Brkića in Triglav čaka težak boj za obstanek, saj imajo po prvih tretjini sezone Kranjčani najslabši napad (7 golov) in hkrati tudi najslabšo obrambo (24 prejetih golov). Foto: Aleš Fevžer
Brkića in Triglav čaka težak boj za obstanek, saj imajo po prvih tretjini sezone Kranjčani najslabši napad (7 golov) in hkrati tudi najslabšo obrambo (24 prejetih golov). Foto: Aleš Fevžer
Siniša Brkić
Siniša Brkić je kot trener Triglav odstopil aprila letos, zdaj pa je znova prevzel "orle". Foto: Ervin Čurlič

"Občutki so mešani. Lepo se je vrniti na klop Triglava, a pogled na lestvico ni najlepši. Zdaj bomo zavihali rokave in poskusili do konca jesenskega dela čim več izvleči iz ekipe. Veselim se vrnitve na klop svojega kluba, menim, da lahko izpolnimo naloge in se nikakor ne bojim težkega dela," je uvodoma dejal novi-stari trener "orlov".

Trdno zasidrani na dnu Prve lige
Brkič je ekipo prevzel v nezavidljivem položaju, saj je Triglav po 12 krogih Prve lige Telekom Slovenije na koncu lestvice z le štirimi osvojenimi točkami in tako po tretjini sezone za devetouvrščeno Krko zaostaja za 6 točk.

"Ekipa je po mojem mnenju sposobna veliko več, a tu v igri več elementov. Krivda ni na trenerjevi strani, ampak je to splet različnih okoliščin. V naslednjih osmih srečanjih moramo poskusiti osvojiti čim več točk, če nam ne bo šlo, se bo po 7. decembru naredila selekcija nogometašev povsem na novo, in kdor ne bo do premora zadovoljil kriterijev, ne bo več igral za Triglav," je dejal Brkič.

V glavi že načrt za spremembe
Časa za velike spremembe v načinu dela niti ni veliko. Naslednja tekma je že v nedeljo, ko v Kranj prihaja Rudar Velenje. "Spremembe bodo vidne v igralski zasedbi, fantje imajo štiri dni, da me prepričajo o svojh sposobnostih. Morda bodo tudi taktične spremembe, a o tem je še malce prekmalu govoriti. Ogledal sem si vsa srečanja Triglava, v glavi že imam določene načrte, nato pa bomo videli, kako jih bomo realizirali," je še dodal nekdanji nogometaš Domžal in stari znanec ljubiteljev nogometa na Gorenjskem za spletno stran Triglava.

Brkič je odstopil aprila letos po porazu Triglava proti ljubljanski Olimpiji z 1:4 v tekmi 27. kroga lanske sezone. V Kranju ga je zamenjal Dušan Kosić, katerega zdaj menja prav Brkić.