Nova Olimpija je do naslova prišla v sedmi prvoligaški sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Nova Olimpija je do naslova prišla v sedmi prvoligaški sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter
Gol Roka Kronavetra za naslov. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter
Slavje nogometašev Olimpije po osvojenem naslovu. Foto: www.alesfevzer.com
Green Dragons
Slavje ljubljanskih navijačev že poteka, vrhunec pa bo prihodnjo soboto, ko bo Olimpija v Stožicah v zadnjem krogu gostila Krko. Foto: www.alesfevzer.com
Rudar - Olimpija
V prestolnici so čakali na naslov kar 21 let. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači Olimpije
Navijaško vzdušje na stadionu Ob jezeru. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije
Olimpija bo julija nastopila v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Jean-Philippe Mendy
Jean-Philippe Mendy se je z dvema zadetkoma na vrhu lestvice strelcev izenačil z Andražem Šporarjem in Rokom Kronavetrom. Foto: www.alesfevzer.com
Eleke: Šampioni, šampioni, ole, ole, ole!
"Tega, da nam ni uspelo, ne bomo pozabili kar tako"
Zadetki s tekme Krka - Maribor
Izjavi Kronavetra in Matića po potrditvi naslova
Nogometaši Olimpije po letu 1995 znova prvaki

Olimpija ima pred zadnjim krogom pred Mariborom, ki je z 1:3 slavil v Novem mestu tri točke naskoka in boljši izkupiček v medsebojnih dvobojih. Vijoličasti so bili prvaki v zadnjih petih sezonah, skupaj pa ostajajo pri 13 naslovih.

Ljubljana slavi naslov prvaka prvič po sezoni 1994/95, ko je bila nazadnje prvak stara Olimpija. Nova, ki je po bankrotu starega kluba nastala leta 2005, je naslov osvojila po sedmih prvoligaških sezonah.

Enajstmetrovko priigral rezervist Wobay
Odločitev v Velenju je padla v tretji minuti sodnikovega podaljška, ko je David Kašnik v kazenskem prostoru podrl rezervista Juliusa Wobeya. Sodnik Nejc Kajtazović je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je v gol pretvoril Rok Kronaveter. Vratar Matic Čretnik je uganil stran, v katero je streljal Kronaveter, a je bil prekratek. Slavje na tribunah, kjer je Olimpijo podpiralo več kot tisoč navijačev, se je lahko začelo.

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so si krog pred koncem 2. slovenske lige že zagotovili prvo mesto in selitev v višji rang tekmovanja. Radomljani so z 2:0 zmagali v Kranju pri Triglavu. V boju za drugo mesto, ki vodi v kvalifikacije za preboj v prvoligaško konkurenco, sta ostala Aluminij in Drava. Izidi TUKAJ.


Miren prvi polčas pred bučnimi ljubljanskimi navijači

V deževnem Velenju je v izjemnem vzdušju prvi polčas minil dokaj mirno. Ljubljančani so imeli pobudo, Velenjčani pa so grozili predvsem iz protinapadov. Omeniti velja dve priložnosti. Prvo je zapravil Leon Črnčič, ki se je po predložku znašel sam pred vratarjem Olimpije Nejcem Vidmarjem, a je s petih metrov ustrelil mimo gola. Na drugi strani je bil z iste razdalje, a nekoliko s strani minuto pozneje nenatančen Blessing Eleke, ki mu je lepo podal Matic Fink.
Eksploziven Olimpijin začetek drugega dela
Precej bolj dinamičen je bil drugi polčas. Ljubljančani so vanj vstopili odločeni, da si naslov priigrajo že pred zadnjim krogom. Že po nekaj sekundah je imel priložnost Kronaveter, vendar je njegov strel z roba kazenskega prostora Čretnik v padcu odbil z nogami. V 50. minuti je Arif Zarifović z glavo streljal prek gola, tri minute pozneje pa je bil v glavni vlogi spet Kronaveter, a je žogo po strelu z glavo vratar Rudarja s skrajnimi močmi potisnil v kot.

