Etien Velikonja je dosegel prvi zadetek Olimpije tudi v sredo proti Trenčinu (3:4). Foto: www.alesfevzer.com
Etien Velikonja je dosegel prvi zadetek Olimpije tudi v sredo proti Trenčinu (3:4). Foto: www.alesfevzer.com
Rodolfo Vanoli
Rodolfo Vanoli je v začetni postavi opravil tri menjave v primerjavi s tekmo v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Filip Dangubić
Filip Dangubić je zadel za točko Krškega v Velenju. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija branjenje naslova začela z zmago
Velikonja odločil v Stožicah, remi v Velenju

Ljubljančani so edini zadetek v Stožicah dosegli že v 6. minuti. S prostega strela z 20 metrov je sijajno zadel Etien Velikonja, ki je meril v zgornji kot, žoga pa se je za golovo črto odbila od prečke.
Že predtem - v 4. minuti - je bil po lepem prodoru blizu gola Blessing Eleke, a mu je veselje preprečila vratnica.
Po vodilnem zadetku so se Ljubljančani hitro zadovoljili z doseženim, šele ob koncu prvega dela sta bila spet nevarnejša Eleke s prodorom in Miha Zajc iz bližine, ko je Matic Kotnik ustavil žogo. V vmesnem obdobju so pobudo prevzeli Celjani, ki pa si niso pripravili pravega zaključnega strela. Najlepšo priložnost je imel Žiga Kous v 39. minuti, a je bil vratar Aleksander Šeliga hitrejši.
V nadaljevanju je bil scenarij podoben. Malce bolje so začeli gostitelji, a prva strela Zajca in Ricarda Alvesa sta bila preslaba. Pozneje so spet pritisnili gostje. V 72. minuti je po podaji rezervista Lovra Čirjaka z desne strani pred vrati zgrešil žogo Matej Podlogar in ostalo je pri 1:0. Isti igralec je deset minut pred koncem nevarno meril z glavo, a je bil Šeliga zbran. Na drugi strani je po daljšem času spet streljal Eleke, vendar je bil Kotnik na mestu. V zadnjih minutah tudi Zajc in Jakob Novak nista bila zbrana ob zaključnih strelih.

Rudar kaznovan za zapravljene priložnosti
Na stadionu Ob jezeru so Krčani še petič na medsebojnih tekmah z Velenjčani ostali neporaženi. V 16. minuti je gostitelje v vodstvo po odbiti žogi vratarja Marka Zalokarja iz bližine popeljal Dominik Glavina, ki je dveletno pogodbo z Rudarjem podpisal v petek. Predtem je igral pri Interju iz Zaprešića. V 60. minuti je Glavina s približno 12 metrov zadel še prečko.

Gostje so bili dolgo v podrejenem položaju, a v 74. minuti vseeno izenačili. Velenjčani so na svoji polovici igrišča dovolili, da je Filip Dangubić na lahek način prišel do žoge, novinec v ekipi Krškega, ki je tja prišel iz Krke, pa se je sprehodil skozi domačo obrambo in z 20 metrov lepo zadel zgornji levi kot vrat nemočnega Borivoja Ristića. V 89. minuti je bil po podaji Anžeta Piška z desne strani blizu zmagovitega zadetka za Rudar Bojan Vručina, vendar je njegov strel z glavo na razočaranje domačih navijačev končal mimo leve vratnice.
Preostale tri tekme bodo v nedeljo.

Preizkusite se v napovedovanju izidov oziroma Nostradamusu!

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

RUDAR - KRŠKO 1:1 (1:0)
500; Glavina 16.; Dangubić 74.

Rudar: Ristić, Bolha, Mužek, Billong, Zec, Tolimir, Krcić ( 78./Pišek), Grbić ( 69./Eterović), Babić, Črnčič ( 78./Vručina), Glavina.

Krško: Zalokar, Pavič , Špiler ( 70./Vokić ), Čeh, Vuklišević, Dušak, Kramarič ( 90./Kožar), Jurečič ( 61./Muravac), Šturm , Štefanac, Dangubić.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


OLIMPIJA - CELJE 1:0 (1:0)
1.000; Velikonja 6.
Olimpija: Šeliga, Bajrić, Zarifović ( 46./Kelhar), Delamea Mlinar, Kirm , Klinar, Alves ( 67./Novak), Matić, Zajc, Velikonja ( 91./Vukčević), Eleke .
Celje: Kotnik, Vidmajer, Travner, Klemenčič, Kous, Šporn ( 80./Križan), Miškić, Marcius ( 59./Pungaršek), Podlogar , Glavaš, Hadžić ( 65./Čirjak).
Sodnik:
Roberto Ponis (Koper)


Nedelja ob 18.15:
GORICA - ALUMINIJ
DOMŽALE - KALCER RADOMLJE
Ob 20.15:
MARIBOR - LUKA KOPER

Olimpija branjenje naslova začela z zmago
Velikonja odločil v Stožicah, remi v Velenju