Olimpija je na zadnjih petih tekmah dvakrat zmagala, dvakrat remizirala in enkrat izgubila. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je na zadnjih petih tekmah dvakrat zmagala, dvakrat remizirala in enkrat izgubila. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki s tekme Aluminij - Domžale
Pihler dvakratni strelec proti Radomljam
Gorica ob koncu bližje zmagi kot Olimpija

edati Mariborčanom.

Ljubljančani so v goriškem športnem parku povedli v 12. minuti prek Leona Benka in prednost držali vse do deset minut pred koncem, ko je Roka Vodiška premagal nekdanji igralec zmajev Miran Burgič. "Z moralnega vidika je to zelo velika točka, ker smo zaostajali proti ekipi, ki vodi v prvenstvu. Po drugi strani pa nismo zmagali že zelo dolgo, tako da nam ta točka ne bo pretirano pomagala na lestvici," je povedal Burgič.

Olimpija je iz Nove Gorice še šestič zapored odšla neporažena. "Zagotovo ni katastrofa, je pa izjemno slabo, da puščamo dve točki na poti pred zaključkom prvega dela," je povedal trener Olimpije Luka Elsner in analiziral razloge za neuspeh. "Očitno fizičnih izzivov v drugem polčasu ne zdržimo. Nismo se vračali na druge žoge, nismo se izborili v dvobojih, da bi osvajali žoge in sploh lahko igrali. Veliko smo zamujali in grešili. Naredili smo veliko prekrškov in sami sebi ustvarjali pritisk. Nasprotniku smo omogočali veliko kotov in prostih strelov. Tako kot proti Kopru smo tudi tu dobili gol na tak način. Ne moremo dobivati tekem, če smo ob prekinitvah tako šibki. Prvih 30 minut je edino, kar bomo izvlekli pozitivnega iz tekme. Treba jih bo pomnožiti, da pridemo do dobrih 90 minut. Znati moramo tudi bolj trpeti, ko si nasprotniki malce več želi."

Napadalec Olimpije Etien Velikonja je nekdanjemu moštvu čestital za osvojeno točko: "Treba je priznati, da je bila Gorica v drugem polčasu boljša, na koncu je imela celo priložnost za zmago. Seveda s točko nismo zadovoljni." V preostalih štirih krogih jesenskega dela bo Olimpija trikrat igrala doma (Aluminij, Celje, Krško) in gostovala pri Domžalah.

Milanič: Gremo po začrtani poti
Zdrs Olimpije so v nedeljo pričakovano izkoristili Mariborčani, ki so v Domžalah s 3:0 odpravili Radomlje. Vijoličasti so na razmočenem igrišču pol ure lomili odpor zadnje ekipe slovenskega prvenstva, nato pa sta zadela Marko Šuler in Aleks Pihler. Piko na i je tik pred koncem znova postavil Pihler. "Zmaga je popolnoma zaslužena. Fantje so resno vzeli tekmo. V pravem trenutku smo povedli in nato še povišali rezultat na 2:0. Zapravili smo še nekaj priložnosti, ko bi lahko zadeli. Sem zadovoljen, gremo po začrtani poti," je povedal trener Maribora Darko Milanič. 13-kratni prvaki bodo zdaj kar tri tekme odigrali v Ljudskem vrtu, kamor prihajajo Krško, Koper in Rudar. Konec jesenskega dela bodo vijoličasti sklenili z derbijem v Domžalah.

Družinsko vzdušje v Domžalah daje rezultat
Dvoboj med Olimpijo in Mariborom kar malce neupravičeno v ozadje potiska dobre igre Domžal, ki so na zadnjih dveh tekmah dosegle devet golov in so daleč najučinkovitejša ekipa prvenstva. Varovanci Simona Rožmana so dosegli 40 golov, devet več od Maribora in kar 16 več od Olimpije. Zadnja žrtev Domžalčanov, ki za Mariborom zaostajajo za pet točk, je bil Aluminij (0:4). Odkar je ekipo prevzel Rožman, so Domžalčani v povprečju na 12 tekmah dosegli več kot tri zadetke na srečanje.

"Fantje sledijo predvsem svojim in ekipnim ambicijam. Prav tako težijo h glavnemu cilju, to je bogata vsebina na vsaki tekmi. Ekipa je karakterna, borbena, ima ogromno delavne vneme in poštenosti. Zaradi teh vrednot dosegamo tako visoke zmage. Vesel sem, da smo se v tako kratkem času vsi v klubu tako dobro ujeli v zgodbi, ki jo uprava želi izpeljati. Igralci so se popolnoma prilagodili in v klubu vladajo iskreni odnosi, ki vodijo k napredku. Dodaten dokaz delavne vneme je tudi to, da igralci na treninge pridejo pol ure pred zborom in sami skrbijo za svojo fizično pripravo. To je v ozadju naš največji plus, ki nam daje dodatne energije na treningih,'' je za spletno stran kluba povedal eden najperspektivnejših slovenskih trenerjev, 33-letni Rožman.

Zadetki s tekme Aluminij - Domžale
Pihler dvakratni strelec proti Radomljam
Gorica ob koncu bližje zmagi kot Olimpija