povedli. Uroš Korun je v kazenskem prostoru napravil prekršek nad Gašperjem Udovičem, sledila je najstrožja kazen, ki jo je uspešno izvedel Uroš Palibrk.

V dinamičnem uvodu polčasa je sledilo še nekaj nenatančnih strelov na obeh straneh, v 69. minuti pa je gostujoči napadalec Sasha Aneff, kar pogost naslovnik domžalskih podaj, sprožil po sredini, Curanović pa je žogo odbil v prečko. Kranjčani so zdržali in vknjižili peto zmago v sezoni.

29. krog:
TRIGLAV - DOMŽALE 1:0 (0:0)
300; Palibrk 47./11-m

Triglav: Curanović, Šturm, Diallo, Krcić, Udovič, Šmit, Križaj (46./Redžić), Poljanec, Đukić, Palibrk (72./Šilijeg), Majcen (88./Poplatnik).

Domžale: Vidmar, Zec, Horić, Požeg Vancaš (79./Ožbolt), Jelar (61./Šišić), Parker, Aneff, Dobrovoljc, Janža, Korun, Husmani (59./Gorenc Stankovič).

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


GORICA - KRKA 1:0 (1:0)
350; Boniperti 6.

Gorica: Cordaz, Vetrih, Širok, Coda, Boniperti (46./Lapadula), Mastriani (56./Misuraca), Finocchio, Jogan, Favalli, Berardocco (70./Johnson), Modolo.

Krka: Obradovič, Krljanović, Buden, Marošević (57./Kastrevec), Ihbeisheh, Dežmar, Rašić, Perić, Balkovec (57./Obele), Zeljković, Ranič (77./Kramarič).

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)


CELJE - ZAVRČ 0:3 (0:2)
570; Kokol 29., Smrekar 38., 46.

Celje: Kotnik, Korošec (45./Žurej), Vasov, Žitko, Gobec, Miškič (76./Ploj), Vrhovec, Žagar-Knez, Zajc (64./Kolman), Verbič, Jovanović.

Zavrč: Fink, Čeh, Sambolec, Murko, Dugolin, Šafarić, Težak (78./Kurbus), Kelenc, Golubar, Kokol (73./Fuček), Smrekar (88./Matjašič).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


MARIBOR - RUDAR 0:2 (0:1)
1.800; Podlogar 17., Klinar 70.

Maribor: Handanović, Milec (46./Mejač), Šuler, Arghus, Viler, Cvijanović, Mertelj, Filipović (58./Vršič), Bohar (78./Zahović), Tavares, Mendy.

Rudar: Rozman, Krefl (62./Jahić), Bubalović, Knezović, Klinar, Stjepanović (78./Tolimir), Rotman, Podlogar, Črnčič, Firer, Eterović (90./Rošer).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


OLIMPIJA - LUKA KOPER 1:0 (1:0)
450; Jović 18.

Olimpija: Šeliga, Kostić, Škarabot, Zarifović, Trifković (89./Eteme), Valenčič (90./Zorc), Vukčević, Kapun, Mitrović, Jović (90./Čeh), Fink.

Luka Koper: Simčič, Blažič, Halilović, Hadžić, Palčič, Čovilo, Guberac, Galešić, Ivetić (81./Lotrič), Žibert (70./Pučko), Štromajer (78./Pilčić).

Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)

Lestvica:
MARIBOR          29 18 4  7 63:29  58
LUKA KOPER       29 16 5  8 39:30  53
RUDAR            29 14 8  7 43:23  50
GORICA           29 13 9  7 48:25  48
ZAVRČ            29 13 4 12 45:50  43
DOMŽALE          29 10 9 10 44:32  39
OLIMPIJA         29 10 6 13 31:42  36
CELJE            29  8 6 15 24:46  30
KRKA             29  6 5 18 22:52  23
TRIGLAV          29  5 8 16 27:57  23
                                     

Boniperti junak tekme v mestu vrtnic
Triglav proti Domžalam do pete zmage
Haložani nadigrali Celjane
Koprčani praznih rok iz Stožic
Rotman in Šimundža po tekmi v Mariboru
Jović odločil tekmo v Stožicah
Rudar boljši od Maribora
Klinar zadel za dvojno vodstvo Rudarja
Podlogar odbito žogo pospravil v mrežo