Blessing Chibuike Eleke je v petih dneh dosegel dva
Blessing Chibuike Eleke je v petih dneh dosegel dva "dvojčka" in je s skupno 5 goli prevzel vodstvo na lestvici strelcev v Prvi ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Vratar Marko Zalokar (Krško)
V Krškem sta bila na koncu najbolj zadovoljna oba vratarja, najboljša posameznika obeh moštev. Domači čuvaj mreže Marko Zalokar je zbral šest obramb, gostujoči Miodrag Mitrović pa pet. Foto: www.alesfevzer.com
NK Krško
Prvoligaški novinec Krško je za uvod dvakrat zmagal, nato dvakrat izgubil in zdaj še dvakrat remiziral. Foto: www.alesfevzer.com
Mario Babić
Rudar je na Bonifiki iztržil točko. Foto: www.alesfevzer.com
NK Domžale
Domžale so edine v ligi, ki na domačem igrišču še niso osvojile točke. Foto: www.alesfevzer.com
Sanacija Gorice bo trajala šest, sedem let
Gorica prvič po novembru 2012 premagala Domžale
Zadetka Kašnika in Palčiča s tekme Koper - Rudar
Krško ob koncu derbija ni uspelo zlomiti Krke

Tudi po 6. krogu bo 1. mesto držala Gorica, ki je prekinila črni niz soočenj z Domžalami. Dvakrat so vrtnice zapravile prednost, nato pa je Matija Širok v končnici tekme s pravcatim evrogolom prinesel še tretje vodstvo, ki ga mlada goriška vrsta ni več izpustila iz rok. Pred nedeljskim derbijem je bil v ospredju dolenjski obračun med Krškim in Krko (0:0). Na tretji sobotni tekmi sta si Koper in Rudar razdelila po točko (1:1).

Domžale dvakrat izničile Elekejev trud
Goričani so ekspresno povedli prek Blessinga Elekeja v 6. minuti. Sredi 1. polčasa so Domžalčani izenačili po dvojni podaji Nejca Skubica in Benjamina Morela, Francoz je zatresel prvič letos, Skubic pa je prispeval že peto podajo v sezoni. Do odmora je Darko Zec za gostitelje zatresel prečko.

V nadaljevanju je znova zadel Nigerijec Eleke, ki je izkoristil prodor in podajo Marka Nunića. A drugo vodstvo so Domžale izničile že čez dve minuti, ko je podajo Matica Črnica v 2:2 spremenil Antonio Mance, ki je kot rezervist dosegel že tretji gol v sezoni. Dramatična tekma je ponudila na obeh straneh še nekaj izjemnih priložnosti, a sta svojo kakovost večkrat dokazala tudi oba vratarja Nejc Vidmar in Gregor Sorčan.

Širok za peto zaporedno zmago sezone
Nato pa je po predložku Gorice žogo slabo izbil Dejan Trajkovski, žogo je pobral Širok, naredil dva koraka in mojstrsko zadel levi kot domžalskih vrat. Goričani so tako premagali Domžalčane prvič po novembru leta 2012 oz. po desetih medsebojnih srečanjih. V lanski sezoni so Domžale dobile prav vsa štiri prvenstvena srečanja, zdaj pa so varovanci Luke Elsnerja na tretji domači tekmi doživeli še tretji poraz.

Dva različna polčasa na Bonifiki in 1:1
Na Bonifiki je potekal obračun med Koprom in velenjskim Rudarjem, ki zasedata mesti skoraj povsem pri dnu Prve lige in jih bosta tudi po tem krogu. Prvi polčas je pripadel knapom, ki so zasluženo povedli po golu branilca Davida Kašnika. V drugem polčasu se je slika obrnila, Koprčani so bliskovito izenačili prek Mateja Palčiča, ki je izkoristil najmočnejše koprsko orožje - igro iz kotov. Do konca so prevladovali kanarčki, Domen Črnigoj je oplazil prečko, a zmagovitega zadetka za Koprčane ni bilo.

Zalokar zbran ob strelu Welbacka z razdalje
Šesti krog Prve lige TS sta odprla Krško in Krka na prvem medsebojnem srečanju v najmočnejši slovenski nogometni ligi. Pol ure pred tekmo se je nad stadionom Matije Gubca razbesnela silovita poletna nevihta, ki je namočila zelenico in ohladila 1.400 gledalcev na tribuni, ki so željno pričakovali posavsko-dolenjski derbi.

