Benjamin Verbič je letošnjo sezono prerasel slovensko prvenstvo in jasno je bilo, da ga v Celju ne bodo mogli zadržati. Najboljša je bila ponudba kluba FC Köbenhavn in 21-letni napadalno usmerjeni vezist se bo tako po letošnji sezoni preselil na Dansko. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Verbič je letošnjo sezono prerasel slovensko prvenstvo in jasno je bilo, da ga v Celju ne bodo mogli zadržati. Najboljša je bila ponudba kluba FC Köbenhavn in 21-letni napadalno usmerjeni vezist se bo tako po letošnji sezoni preselil na Dansko. Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman
Mladi trener Simon Rožman, ki že dolgo sodeluje z Verbičem, bo poskušal v tej sezoni s svojim najboljšim igralcem iztržiti čim več. Celje je v pokalnem tekmovanju izločilo Maribor in se prebilo v finale, v državnem prvenstvu pa je Celje trenutno na tretjem mestu. Foto: Gregor Katič
Prestop Verbiča celjski rekord

Kakšno odškodnino bo Celju odštel največji danski klub, uradno ni znano, neuradno pa se govori o več kot milijonu evrov. Vsekakor gre za daleč največji prestop v zgodovini celjskega kluba in za enega največjih v slovenskem nogometu.

21-letni Vojničan, ki je v rumeno-modrem dresu v Prvi ligi zbral 98 nastopov in dosegel 26 zadetkov, je s svojimi predstavami v zadnjih mesecih prepričal oglednike številnih evropskih velikanov, še posebej odločni pa so bili pri največjem danskem klubu.

Köbenhavn je desetkratni danski prvak, v evropskih pokalih pa je največji uspeh dosegel v sezoni 2010/11, ko se je prebil v osmino finala Lige prvakov, kjer ga je izločil Chelsea. Na danskem prvenstvu je trenutno na drugem mestu, 11 točk za vodilnim Midtjyllandom, tako da ga poleti najbrž čakajo kvalifikacije za Evropsko ligo. Trener je nekdanji norveški reprezentant Stale Solbakken, ki ima trenerske izkušnje tudi iz Bundeslige. V sezoni 2011/12 je vodil Köln in že dobro pozna slovenske nogometaše, saj je tedaj treniral Milivoja Novakovića in Miša Brečka.


Ambiciozen klub z dobro podkovanim trenerjem

"Res sem zelo vesel te priložnosti. Prihajam v zelo kakovostno sredino, ki jo vodi izredno ambiciozen in strokovno podkovan trener. Klub mi je predstavil odličen program dela, s katerim bom lahko v prihodnje še napredoval. Vsekakor me je privlačilo tudi to, da gre za moštvo, ki vseskozi igra v enem izmed obeh evropskih pokalov, tako da bom imel v prihodnje možnost igranja proti najboljšim evropskim klubom," je povedal Verbič, ki je za dozdajšnji potek kariere hvaležen vsem, najbolj trenerju Simonu Rožmanu:

"Vselej mi je dajal ustrezno podporo, me usmerjal, spodbujal, hkrati pa mi predstavil tudi sodobne smernice nogometa. Za njegov prispevek mu bom večno hvaležen, navsezadnje mi je s svojim načinom dela in sistemom igre omogočil, da se širši nogometni javnosti predstavim z vsem, kar znam. Za podporo pa se zahvaljujem tudi vsem ljubiteljem kluba, ki jim obljubljam, da bom naredil vse, da moštvu pomagam do lovorike v tej sezoni."

Rekorden prestop pika na i sanjski sezoni
Seveda so zadovoljni tudi v celjskem klubu, saj bo prestop močno izboljšal finančne razmere. Predsednik Stevan Đorđević: "Ponudba, ki smo jo prejeli, je rekordna, ob tem pa seveda ne gre spregledati dejstva, da bo imel tudi Benjamin odlične možnosti za nadaljnji razvoj. V zadnjih mesecih je s trdim delom izredno napredoval, ob tem prišel tudi do slovenske reprezentance, našemu klubu pa je z odličnimi igrami pomagal do zelo dobrega izhodišča pred koncem sezone. Prepričan sem, da bo naredil vse, da se poleti poslovimo s sanjsko spisano sezono."

Prestop Verbiča celjski rekord