Je bila v 82. minuti Olimpija oškodovana?
Zeleno-beli so napadali, vendar so požrtvovalni Velenjčani držali mrežo nedotaknjeno. Sporen trenutek se je zgodil v 82. minuti. Denis Klinar se je izognil prepovedanemu položaju in podal pred vrata Rudarja, kjer je žoga zadela velenjskega branilca in se odbila proti golu. Velenjčani so žogo z golove črte odbili, a je počasen posnetek pokazal, da je bila žoga najverjetneje s celim obsegom v golu. Sodniška piščalka je ostala nema.

Kronaveter in Mendy ujela Šporarja
Odločitev je padla v tretji minuti sodnikovega podaljška. Wobeya je v prodoru v kazenskem prostoru z rokama na tla zrušil Kašnik, sodnik Kajtazović pa je pokazal na najstrožjo kazen kljub burnim protestom gostiteljev. 17. gol v sezoni je zabil Kronaveter in se na vrhu lestvice strelcev izenačil z Andražem Šporarjem ter Jean-Philippom Mendyjem, ki je danes dosegel dva zadetka za mariborsko zmago v Novem mestu.

Grenkoba tako pri Mariborčanih kot Novomeščanih
V središču Dolenjske so bili po zaključnem sodnikovem žvižgu žalostni igralci obeh moštev. Mariborčani, ker niso dočakali spodrsljaja Olimpije, in Novomeščani, ker se po porazu proti vijoličastim in zmagi Kopra v Gorici, selijo v drugo ligo. Krka za Koprom zaostaja za tri točke, a ima slabši medsebojni izkupiček.

Maribor je povedel z zadetkom Mendyja v 29. minuti, potem ko je po prodoru in predložku Marka Jankovića mariborski napadalec le podstavil nogo in žogo preusmeril v mrežo. Veselje je bilo kratko, saj je iz podobne akcije Krka čez nekaj minut izenačila. V vlogi podajalca v kazenski prostor je bil pri Novomeščanih Novak, na pravem mestu pred vratarjem Handanovićem pa spretni Josip Fuček, ki je žogo pod prečko pospravil v mrežo. Mendy se je med strelce spet vpisal v 39. minuti. Po podaji Filipovića, ki jo je sicer z glavo sprva prestregel Luka Bogdan, je Mendy prišel do žoge in nato z natančnim strelom poskrbel za vodstvo z 2:1.

Drugi del je bil, tudi ob močnejšem nalivu in vetru, manj dinamičen, ne pa povsem brez priložnosti. Krka je bila blizu izenačenja, najprej je Fuček po prostem strelu s 25 metrov meril dokaj natančno in se je moral Handanović potruditi, da je žogo izbil v kot, v 64. minuti pa je gostom pomagala vratnica, ki jo je zadel Miha Kostanjšek, potem ko je mariborski vratar le odbil žogo po prostem strelu Lea Ejupa. V izteku tekme so bili spet nevarnejši vijoličasti, v 89. minuti sta poskusila Amir Dervišević in Marcos Tavares, že v sodniškem dodatku pa je Dervišević nato poskrbel za končnih 3:1.

Podlogar junak v Domžalah
Celjani so ob dveh zadetkih Mateja Podlogarja v samem finišu prvega polčasa in golu Lovreja Čirjaka v drugem delu z 0:3 slavili v Domžalah. Domžalčani bodo kljub porazu prvenstvo končali na tretjem mestu, saj jih Gorica po porazu s Koprom ne more več ujeti.
Koper z Zavrčem za izognitev dodatnim kvalifikacijam
Koprčani so dobili tekmo v Gorici z zadetkom Ivorja Horvata, ki je v 34. minuti zadel po podaji z leve strani. Primorci bodo prihodnjo soboto lovili osmo mesto, saj bodo doma igrali z Zavrčem, neposrednim tekmecem za izognitev dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi.

