Doris Kelenc (v sredini) je bil eden izmed junakov završke senzacije v Mariboru. Kelenc je dosegel tretji gol in podal pri preostalih treh. Foto: Aleš Fevžer
Doris Kelenc (v sredini) je bil eden izmed junakov završke senzacije v Mariboru. Kelenc je dosegel tretji gol in podal pri preostalih treh. Foto: Aleš Fevžer
Massimo Coda in Tomas Danilevičius
Massimo Coda (levo) je bil dvakratni strelec v Kranju. Foto: Aleš Fevžer
"Petarda" v mreži Triglava
Gladka zmaga Rudarja nad Olimpijo
Zavrč šokiral Ljudski vrt
Tavares v 93. minuti le ublažil poraz
Kelenc in Matjašič zapečatila usodo vijoličastih
Kresinger odgovoril na gol Fajića
Viler s prostega strela izenačil
Kokol popeljal Zavrč v vodstvo

Izjemno motivirani Zavrč je derbi pred 2.000 gledalci začel odlično. Rene Mihelič je že v 2. minuti na desni strani s "petko" podal do Sandija Čeha, ki je nato poslal predložek na daljšo vratnico, kjer je Miha Kokol dobil zračni dvoboj z Martinom Milcem in z glavo zatresel mrežo.

Mihelič stresel vratnico
Maribor, ki je v četrtek odigral v Kazanu zahtevno tekmo Evropske lige, je prvič zapretil v 13. minuti, ko je poskus Marcosa Tavaresa čez vrata odbil Gregor Fink. Malo pozneje so na drugi strani gostje izpeljali hiter protinapad, v katerem je Mihelič z roba kazenskega prostora stresel vratnico. V nadaljevanju so bili domači nevarnejši, a je Fink nekajkrat odlično posredoval.

Viler izenačil s prostega strela
V 31. minuti pa je vratar Zavrča le klonil. Mitja Viler je z desne strani s prostega strela meril v bližnji Finkov zgornji kot in zadel. Fink je bil blizu, a mu žoge ni uspelo izbiti.

Izključitev Vukliševića in gol Fajića
V 43. minuti je Maribor ostal z igralcem manj, saj je Damjan Vuklišević prejel še drugi rumeni karton. A to ni ustavilo napade Mariborčanov, ki so v 45. minuti prek Nusmirja Fajića stresli prečko. Fajić je napako popravil le nekaj trenutkov pozneje, ko je po podaji Matica Črnica ušel "ofsajdzanki", na desni strani sam pritekel pred Finka in ga rutinirano matiral.

Kresinger v polno, Golubar videl rdeče
Gostje so tudi drugi polčas začeli sijajno, saj je Dino Kresinger dobil zračni dvoboj z Aleksandrom Rajčevićem in po podaji Kelenca s prostega strela z glavo ukanil Jasmina Handanovića. Sledila je izjemno dinamična in odprta igra z obeh strani. V 61. minuti so bile moči na igrišču izenačene, potem ko je sodnik Damir Skomina zaradi grobega štarta nad Črnicem upravičeno izključil Josipa Golubarja.

Naveza Kresinger-Kelenc zrežirala vodstvo
Mariborčani so v nadaljevanju pritiskali, v 73. minuti je Fink z izjemno reakcijo ustavil Fajića. Nato pa je v 77. minuti Handanović nespretno izbil žogo, ki je prišla do Kresingerja, ta jo je z glavo podaljšal do vtekajočega Kelenca, ki je nato "s prve" z roba kazenskega prostora matiral Handanovića. Ta je žogo izbil v levo vratnico, od katere se je nato žoga odkotalila v mrežo.

Zadetek Matjašiča pokopal upe domačih
Vijoličasti so jalovo napadali za izenačenje. Vseh njihovih upov je bilo konec v 90. minuti, ko je v hitrem protinapadu rezervist Jure Matjašič po podaji Kelenca dosegel še četrti gol. Žoga se je v mrežo odbila od prečke. Malo pozneje je na drugi strani Marcos Tavares le ublažil poraz.

Petarda Gorice v Kranju
V prvi nedeljski tekmi je Gorica s 5:1 premagala Triglav. Novogoričani so povedli že v 4. minuti, ko je Massimo Coda izkoristil napako Edvina Zolića, pritekel sam pred vratarja Damjana Curanovića in ga preigral za 1:0. Coda je v 40. minuti povišal vodstvo, potem ko je ob slabem posredovanju kranjske obrambe izkoristil podaja Gianvita Misurace, kar je bil tudi izid polčasa.

