Zaradi domnevno nevarne igre  Mirana Burgića je sodnik Perić razveljavil zadetek Gorice. Foto: www.alesfevzer.com
Zaradi domnevno nevarne igre Mirana Burgića je sodnik Perić razveljavil zadetek Gorice. Foto: www.alesfevzer.com

, ki je Gorici razveljavil dva zadetka.

Goričani so na primorskem obračunu s Koprom pri izidu 1:1 dvakrat premagali vratarja Kristijana Kahlino, obakrat pa se je oglasila sodniška piščalka in zadetka izničila. Prvi sporni položaj je nastopil v 48. minuti. Po predložku Amela Džuzdanovića je v kazenskem prostoru žogo podaljšal Miran Burgić. Na drugi vratnici jo je pričakal Tine Kavčič in jo pospravil v mrežo, a je stranski sodnik dvignil zastavico. Počasni posnetek ne razkriva, ali je šlo dejansko za prepovedani položaj.

Perić se je v središču pozornosti spet znašel v 73. minuti. Razveljavil je zadetek Džuzdanovića, ker naj bi Miran Burgić predhodno nevarno igral ob udarcu s škarjicami (VIDEO SPODAJ). Za nameček so Goričani v sodnikovem podaljšku ostali brez vsega, saj je za zmago Kopra zadel Jaka Štromajer.
Trener Gorice Miran Srebrnič je bil po tekmi miren, a ni mogel mimo sporne situacije: "Menim, da smo dosegli regularen zadetek, vendar proti temu ne moremo nič. Koper je zmagal nezasluženo, vendar tak je nogomet. Včasih je res krut."

17. krog je sicer dokončno na vrhu izluščil glavna kandidata za naslov, Olimpijo in Maribor. Ljubljančani so po Kopru in Celju zmagovito pot na gostovanjih nadaljevali tudi v Velenju, kjer so ob dveh zadetkih prvega strelca lige Andraža Šporarja vzeli mero tudi Rudarju. Vijoličasti so dan pozneje zmagali petič zapored, tako da razlika pred težko pričakovanim derbijem 21. novembra ostaja sedem točk. Lepšega povabila v Stožice najboljši slovenski ekipi nista mogli spisati!

ZADETKI S TEKEM 17. KROGA

Domžale proti Celju izenačile v zadnjem hipu
Na primorskem derbiju sporni sodniški odločitvi
Maribor se je namučil za zmago v Novem mestu
Šporar z dvema goloma odločil v Velenju
Krško v 92. minuti do točke v Zavrču
Domžale proti Celju izenačile v zadnjem hipu
Na primorskem derbiju sporni sodniški odločitvi
Maribor se je namučil za zmago v Novem mestu
Šporar z dvema goloma odločil v Velenju
Krško v 92. minuti do točke v Zavrču