Krka ostaja trn v peti Olimpije: na sedmem medsebojnem srečanju v Prvi ligi so Novomeščani že petič premagali Ljubljančane. Foto: www.alesfevzer.com
Krka ostaja trn v peti Olimpije: na sedmem medsebojnem srečanju v Prvi ligi so Novomeščani že petič premagali Ljubljančane. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Verbič (Celje)
Najhitrejši gol v zgodovini prve slovenske nogometne lige je dosegel nadarjeni Celjan Benjamin Verbič, ki je proti Zavrču zadel že v enajsti sekundi tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Verbič, najhitrejši gol v zgodovini 1. SNL
Uradna potrditev, da je Benjamin Verbič dosegel najhitrejši gol v 23-letni zgodovini najboljše slovenske nogometne lige. Do zdaj je v prvi minuti padlo sicer kar 42 golov. Foto: Twitter/@PrvaLigaSI
Luka Zahović (Maribor)
Luka Zahović je potreboval vsega tri minute, da se je spet sam znašel na vrhu lestvice strelcev, vendar ga je Marcos Tavares z drugim golom na tekmi še enkrat ujel, tako da imata zdaj oba napadalca Maribora po 9 golov. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Majcen (Gorica) - Uroš Korun (Domžale)
Uroš Korun je poskrbel za prvi gol 19. kroga, Luka Majcen pa je nato za Gorico izničil vodstvo Domžal. Foto: Ervin Čurlič
Celjani še naprej tik pod vrhom
Krka še naprej neugodna za Olimpijo
Domžale v Novi Gorici kot doma
Maribor dobil obračun z Rudarjem
Celjani dvakrat zadeli, Zavrč pa izgubil igralca
Najhitrejši gol v 1. SNL - Verbič v 11. sekundi

29. november 2014 je prinesel najhitrejši gol v zgodovini prve slovenske nogometne lige: Benjamin Verbič je proti Zavrču povedel Celje v vodstvo že v 11. sekundi!

Celjani so krenili s sredine, Mislav Oršić je takoj potegnil in podal na desno do Marka Jakolića, ki je nemudoma poslal nizek predložek v kazenski prostor, kjer je kot blisk pritekel Benjamin Verbič in poslal žogo v mrežo za 1:0. Na semaforju se je iztekla enajsta sekunda tekme!

Vodstvo Prve lige Telekom Slovenije je hitro potrdilo, da gre res za najhitrejši gol v zgodovini slovenske elitne lige. Pred mladim nadarjenim Celjanom sta bila rekorderja Fabijan Cipot in Vlado Milošević, ki sta za Muro oz. Beltince zadela po 15 sekundah tekme. Vsekakor vabljeni k ogledu rekordnega zadetka!

Zavrč izgubil igralca, Celjani pa dvakrat zadeli
Tekma se je dokončno prelomila v 19. minuti, ko je prodornega Verbiča podrl Matija Kristić, ki si je v vsega minuti igre prislužil dva rumena kartona za izključitev. Celjani so Zavrčane kaznovali takoj: iz prostega udarca je natančno podal Mislav Oršić, z glavo pa neubranljivo zadel Danijel Miškić. Nato so razigrani gostitelji ponovili vajo z začetka tekme. Krenili so s sredine in znova takoj proti vratom, dolgo podajo je slabo izbil Toni Datković naravnost na nogo Benjamina Verbiča, ki ni okleval, sprožil in zadel za 3:0.

Do konca tekme bi lahko varovanci Simona Rožmana zmagali še izdatneje, a je bil tu okvir vrat, vratar Ranilović in predvsem nezbranost pri zaključnih strelih. A deseta prvenstvena zmaga je ohranila grofe v boju za sam vrh, pri tem pa Celje zdaj že 21 tekem zapored ne pozna poraza. V prvenstvu Celjani niso izgubili že 16 krogov, kar je nov klubski rekord.

