Domžalčani so na najboljši mogoč način odprli novo sezono državnega prvenstva. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Domžalčani so na najboljši mogoč način odprli novo sezono državnega prvenstva. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
William Franklin Vicente
Brazilec Vicente dokazuje, da je prava Olimpijina okrepitev, saj je že proti Luksemburžanom zabil dva gola. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Fabijan Cipot
Nogometaši Mure so bili s tretjim mestom hit lanske sezone. Upati je, da bodo v letošnji prebrodili velike finančne težave. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Živec ohromil Olimpijo
V Fazaneriji brez zmagovalca
Bezjak odločil tekmo v Celju

Junak domžalske zmage je bil dvakratni strelec Saša Aleksander Živec, ki je prvič zadel v 20. minuti, ko je s prostega strela popeljal Domžale v vodstvo. Žoga je oplazila živi zid in presenetila vratarja Elvisa Džafića. Zeleno-beli so odgovorili v 34. minuti. Nik Omladič je z desne strani kazenskega prostora poslal predložek naravnost na glavo Williama Franklina Vicenteja, ta pa je s petih metrov matiral Nejca Vidmarja.

Požeg Vancaš podal, Živec zadel
Olimpija je v nadaljevanju imela pobudo, a disciplinirane obrambe gostov ji ni uspelo prebiti. Na drugi strani so bili Domžalčani v redkih priložnostih nevarnejši. Tako je v 78. minuti Sreten Sretenović z golove črte izbil žogo po poskusu Živca. Primorec na delu ob Kamniški Bistrici je bil uspešnejši deset minut pozneje, ko ga je s podajo lepo našel rezervist Rudi Požeg Vancaš, Živec pa je še drugič ukanil Džafića.

Eterović in Podlogar strelca v Murski Soboti
Mura 05
in Rudar sta se v uvodni nedeljski tekmi prvega kroga razšla z remijem (1:1). Prekmurci so pred začetkom srečanja poželi aplavz približno 2.500 navijačev za uspešen nastop v 1. predkrogu Evropske lige. Kljub priložnostim na obeh straneh se mreži v prvem polčasu nista zatresli.

V 61. minuti je Mura le povedla. V protinapad je po podaji Dragana Jelića potegnil Damjan Bohar, preigral obrambnega igrala Rudarja, nato pa podal do osamljenega Mateta Eterovića, ki je z okoli 10 metrov zatresel mrežo Matjaža Rozmana. Gostje so po zaostanku prevzeli pobudo in v 88. minuti izenačili. Matej Podlogar se je po odlični podaji Elvisa Bratanovića sam znašel pred Filipom Drakovićem in ga brez težav premagal. V zadnjih trenutkih tekme je priložnost za zmago "murašev" zapravil Leon Sreš.

Bezjak mož odločitve v Celju
Celjani so po izpadu iz evropskih tekmovanj prvenstvo začeli z zmago. Z 1:0 je padel Triglav. Edini zadetek je padel v 48. minuti. Sebastjan Gobec je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Roman Bezjak zatresel mrežo Žana Pelka. Malo pozneje bi Bezjak lahko povišal na 2:0, a je streljal čez vrata Gorenjcev. Do konca so domači brez težav ubranili minimalno prednost, medtem ko gostje niso imeli resnejših priložnosti za izenačenje.

PRVALIGA, 1. krog

OLIMPIJA - DOMŽALE 1:2 (1:1)
1.000; Vicente 34.; Živec 20., 89.

Olimpija: Džafić, Jović, Zarifović, Sretenović , Vicente (86./Škerjanc) , Trifković (72./Božič), Bešić (57./Šporar), Omladič, Radujko , Lovrečič, Inigo.

Domžale: Vidmar, Skubic , Topić, Škafar (46./Majer), Korun, Kous, Zec , Živec , Gerić (61./Šimunović ), Osmanaj (74./Požeg Vancaš), Vuk.



CELJE - TRIGLAV 1:0 (0:0)
550; Bezjak 48.

Celje: Kotnik, Medved (68./Horvat), Vrhovec, Krajcer, Gobec, Bajde (67./Romih), Kolsi, Korošec , Močivnik (46./Verbič), Žitko, Bezjak .

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić , Sever (89./Topić), Đurković, Dolžan , Pokorn, Kongnyuy (82./Poplatnik), Peternel (84./Šujica), Stojnić, Jelar.



MURA 05 - RUDAR 1:1 (0:0)
2.000; Eterović 61.; Podlogar 88.

Mura 05: Draković, Majer (46./Sreš), Maruško, Horvat, Kramar, Janža, Kouter, Eterović (83./Gruškovnjak), Jelić, Bohar, Fajić.

Rudar: Rozman, Bubalović, Stakić, Rošer, Firer (63./Črnčič), Rotman, Podlogar, Klinar, Krefl, Jahić , Bakarić (64./Bratanović).

Odigrano v soboto:
GORICA - MARIBOR 1:3 (0:1)
700; Žigon 66.; Mezga 23., 54., Vetrih 64./ag
Jasmin Handanović je v 38. ubranil 11-m Vitu Plutu.

Sreda, 1. avgusta, ob 18.00:
ALUMINIJ - LUKA KOPER

Živec ohromil Olimpijo
V Fazaneriji brez zmagovalca
Bezjak odločil tekmo v Celju