Agim Ibraimi je član Maribora od leta 2011, vmes je bil kratek čas pri Cagliariju. Foto: www.alesfevzer.com
Agim Ibraimi je član Maribora od leta 2011, vmes je bil kratek čas pri Cagliariju. Foto: www.alesfevzer.com
Dino Hotić
Mladi reprezentant Dino Hotić je v nedeljo na Bonifiki iz prostega strela dosegel prvi zadetek v Prvi ligi TS. Proti Mariboru ne bo igral. Foto: www.alesfevzer.com
"Olimpija kljub kazni v boljšem položaju kot MB"

"Na zadovoljstvo vseh zainteresiranih primer Ibraimi ne sodi več med sporne. Kot smo obvestili javnost v včerajšnjem popoldnevu, so se začeli pogovori o reševanju nastale situacije. Tako NK Maribor kot igralec sta si prizadevala priti do ustreznega razpleta, danes pa je bil storjen naslednji korak in v primeru Ibraimi lahko potrdimo obojestranski sporazum," piše v današnjem poznopopoldanskem sporočilu za javnost iz Ljudskega vrta. Že včeraj je iz Maribora prišla vest, da Ibraimi ni več suspendiran.
Skopa pojasnila obeh strani
Za dodatna pojasnila smo povprašali predstavnika kluba za odnose z javnostmi Željka Latina. "Vemo, da bi si marsikdo želel dodatno razlago, a kar je zapisano, je za zdaj vse z naše strani," je bil kratek.
Ibraimi sicer v zadnjih dneh ni treniral. Poklicali smo njegovega zastopnika Željka Bubala. "Dogovor je okvirno sklenjen, o vseh drugih podrobnostih pa še kakšen dan ne bi govoril. Morda bo kaj več znanega že jutri," je bil tudi on skop z izjavami. Dodal je le, da je njegov sestanek (brez Ibraimija) z Zahovičem in poslovnim direktorjem Maribora Bojanom Banom trajal približno dve uri.
Pismi Ibraimija javnosti in Zahoviču
Glede na odprti pismi Ibraimija javnosti in Zahoviču, ki ju je danes objavila EkipaSN, bi bilo težko pričakovati, da bo Ibraimi še igral za Maribor.
"Tako kot v mnogih primerih do zdaj ni mogel svojega ega vsaj za nekaj trenutkov potisniti v ozadje, in je ponovno iz vsega naredil "PR-spin". To, da se meni osebno ni opravičil za izrečeno, me niti ne čudi, in s tem še enkrat potrjuje, da je s svojimi SMS-i mislil resno. NK Maribor s toleriranjem izpadov športnega direktorja podpira šovinizem, nacionalizem in verski rasizem," je v enem izmed omenjenih pisem nogometaš iz Makedonije zapisal o Zahovičevi novinarski konferenci v sredo.

Začelo se je pred tednom dni
Pri državnih prvakih je bilo zadnje dni zelo burno, potem ko so najbolj vročekrvni navijači prejšnji petek vdrli na trening in igralcem postavili ultimat. Ibraimi se je zoperstavil Zahoviču in zahteval, da kot športni direktor zaščiti nogometaše pred nasiljem. Večer je pisal, da je med Zahovičem in Ibraimijem počilo, ko je nogometaš športnemu direktorju očital, da jim je namerno namestil obisk viol.

Sledila je izmenjava nič kaj prijaznih SMS-ov, katerih vsebina je dala slutiti, da Ibraimi in Zahovič ne bosta več sodelovala. Zahovič je v sredo stopil pred novinarje in se opravičil za neprimerne besede. Ibraimi je sicer decembra pogodbo z Mariborom podaljšal do leta 2019.
Krška četverica s Hotićem na čelu ne bo igrala
V nedeljo bo Maribor v 30. krogu Prve lige TS gostoval pri Krškem, ki je s 15 točkami najuspešnejše moštvo pomladi! Vijoličasti so po zimskem premoru zbrali točko manj.

Bodo pa pri Krčanih tokrat manjkali štirje igralci, ki spomladi v Posavju igrajo kot posojeni nogometaši Maribora - Dino Hotić, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver in Martin Kramarič. Kaznovan je Luka Štefanac. Dogovor o neigranju četverice na medsebojni tekmi sta kluba sklenila že ob "prestopu" v Krško, nepisano pravilo o neigranju pa velja v veliko takšnih primerih.

Hotić je postal gonilna sila igre Krškega in je v zadnjem krogu v Kopru dosegel imeniten zadetek iz prostega strela, kar je bil njegov prvenec v prvi ligi. Tudi branilca Vuklišević in Pušaver sta ob zadnjih treh zaporednih zmagah Krškega v gosteh vselej odigrala vseh 90 minut.
Mandarić o nadaljnjih korakih v začetku tedna
V prihodnjem krogu bodo Krčani igrali še v Stožicah proti Olimpiji, za katero so tudi burni dnevi. "Zaradi kompleksnosti položaja (kazen trenerju Marku Nikoliću) in zavedajoč se posledic napake, ki je bila storjena, se bo predsednik Milan Mandarić o nadaljnjih korakih v tej zadevi odločil v začetku prihodnjega tedna," so sporočili iz ljubljanskega prvoligaša. Kot je znano, je v četrtek disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije zaradi rasistične opazke Nikolića kaznoval s sedmimi tekmami prepovedi vodenja. To pomeni, da ga ne bo na ljubljanski klopi do konca letošnje sezone, v kateri je ostalo še sedem krogov.

"Olimpija kljub kazni v boljšem položaju kot MB"