Luka Zahović je šele drugič v letošnjem državnem prvenstvu odigral vso tekmo. Od prve do zadnje minute je bil na igrišču tudi v 6. krogu ob domači zmagi nad Zavrčem s 3:0, ko je prispeval drugi zadetek. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Luka Zahović je šele drugič v letošnjem državnem prvenstvu odigral vso tekmo. Od prve do zadnje minute je bil na igrišču tudi v 6. krogu ob domači zmagi nad Zavrčem s 3:0, ko je prispeval drugi zadetek. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Zahović junak v Novi Gorici

575 odigranih minut in sedem golov je njegova statistika po 13 krogih državnega prvenstva. Gorico je včeraj zvečer načel v 44. minuti, dokončno pa njen odpor strl po četrt ure drugega polčasa. "Zasluženo smo zmagali. Odigrali smo dobro, bili smo potrpežljivi. Vedno je super, če dosežeš zadetek ob koncu prvega polčasa, ker mora biti takrat osredotočenost na najvišji ravni. Tekmeci so v drugem delu kondicijsko padli, mi pa smo to izkoristili. Lahko bi dosegli še nekaj zadetkov, a smo kljub temu zadovoljni," je razložil po zmagi vijoličastih z 0:2.

Kar nekaj časa je trajalo, da je prikorakal iz slačilnice. Več kot 20 minut je minilo, odkar sta svoje obveznosti do medijev opravila oba trenerja, ko je po vljudnem pozdravu spregovoril pred novinarji.

Goli plod dobrega in trdega dela celotne ekipe
Potem ko je 13. septembra nazadnje dosegel "dvojček" proti Krki, so štiri tekme v Prvi ligi ostale brez njegovega strelskega prispevka. Zdaj je znova našel pot žogi v mrežo. "Zadetki so seveda pomembni za moj položaj v ekipi, za katerega se je treba bojevati na vsakem treningu in tekmi. Lepo je doseči zadetek tudi v gosteh, da se vidi, da lahko dobro igram tudi zunaj Ljudskega vrta. Vesel sem zaradi tega, ker igram dobro in pomagam ekipi do zmag. Z bojem za najboljšega strelca lige pa se ne obremenjujem. Vesel sem vsake priložnosti, ki jo dobim, vsako tekmo pa želim odigrati po najboljših močeh. To, da mi gre letos tako dobro, je plod dobrega in trdega dela, ne samo mene, ampak celotne ekipe."

Mlajši Zahović, ki bo čez mesec dni dopolnil 19 let, je mrežo zatresel po dveh lepih podajah. Najprej se je dobro znašel po prodoru in globinski žogi Petra Stojanovića ter jo dvignil prek vratarja Vasje Simčiča, končni izid pa je postavil z glavo po asistenci najboljšega podajalca prvenstva Mitje Vilerja. "Super je, da naši bočni branilci prihajajo tako visoko naprej in da igramo napadalen nogomet. Mitjeve podaje so stalnica že dlje časa, ne samo letos, stalno prispeva k našemu uspehu na ta način. Stojanović je bil tudi vedno napadalen igralec, šele v lanski sezoni je začel igrati na tem položaju, kjer igra zdaj. Veseli smo, da nam uspeva."

Na vsako tekmo z isto miselnostjo
V soboto čaka Mariborčane domača tekma proti Celju, ki jih je avgusta na Areni Petrol premagalo s 3:1. V torek sledi še Stamford Bridge in Chelsea v Ligi prvakov. V Novi Gorici so sicer državni prvaki začeli niz osmih tekem v 24 dneh. "Zmaga na začetku tako zahtevnega obdobja je izjemno pomembna za samozavest. Pomembno je, da smo odigrali dobro. Videli smo tudi, da smo fizično precej bolje pripravljeni od tekmecev, ki so v zadnje pol ure popustili. O Londonu še ne razmišljam, najprej je tu Celje. Osebno se mi niti malo ni težko osredotočiti na slovensko ligo. Za vsako tekmo se je treba motivirati ter odigrati v istem ritmu ter z isto miselnostjo, ne glede na rang tekmovanja."

Zahović je bil tudi glavni krivec, da so Goričani v 72. minuti ostali z igralcem manj na zelenici. Marco Modolo ga je ob prekršku za drugi rumeni karton tudi rahlo "načel". "Že pri prvem zadetku sem dobil manjši udarec, zato sem malce šepal, nato pa mi je še pri tem prekršku malo zvilo gleženj, a so v zdravniški službi rekli, da je samo udarec in da lahko odigram tudi z bolečino. Stisnil sem zobe."

Še najljubši mu je ravno Chelsea
Za konec nas je pred bližnjim gostovanjem na Otoku zanimalo še, ali mu je kakšen angleški klub posebej pri srcu. "Po resnici povedano, nimam neke preference. Recimo, da še najbolj stiskam pesti ravno za Chelsea, ker je Mourinho Portugalec. Saj veste, kako je," je dejal z nasmeškom na ustih in se odpravil proti avtobusu ter novim zmagam naproti.

Zahović junak v Novi Gorici