Dalibor Volaš je v svoji prvi uradni tekmi po vrnitvi v Maribor dosegel tri zadetke. Foto: www.alesfevzer.com
Dalibor Volaš je v svoji prvi uradni tekmi po vrnitvi v Maribor dosegel tri zadetke. Foto: www.alesfevzer.com
Andraž Šporar je v Domžalah dosegel dva zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
Radomlje lahek plen Olimpije
Volaš Gorici zabil tri gole
Rudar in Domžale brez golov
Visoki zmagi Maribora in Olimpije
Pred nadaljevanjem Prve lige

Olimpija je dolgo lomila odpor Radomelj in ga strla po izključitvi Jureta Balkovca. Vse gole za zmago s 4:0 so Ljubljančani dosegli v zadnjih 25 minutah.
Junak v Ljudskem vrtu je bil okrepitev zimskega roka Dalibor Volaš, ki je svojo vrnitev v Maribor začinil s tremi goli. Evrogol je dosegel Luka Zahović, ki je goriškega vratarja premagal s prefinjenim lobom z več kot 20 metrov.

V nedeljo bo še tekma Krka - Zavrč. Obračun Luka Koper - Celje je zaradi gripe v celjskem taboru prestavljena. Ne pozabite tudi, da že v sredo sledi prestavljeni 21. krog z derbijem Olimpija - Maribor.

Evrogol Luke Zahovića
Mednarodno pisana zasedba iz Nove Gorice se je v Ljudskem vrtu predstavila s pogumno in odprto igro, a so državni prvaki znali izkoristiti svoje priložnosti. Domači so povedli že v prvi pravi akciji na tekmi. Agim Ibraimi je po tleh podal v kazenski prostor do Daliborja Volaša, ta se je po mnenju sodnikov izognil prepovedanemu položaju in z desetih metrov rutinirano zadel za 1:0. Goričani so izenačili v 29. minuti. Iz Juventusa posojeni Vikintas Slyvka je podal v kazenski prostor, obetavni Blessing Eleke pa si je pripravil prostor za strel in žogo ob desni vratnici poslal v mrežo.

V 42. minuti se je po strelu Agima Ibrahimija stresel okvir vrat, le minuto pozneje pa je bilo že 2:1. Žoga se je precej srečno znašla pri Volašu, odbila se je namreč od kolena Solomona Enowa točno do mariborskega napadalca, ki je bil sam pred goriškim vratarjem in ga premagal. Izid je ostal nespremenjen do 81. minute. V trenutkih najobetavnejše igre gostov je domače vodstvo s potezo tekme, prekrasnim lobom, povišal Luka Zahović. Za 4:1 je le nekaj trenutkov po vstopu v igro povišal Marcos Tavares, ki je žogo v padcu poslal pod prečko, končni izid pa je v izdihljajih tekme s svojim tretjim zadetkom postavil Volaš.

Dva gola Šporarja na 200. tekmi nove Olimpije
Olimpija je bila v Domžalah večino dvoboja boljši tekmec in z dvema goloma Andraža Šporarja zasluženo zmagala na 200. prvoligaški tekmi v svoji "novi zgodovini". V prvem polčasu so Ljubljančani sprožili kar nekaj nevarnih strelov. Najbližje zadetku sta bila Miha Zajc v 26. in Darijan Matić v 28. minuti, vendar je zadetek v obeh primerih preprečila vratnica. Domači resnejšega poskusa niso imeli, večinoma so na svoji polovici zapirali poti proti golu.

V uvodu drugega polčasa so za nameček ostali še brez izključenega branilca Jureta Balkovca, ki je dobil drugi rumeni karton. Radomljani so zdržali do 67. minute, ko je z leve strani lepo podal Zajc, Šporar pa je z močnim strelom po tleh zadel za 1:0. Le nekaj trenutkov pozneje so Ljubljančani vodili že z 2:0, saj je Žan Cankar s strelom z glavo zatresel lastno mrežo po Zajčevi podaji iz kota. Zmagovalec je bil dokončno odločen v 84. minuti, ko je po podaji Nika Kapuna z glavo zadel iz zagrebškega Dinama posojeni Kruno Ivančić. Piko na i je v 90. minuti postavil Šporar, ko je v prazno mrežo pospravil žogo, ki se je do njega odbila od vratnice po strelu Luke Gajića.

