Andrija Kaludjerović bo pri Olimpiji nosil številko 99. Foto: www.alesfevzer.com
Andrija Kaludjerović bo pri Olimpiji nosil številko 99. Foto: www.alesfevzer.com

30-letni napadalec je bil med drugim član OFK-ja Beograd, Crvene zvezde, Beijinga in Racing Santanderja. Zadnji dve leti je igral v avstralski ligi in bil prvi strelec moštva Wellington Phoenix. V karieri je tudi trikrat oblekel dres srbske reprezentance in nastopil na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008.

"Srečen sem, ker sem prišel v velik klub z odličnimi navijači in tradicijo. Hvala klubu in predsedniku Milanu Mandariću za izkazano zaupanje. Verjamem, da bom to vrnil z dobrimi igrami in goli. Zato sem tudi prišel," je dejal Kaludjerović in dodal: "Sem tretji nogometaš iz Lovčenca po Danilu Popivodi in Slobodanu Bracanoviću, ki bo igral v Olimpiji. Upam, da bom tudi jaz pustil močen vtis."

Jakob Novak okrepil Celje
Medtem je Olimpijo zapustil 20-letni Jakob Novak, ki bo kariero nadaljeval v Celju, kjer je podpisal triletno pogodbo. V zadnji sezoni je bil Novak posojen Rudarju iz Velenja. "Vtisi po prihodu v Celje so zelo dobri. Korektni. Vse je izjemno profesionalno, resnično všečno je. Prihajam z jasnimi željami, da se dobro vključim v ekipo ter pokažem vse kar znam," je dejal član slovenske reprezentance do 21 let. S tem je tudi oblikovana zasedba Dušana Kosića za novo sezono.