Korun zadel s prostega strela, Majcen izenačil
19. krog se je sicer začel že zgodaj popoldne. Vodilne Domžale so gostovale pri Gorici. Po četrt ure igre je Uroš Korun z izjemnim prostim strelom popeljal Domžalčane v vodstvo, ki pa je zdržalo le slabih deset minut. Po podaji z leve je dvoboj z vratarjem Nejcem Vidmarjem dobil Luka Majcen in izenačil na 1:1, pri tem pa so gostje ostro protestirali, zaradi nedosojenega prekrška na začetku goriške akcije za izenačenje.

Parker za prezimitev na 1. mestu
V nadaljevanju so najprej grozile vrtnice, a po dobri uri je padla odločitev. Gostje so krenili v hiter protinapad, ki ga je z nizkim strelom z leve zaključil Joshua Parker. Tokrat so ostro protestirali domači igralci, saj se je pred zadnjo podajo žoga odbila od iztegnjene roke Koruna. Po vrsti menjav so imeli Goričani še par priložnosti, a Domžalčani so se ubranili ter obdržali prednost šestih točk pred Mariborom, s čimer bodo ravbarji šli v spomladanski del prvenstva s 1. mesta.

Tavares in Zahović v treh minutah za 2:0
Branilec naslova Maribor je doma igral z Rudarjem. Prvi je po preigravanju zagrozil Sintayehu Sallalich, a zgrešil vrata. Sredi polčasa so vijoličasti v treh minutah dvakrat matirali knape. Najprej je ravno Sallalich z desne strani z visokim predložkom v kazenskem prostoru našel Marcosa Tavaresa, kjer je moral kapetan samo podstaviti nogo za vodstvo z 1:0. Sledila je akcija na drugi levi strani, Dare Vršič je natančno in močno poslal žogo na drugo vratnico, kjer je bil Luka Zahović, ki mu s treh metrov ni bilo težko podvojiti vodstva Maribora.

Ibraimi podal takoj po vstopu v igro
Drugi polčas je prinesel vrsto priložnosti za Maribor, zlasti je bil razigran Dare Vršič, ki je med drugim z nenadnim strelom s 40 metrov stresel vratnico, potem ko je opazil, da je vratar Rudarja zunaj vrat. Po vstopu s klopi je Agim Ibraimi potreboval le minuto, da je z natančnim predložkom našel kapetana Tavaresa, ki je pogledal, kje stoji Rozman in ga matiral z natančnim strelom z glavo.

Jelić kaznoval ležernost Maribora
A vodstvo 3:0 je dodobra uspavalo Mariborčane, ki so mislili, da je tekme že konec. Na sceno je stopil Dragan Jelić, ki je najprej v 82. minuti izkoristil natančno podajo Ivana Firerja, v prav zadnji akciji na tekmi pa je Jelić zadel še drugič za končnih 3:2, saj je sodnik Bojan Mertik takoj zatem odpiskal konec tekme.

Mat Krke sredi prvega polčasa
Olimpija je udarno začela, a Miran Burgič iz bližine ni znal matirati razpoloženega Tomislava Pelina. A tudi Dolenjci so hitro prišli do izredne priložnosti, a se je izkazal Aleksander Šeliga. V 19. minuti je sledil šok za Stožice: dolga podaja iz obrambnih vrst Krke, žogo je sprejel Marin Perić, ki je preigral Nemanja Mitrovića, nato pa z natančnim strelom zadel desni spodnji kot za vodstvo Krke z 1:0.

Usodna dvojna podaja Šeliga-Matić
Zmaji so dolgo jalovo napadali, napadalci pa grešili. Kazen je prišla v 71. minuti, ko sta se pred svojimi vrati neumno poigrala vratar Šeliga in Darijan Matić. Ta je sprejel žogo pod pritiskom in jo nemudoma vrnil Šeligi, ki pa je v povsem preoranem kazenskem prostoru vzel zalet, a nato grdo zgrešil žogo. Na njivi je žoga preskočila Šeligovo nogo in kot v skeču končala v mreži za 0:2.