Dva gola Bazzoffie
Vseh dvomov o zmagovalcu je bilo konec v 57. minuti, ko je Daniele Bazoffia, ki je vstopil v igro malo pred tem, odbito žogo po prostem strelu Gianluce Lapadule pospravil v mrežo. Pet minut pozneje je Misuraca kaznoval napako Zolića za 4:0. Lamine Diallo je v 75. minuti po podaji s kota z glavo dosegel častni gol domačih, ki pa so v 79. minuti prejeli še en gol. Drugega je dosegel Bazzoffia za "petardo" v Kranju.

Odlični Eterović nerešljiva uganka za zmaje
V zadnji nedeljski tekmi je Rudar v Stožicah s 3:0 porazil neprepričljivo Olimpijo. Zmaje je že v prvem polčasu z dvema goloma pokopal najboljši strelec lige Mate Eterović. Hrvaški napadalec je prvič udaril v 17. minuti, ko se je odločil za strel z več kot 30 metrov in zadel desno stran ljubljanskega gola. Eterović je nato v 32. minuti izvedel še prosti strel z dobrih 20 metrov in čez živi zid zadel levi spodnji kot vrat Elvisa Džafića.

Šeliga namesto Džafića; gol Podlogarja; Čeferin v pokoj
V drugem polčasu je Džafića v vratih zamenjal Aleksander Šeliga, ki je klonil v 86. minuti, saj ga je po podaji Elvisa Bratanovića matiral Matej Podlogar. Olimpija si ni priigrala veliko priložnosti. Najlepšo je v 78. minuti zapravil Tim Čeh, ki je bil po prostem strelu sam pred vrati Matjaža Rozmana, a je z glavo grdo zgrešil. Zadnjo tekmo pred odhodom v sodniški pokoj je odsodil Darko Čeferin.

V soboto je Luka Koper z 2:1 ugnala Krko. Srečanje med Celjem in Domžalami bo v torek.
PRVA LIGA, 19. krog

MARIBOR - ZAVRČ 3:4 (2:1)
2.000; Viler 31., Fajić 46., Tavares 93.; Kokol 2., Kresinger 48., Kelenc 77., Matjašič 90.
: Vuklišević 43.; Golubar 61.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Vuklišević , Viler, Mezga (72./Cvijanović), Filipović, Mertelj (87./Zahovič), Črnic (67./Bohar), Tavares, Fajić.

Zavrč: Fink, Kokol , Sambolec, Murko, Čeh (62./Kurbus ), Šafarić , Golubar , Mihelič, Roj (59./Matjašič), Kelenc, Kresinger (83./Benko).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


OLIMPIJA - RUDAR 0:3 (0:2
400; Eterović 17., 31., Podlogar 86.

Olimpija: Džafić (46./Šeliga), Eteme , Jović, Zarifović, Anđelković, Zorc (61./Trifković), Vukčević, Delamea, Omladič , Djermanović (69./Čeh), Radosavljević .

Rudar Velenje: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Firer (70./Stjepanović), Črnčič, Rotman (79./Podlogar), Kašnik, Bratanović (89./Jahić), Klinar, Radujko, Eterović.

Sodnik: Darko Čeferin (Kranj)


TRIGLAV - GORICA 1:5 (0:2)
300; Diallo 75.; Coda 4., 40., Bazzoffia 56., 78., Misuraca 61.

Triglav: Curanović, Šturm, Diallo, Zolić (67./Krcić), Bojić, Klemenčič, Peternel, Stjepanović , Kongnyuy, Palibrk (46./Šmit), Nukić (81./Bukara).

Gorica: Cordaz, Vanin, Jogan, Gigli, Širok, Berardocco (75./Taider), Misuraca , Vicente, Živec (56./Bazzoffia), Coda (63./Danilievičius), Lapadula.

Sodnik: Miran Zabukovec (Lendava)


Torek ob 16.30:
CELJE - DOMŽALE
Odigrano v soboto:
LUKA KOPER - KRKA 2:1 (0:0)
350; Čovilo 49., 55.; Kastrevec 90.

Lestvica:                            
LUKA KOPER       19 11 3  5 24:19  36
MARIBOR          18 11 2  5 42:19  35
ZAVRČ            19 10 3  6 31:31  33
GORICA           19  9 5  5 36:19  32
RUDAR            19  9 5  5 24:15  32
OLIMPIJA         18  7 2  9 25:30  23
DOMŽALE          18  5 6  7 27:23  21
CELJE            18  6 3  9 16:26  21
KRKA             19  4 3 12 15:37  15
TRIGLAV          19  3 4 12 16:37  13

"Petarda" v mreži Triglava
Gladka zmaga Rudarja nad Olimpijo
Zavrč šokiral Ljudski vrt
Tavares v 93. minuti le ublažil poraz
Kelenc in Matjašič zapečatila usodo vijoličastih
Kresinger odgovoril na gol Fajića
Viler s prostega strela izenačil
Kokol popeljal Zavrč v vodstvo