Po obetavnih igrah v Sturmu in mladi reprezentanci se kariera Mitje Möreca ni razvijala po predvidevanjih. Foto: EPA
Po obetavnih igrah v Sturmu in mladi reprezentanci se kariera Mitje Möreca ni razvijala po predvidevanjih. Foto: EPA

29-letni branilec je podpisal pogodbo do konca letošnje sezone, z možnostjo enoletnega podaljšanja. Mura 05 po 13 krogih Prve lige zaseda zadnje, 10., mesto in potrebuje okrepitev v obrambni vrsti, ki je prejela 25 golov oz. največ med prvoligaši.

Sturm, kapetan U-21, članski reprezentant
Mörec je nazadnje igral za nizozemskega prvoligaša ADO Den Haag, za katerega je lani odigral pet prvenstvenih in eno pokalno tekmo. Pri Muri vzgojen nogometaš je med člani debitiral že pri 17 letih, a je nato pri 19 odšel v Gradec k Sturmu. Kot uspešen kapetan mlade reprezentance si je utrl pot v člansko reprezentanco, za katero je med letoma 2007 in 2009 zbral 14 nastopov. Po postankih v Izraelu, Bolgariji, Grčiji, na Danskem in Nizozemskem se zdaj po 10 letih vrača domov.

Predsednik kluba Miroslav Topič je ob dogovoru za klubsko spletno stran povedal: "Mitja je zelo kakovosten igralec in veseli nas, da smo z njim sklenili dogovor o sodelovanju. S svojimi izkušnjami in kakovostmi bo nedvomno pripomogel k boljšim rezultatom. Poudaril bi, da vsako odločitev, ki jo sprejemamo, sprejmemo v dogovoru s celotnim upravnim odborom. V primeru Mitje ni bilo nobenega dvoma in naša želja je, da bi bila ekipa sestavljena iz igralcev, ki bodo lahko dali nekaj več klubu in tudi navijačem."

Nizozemci na inšpekciji v Fazaneriji
Od četrtka do nedelje bodo v Murski Soboti na obisku člani upravnega odbora z Nizozemske, predstavniki invstitorske skupine po imenu Readen Holding. Hans Diukersloot, Joop Steenbergen, Robert van der Mast in Andre Gieling imajo v UE-ju večino, ob septembrski predstavitvi pa so napovedali, da bodo letos v klub vložili do pol milijona evrov.

Kaj so videli in sklenili, bodo predvsem pomurski javnosti zaupali na novinarski konferenci po nedeljski tekmi Mura - Celje, na kateri bo zaigral tudi Mitja Mörec.