Zajko Zeba je nazadnje igral za Split. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Zajko Zeba je nazadnje igral za Split. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Igralec iz Sarajeva je sicer stari znanec slovenskih igrišč, saj je med letoma 2005 in 2007 igral za Maribor.
Julija lani je znova stopil na zelenico Ljudskega vrta v dresu sarajevskega Željezničarja v kvalifikacijah za Ligo prvakov. V sezoni 2011/12 je bil po izboru novinarjev najboljši igralec prvenstva Bosne in Hercegovine.
V zadnji sezoni moral zapustiti dva kluba
Decembra lani so iz Željezničarja nekoliko presenetljivo sporočili, da nanj ne računajo več, potem ko je bil v slabi formi, nato pa je oblekel dres hrvaškega prvoligaša Splita, s katerim je podpisal dveinpolletno pogodbo.

Toda v Dalmaciji ni zdržal dolgo, pred dobrim mesecem so se mu namreč v klubu hitro zahvalili za sodelovanje po porazu Splita v hrvaškem pokalu proti tretjeligašu Hrvacu. "Uprava kluba meni, da četverica igralcev, s katerimi smo prekinili pogodbe (med njimi je bil Zeba, op. a.), s svojim pristopom in igrami ni zaslužila nošenja dresa Splita," so tedaj zapisali na spletni strani hrvaškega kluba.
Prvič pride tudi Đurković
Ljubljančani bodo priprave na novo sezono začeli v ponedeljek, ko se jim bo pridružil tudi Zeba. Takrat bo prvi trening v dresu zelenih prav tako opravil Enis Đurković, ki je v klub prestopil iz kranjskega Triglava.