Po dolgem "otipavanju" se je igra počasi razživela, čeprav pravega nogometnega presežka v 1. polčasu ni bilo. Najnevarnejši je bil v 33. minuti strel Krkinega Ganca Nana Welbecka, a se je izkazal domači vratar Marko Zalokar. Na drugi strani sta Dejan Urbanč in David Poljanec v dveh potezah izigrala Krko, a je bil Poljančev poskus loba preveč optimističen.

Tri priložnosti Krškega v treh minutah
Drugi polčas se je začel udarno in spet so zagrozili gostje: z leve strani je silovito sprožil Jamilu Collins, a je bil Zalokar znova na pravem mestu. Vajeti igre so nato prevzeli Krčani, ki pa so se preveč zapletali pri zaključkih, kar se je dokazalo v 63. minuti, ko na koncu tudi izkušeni Urbanč ni znal kaznovati kaosa v Krkinem kazenskem prostoru.

Sledil je tris velikih priložnosti Krškega. Po podaji rezervista Tima Čeha je z roba 16-m prostora zavito ustrelil kapetan Miha Drnovšek, a Miodrag Mitrović s parado žogo odbil v kot. Dve minuti zatem je z lobom z razdalje poskusil Enes Rujović, a stresel le prečko, nato pa po kotu iz idealnega položaja meril previsoko.

Mitrović snel Poljancu zaključno žogo
Zadnja priložnost je pripadla Davidu Poljancu, ki se je v zadnji minuti znašel sam pred Krkinim vratarjem, a je Mitrović ravno toliko preusmeril žogo, da ni šla v gol. Dolenjska kluba, ki so jima pred sezono napovedovali boj za obstanek, sta osvojila osmo točko in ostajata soseda tudi na sredini lestvice.

6. KROG


KRŠKO - KRKA 0:0 (0:0)
1.400 gledalcev

Krško: Zalokar; Obed ( 65./Kožar), Petrič, Đukić, Sikošek; Urbanč, Drnovšek; Volarič ( 86./Bučar), Rujović, Štefanac ( 54./Čeh); Poljanec.

Krka: Mitrović; Marotti; Dežmar, Ejup, Collins; Fuček, Wellbeck, Mojstrović, Dangubić ( 87./Potokar); Kastrevec( 89./Kramar), Novinić( 81./Marjanović).



DOMŽALE - GORICA 2:3 (1:1)
1.100; Morel 25., Mance 58.; Eleke 6., 56., Širok 87.

Domžale: Vidmar; Skubic, Dobrovoljc, Horić, Trajkovski; Vetrih, Zec; Morel , Majer ( 70./Horvat), Črnic( 82./Šišić); Podlogar ( 55./Mance ).

Gorica: Sorčan; Širok , Gregorič, Jogan, Celcer; Humar; Nunić, Džuzdanović, Škarabot, Arčon ( 34./Martinović); Eleke ( 81./Burgić).


LUKA KOPER - RUDAR VELENJE 1:1 (0:1)
500; Palčič 47.; Kašnik 21.

Luka Koper: Simčič; Hadžić, Halilović ( 69./Tomić), Šimurina( 76./Andrejašič), Pavić ( 46./Ivančić); Črnigoj, Krivičić, Guberac, Radjuko; Štromajer, Palčič .

Rudar Velenje: Radan; Jahić, Žitko, Kašnik , Ibeisheh; Tolimir, Bolha, M. Babić ( 85./Grbič), Trifković ( 88./PLesec); Kocić ( 64./Krcić), Prašnikar.

Nedelja ob 20.15:
MARIBOR - OLIMPIJA

Ponedeljek ob 20.15:
CELJE - ZAVRČ

                                      
Lestvica:                             
GORICA               6  5 0 1 14:10 15
OLIMPIJA             5  3 1 1 10:4  10
MARIBOR              5  3 1 1  8:4  10
DOMŽALE              6  3 0 3 11:8   9
KRKA                 6  2 2 2  4:7   8
KRŠKO                6  2 2 2  4:7   8
ZAVRČ                5  1 2 2  4:6   5
RUDAR VELENJE        6  1 2 3  6:8   5
LUKA KOPER           6  1 2 3  7:11  5
CELJE                5  0 2 3  4:7   2
                                      

Sanacija Gorice bo trajala šest, sedem let
Gorica prvič po novembru 2012 premagala Domžale
Zadetka Kašnika in Palčiča s tekme Koper - Rudar
Krško ob koncu derbija ni uspelo zlomiti Krke