35. krog:
RUDAR - OLIMPIJA 0:1 (0:0)
2.500; Kronaveter 94./11-m
RK: Kašnik 93./Rudar

Rudar: Čretnik, Kašnik , Knezović, Džinić, Jahić, S. Babić, Tolimir, Trifković ( 63./Lotrič), Črnčič , M. Babić ( 77./Grgić ), Eterović .
Olimpija: Vidmar, Delamea, Klinar, Kelhar, Fink ( 81./Krefl), Zarifović , Matić , Zajc, Kronaveter, Radović, Eleke ( 73./Wobay).
Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


KRKA - MARIBOR 1:3 (1:2)
500; Fuček 33.; Mendy 29., 39., Dervišević 90.
Krka: Mitrović, Boccaccini , Ejup, Bogdan, Marotti, Brkljača , Kostanjšek ( 75./Dangubić), Welbeck, Fuček ( 90./Muhammed), Novak ( 54./Perić ), Majcen.
Maribor: Handanović, Mertelj , Šme, Defendi, Viler, Filipović, Kabha ( 71./Dervišević), Bohar ( 63./Sallalich), Janković, Bajde ( 81./Tavares), Mendy.
Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)


DOMŽALE - CELJE 0:3 (0:2)
400; Podlogar 44., 45., Čirjak 78.
RK: Masimov 47./Domžale
Domžale: Maraval, Brachi, Masimov, Črnic ( 46./Šišić), Horvat ( 75./Juninho), Trajkovski, Blažič, Dobrovoljc ( 46./Balkovec), Majer, Husmani, Mance.

Celje:
Kotnik, Vrhovec, Klemenčič, Miškić , Podlogar, Travner, Pajač ( 72./Pišek), Pungaršek ( 61./Omoregie), Čirjak, Hadžić ( 81./Kous), Vidmajer .
Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


ZAVRČ - KRŠKO 1:1 (0:1)
300; Golubar 85.; Gregov 45.

Zavrč: Ranilović, Cvek, Rogač , Golubar , Matjašič, Antić, Mužek , Jakšić , Pihler ( 41./Dodlek), Miketić, Tahiraj ( 78./Tišma).

Krško:
Zalokar, Urbanč, Vuklišević, Štefanac ( 71./Poljanec), Pavič, Gregov , Čeh ( 88./Đurković), Jakolić, Pušaver, Žinko, Kramarič ( 53./Hotić).
Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)


GORICA - LUKA KOPER 0:1 (0:1)
500; Horvat 34.

Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot ( 60./Arčon), Gregorič, Kotnik ( 75./Osuji), Kapić, Kolenc, Jogan, Nunič, Boben , Nagode ( 46./Burgić).

Luka Koper:
Tomić , Andrejašič ( 50./Valencia), Jefthon Ferreira, Datković, Biljan , Štulac, Radujko, Posavac, Dedič, Štromajer ( 86./Muslimović), Horvat.
Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)

Lestvica:                            
OLIMPIJA        35 21  8  6 72:25  71
MARIBOR         35 19 11  5 76:34  68
DOMŽALE         35 14 12  9 46:31  54
GORICA          35 14  7 14 45:47  49
CELJE           35 10 12 13 31:46  42
RUDAR           35 11  8 16 34:51  41
ZAVRČ           35  9 13 13 32:40  40
KRŠKO           35 10 10 15 25:49  40
LUKA KOPER      35 10  7 18 39:54  37
KRKA            35  8 10 17 30:53  34

Eleke: Šampioni, šampioni, ole, ole, ole!
"Tega, da nam ni uspelo, ne bomo pozabili kar tako"
Zadetki s tekme Krka - Maribor
Izjavi Kronavetra in Matića po potrditvi naslova
Nogometaši Olimpije po letu 1995 znova prvaki