Veselje Olimpije po golu Nika Kapuna (v sredini). Olimpija je imela žogo več v nogah (62:38), sprožila pa je tudi več strelov v okvir vrat (14:5). Foto: www.alesfevzer.com
Veselje Olimpije po golu Nika Kapuna (v sredini). Olimpija je imela žogo več v nogah (62:38), sprožila pa je tudi več strelov v okvir vrat (14:5). Foto: www.alesfevzer.com
Tine Kavčič
Zračni dvoboj Tineta Kavčiča in Dejana Djermanovića. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija
Na tribune so se z novim vodstvom kluba vrnili tudi navijači Green Dragonsi. Foto: www.alesfevzer.com
Zmaji odlično začeli novo sezono

"Prenovljena" Olimpija je pred več kot 2.000 gledalci v Stožicah terensko premoč prvič kronala v 18. minuti, ko je Henty v protinapadu z leve strani podal pred vrata, kjer je vratar Janoš Štrukelj najprej ubranil poskus Andraža Šporarja, a se je žoga odbila do Nika Kapuna, ki jo je s prve poslal v mrežo. Igralci Gorice so (upravičeno) protestirali, ker Olimpija predtem ni ustavila akcije, saj je na njenem začetku na zelenici obležal Matija Širok.

Kronaveter povišal na 2:0
Zeleno-beli tudi po vodstvu niso popuščali in v 25. minuti izpeljali še eno zmagovito akcijo. Šporar je na desni strani ušel gostujočemu branilcu, nato podal do vtekajočega Matica Finka, ki je poslal žogo pred vrata, kjer jo je osamljeni Rok Kronaveter potisnil v nebranjeni del mreže.

Arčon vrnil Gorico v igro
Ko je že kazalo, da bodo zmaji na glavni odmor šli z lepo prednostjo, je Gorica znižala zaostanek. Eleke je po mojstrskem sprejemu žoge to podal nazaj do Sandija Arčona, ta pa je s strelom z roba kazenskega prostora za desno vratnico ukanil vratarja Aleksandra Šeligo. Pri pokrivanju Arčona sta zamudila Matic Fink in Darjan Matić. Malo pozneje bi Gorica lahko celo izenačila, a je Amel Džuzdanović v protinapadu za las sprožil mimo vratnice.

Kronaveter zatrl apetite Primorcev
V drugem polčasu je Gorica izpeljala nekaj nevarnih akcij, a jo je nato presekal tretji zadetek Olimpije. V 68. minuti je namreč Kenan Bajrić z dolgo podajo v kazenskem prostoru našel Kronavetra, ki je s prsmi ustavil žogo, nato pa jo poslal v mrežo za bližnjo vratnico Šelige.

Šporar postavil piko na i
Goričani se kljub visokemu zaostanku niso predali. Tako je v 85. minuti Eleke po podaji Andreja Kotnika z glavo namučil Šeligo, na drugi strani pa je takoj Kronaveter stresel še vratnico. Malo pozneje se je mreža gostov le zatresla. Vratar Štrukelj je najprej ubranil poskus Nemanje Mitrovića z glavo, a se je do žoge dokopal Šporar in jo pospravil v mrežo.

Perić mož odločitve v Velenju
V prvi sobotni tekmi je Krka presenetila Rudar v gosteh (1:0). Edini gol je v 43. minuti dosegel Marin Perić, ki je v kazenskem prostoru po podaji Enesa Novinića s strelom po tleh matiral Mateja Radana. Domačini so v nadaljevanju pritiskali za izenačenje, vendar so bili njihovi napadi jalovi.

Že v petek je Maribor nekoliko presenetljivo oddal dve točki (1:1) Zavrču.

DRŽAVNO PRVENSTVO

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 1. krog

OLIMPIJA - GORICA 4:1 (2:1)
2.000; Kapun 18., Kronaveter 25., 68., Šporar 90.; Arčon 45

Olimpija: Šeliga, Mitrović, Krefl , Bajrić, Fink, Kapun (62./Vukčević), Matić, Kronaveter, Djermanović (56./Golubar), Henty (78./Novak), Šporar.

Gorica: Štrukelj, Celcer, Širok, Kolenc (82./Kotnik), Eleke, Kavčič, Humar (46./Burgič), Jogan, Martinović , Džuzdanović, Arčon.

Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)


RUDAR VELENJE - KRKA 0:1 (0:1)
1.050; Perić 43.

Rudar: Radan, Jahić , Knezović , Kašnik , Dedić (67./Ihbeisheh), Tolimir (64./Prašnikar), Bolha, Babić (64./Grbić), Trifković, Kocić, Eterović .

Krka: Mitrović, Vučkić, Novinić, Mojstrović, Ejup, Marotti, Welbeck , Perić (70./Fuček), Kastrevec , Collins, Dangubić (81./Marjanović).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


MARIBOR - ZAVRČ 1:1 (1:1)
3.000; Zahović 39.; Matjašič 10.

Nedelja ob 18.30:
KRŠKO - CELJE
Ob 20.15:
LUKA KOPER - DOMŽALE

Lestvica:                             
OLIMPIJA              1  1 0 0  4:1  3
KRKA                  1  1 0 0  1:0  3
MARIBOR               1  0 1 0  1:1  1
ZAVRČ                 1  0 1 0  1:1  1
RUDAR VELENJE         1  0 0 1  0:1  0
GORICA                1  0 0 1  1:4  0
CELJE                 -  - - -  -:-  -
DOMŽALE               -  - - -  -:-  -
KRŠKO                 -  - - -  -:-  -
LUKA KOPER            -  - - -  -:-  -

Zmaji odlično začeli novo sezono