Rudar zdržal 45 minut z igralcem manj
Domžalčani so v Velenju naleteli na ostre tekmece, ki so posledično že v prvem polčasu ostali brez Nemanje Stjepanovića. Ta je ob koncu polčasa zaradi prekrška nad novincem v domžalskem dresu Matejem Eterovićem dobil drugi rumeni karton in končal tekmo. Domači so kljub igralcu manj zdržali vse poskuse gostov. Ti so najprej zagrozili v 49. minuti, ko je Veljko Simić z 20 metrov poslal žogo malce mimo levega zgornjega kota domačih vrat. Sledilo je obdobje brez prave nevarnosti za ena in druga vrata, v zadnjih desetih minutah pa sta Darko Zec in Alen Ožbolt žogo poslala v Rozmanovo naročje, Žan Majer pa je dvakrat malce premalo natančno meril.

22. krog:
RUDAR - DOMŽALE 0:0
RK: Stjepanović 45./Rudar

Rudar: Rozman, Krefl (80./Tolimir), Knezović , Džinić , Klinar , Stjepanović , Radujko, Bolha, Kocić (86./Jelić), Babić (71./Kašnik), Firer.

Domžale:
Vidmar, Trajkovski, Horić , Korun, Skubic, Majer , Zec , Črnic (78./Ožbolt), Simić , Požeg Vancaš (od 56. Morel), Eterović (69./S. Vuk).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)



KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA 0:4 (0:0)
Šporar 66., 90., Cankar 69./ag, Ivančić 83.
RK: Balkovec 53./Kalcer Radomlje

Kalcer Radomlje: Andrić, Balkovec , Lidjan, Rems , Cankar, Teinović, Zavrl (74./Avbelj), Cerar (57./Jakovljević), Stojilković, Vrhunc (88./G. Vuk), Perković.

Olimpija:
Šeliga, Lazevski, Bajrić, Mitrović, Fink, Kapun, Matić, Zajc (82./Žinko), Henty (60./Ivančić ), Burgić (75./Gajić), Šporar.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)



MARIBOR - GORICA 5:1 (2:1)
Volaš 3., 43., 90., Zahović 81., Tavares 86.; Eleke 29.

Maribor: Handanović, Stojanović , Rajčević, Šuler, Janža, Ibraimi, Ndiaye, Dervišević (75./ Mertelj ), Bohar (61./Sallalich), Volaš, Zahović (85./ Tavares).

Gorica: Gallinetta, Caputo, Napoli, Palumbo, Enow, Innocenti (61./Širok), Taider (84./ Žigon), Slivka, Ruggiero, Džuzdanović , Eleke (74./Arčon).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)



Nedelja ob 15.00:
KRKA - ZAVRČ

LUKA KOPER - CELJE
Tekma je prestavljena zaradi gripe v celjskem taboru.

 
Lestvica:                            
DOMŽALE          21 14 3  4 27:10  45
MARIBOR          20 14 2  4 41:20  44
CELJE            20 11 7  2 33:9   40
OLIMPIJA         20 11 5  4 39:16  38
ZAVRČ            20  9 2  9 20:28  29
RUDAR VELENJE    21  7 6  8 27:23  27
LUKA KOPER       20  8 1 11 21:32  25
GORICA           21  5 3 13 18:29  18
KRKA             20  4 3 13 17:35  15
KALCER RADOMLJE  21  2 2 17 12:53   8



Radomlje lahek plen Olimpije
Volaš Gorici zabil tri gole
Rudar in Domžale brez golov
Visoki zmagi Maribora in Olimpije
Pred nadaljevanjem Prve lige