Tudi podaljšan sodniški dodatek ni dal izenačenja
Upanje na preobrat je čez šest minut vrnil prvi napadalec Olimpije Andraž Šporar. Prosti udarec je izvedel Nik Omladič, v skoku pa je bil z glavo najvišji Šporar. Sledil je neuspešen juriš Ljubljančanov, pri čemer so bili Novomeščani iz protinapadov bližje novemu zadetku. Pomagalo ni niti, da je sodnik Matej Jug podaljšal tekmo za štiri minute, konec pa je bilo šele v 96. minuti po prostem udarcu in kotu za Olimpijo.

V nedeljo sledi zadnja, peta tekma kroga, na kateri bodo zadnje Radomlje v Domžalah gostile Luko Koper.

Domžale krog pred zaključkom jesenskega dela vodijo za 6 točk pred Mariborom in za 7 pred Celjem, medtem ko Olimpija zdaj zaostaja že za 9 točk.


19. krog:
GORICA - DOMŽALE 1:2 (1:1)
400; Majcen 24.; Korun 15., Parker 65.

Gorica: Simčič; Džuzdanović, Jogan, Vetrih ( 46./Širok), Napoli, Vanin ( 81./Elek); Innocenti, Taider, Pasqualini, Vetrih; Majcen , Arčon ( 56./Osuji).

Domžale: Vidmar; Zec, Horić, Korun , Janža; Majer ( 76./Požeg Vancaš), Maksimović, Skubic, Vuk ( 58./Simić); Parker, Morel ( 87./Ožbolt).


MARIBOR - RUDAR 3:2 (2:0)
1.800; Tavares 23., 71., Zahović 26.; Jelić 82., 93.

Maribor: Handanović; Pušaver, Rajčević, Arghus, Viler; Sallalich, Mertelj, Vršič, Bohar ( 70./Ibraimi); Tavares ( 83./Biton), Zahović ( 75./Mendy).

Rudar: Rozman; Klinar, Knezović, Džinić, Jahić ( 81./Krefl); Stjepanović ( 46./Jelić ); Babič, Trifkovič, Radujko, Črničič ( 66./Bolha); Firer.


CELJE - ZAVRČ 3:0 (3:0)
500; Verbič 1. (v 11. sekundi!), 22., Miškić 21.
: Kristić 20./Zavrč

Celje: Mujčinović; Jakolić, Žitko, Krajcer, Klemenčič; Jugović, Vrhovec, Miškić ( 51./Lovrečič); Oršić, Sunny, Verbič .

Zavrč: Ranilović; Sambolec, Kristić, Datković ( 38./Roškar), Dedić ( 31./Srnec); Jertec, Cvek, Polič; Matjašič, Kresinger, Antolek.


OLIMPIJA - KRKA 1:2 (0:1)
Šporar 76.; Perić 20., Matić 71./ag

Olimpija: Šeliga; Škarabot, Matič, Šporar, Valenčič ( 46./Rodić), Omladič, Kapun ( 84./Baskera), Bajrić, Zarifovič, Burgič ( 75./Božič), Mitrović.

Krka: Pelin; Vučkić( 62./Mojstrović), Buden, Fuček, Ejup ( 84./Diallo), Palič, Dežmar, Rašić ( 81./Jurić), Welbeck, Perič, Kastrevec.


Nedelja ob 16.00 (Domžale):
KALCER RADOMLJE - LUKA KOPER

                                     
Lestvica:                            
DOMŽALE          19 14 2  3 27:9   44
MARIBOR          18 12 2  4 32:18  38
CELJE            19 10 7  2 32:9   37
OLIMPIJA         18 10 5  3 34:14  35
ZAVRČ            19  9 2  8 18:21  29
RUDAR VELENJE    19  6 5  8 20:21  23
LUKA KOPER       18  7 1 10 18:29  22
GORICA           19  4 3 12 15:24  15
KRKA             19  4 3 12 17:33  15
KALCER RADOMLJE  18  1 2 15  9:44   5
                                     

 

Celjani še naprej tik pod vrhom
Krka še naprej neugodna za Olimpijo
Domžale v Novi Gorici kot doma
Maribor dobil obračun z Rudarjem
Celjani dvakrat zadeli, Zavrč pa izgubil igralca
Najhitrejši gol v 1. SNL - Verbič v 11. sekundi