Prva liga
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 19 glasov Ocenite to novico!
Ljudski vrt je bil prazen kot že dolgo ne. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Po porazu s Celjem žvižgi...
VIDEO
Drugi zaporedni poraz Maribora

Dodaj v

Zlobni jeziki in klavrna vsebina

Jutranja zgodba Dareta Ruparja
18. maj 2017 ob 14:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ogromno razprav, še več zgolj posamičnih misli in tudi zelo resne zapise naših kolegov smo v zadnjih dneh slišali na rovaš našega elitnega nogometnega prostora.

Namigov, da je podoba našega klubskega nogometa precej slabša ali nižja, če vam je to bližje, kot nam ga želijo predstaviti vodilni v našem nogometu, je vsepovsod na pretek. Zanimivo je, denimo, sedeti na tribuni v mestu, ki niti ni prvoligaško, in poslušati razprave navijačev, ki sedijo pred tabo in jim ni mar, da bi jih lahko vsak trenutek povprašal, od kod jim trditve, o katerih razpredajo med tekmo, ki morda ne nudi vsega tistega, kar so pričakovali za plačano vstopnico.


Kolegi, ki so še precej bolj kot jaz, vpleteni v domače nogometno dogajanje tudi znajo v zaprtih krogih razpredati o marsičem. Izidi se nam marsikdaj zdijo skorajda neverjetni. Na vsak način pri vseh govoricah, ki nam pridejo na ušesa, moramo biti predvsem še vedno pozitivno nastrojeni. Morda bomo zaradi tega izpadli izjemno naivni, ampak ko se izgubi zaupanje v nekaj, kar ti je blizu, potem je udarec zares boleč.

Polovica slovenskih klubov, če ne še več, na najvišji ravni je trenutno v rokah nogometnih mogotcev, ki imajo najmanj dvomljivo, da ne rečemo črno preteklost. Klubi se, zanimivo, v vsakem takem stavku, ne glede na to, kje ga preberejo ali slišijo, hitro prepoznajo. Takoj, ko je le mogoče vsa namigovanja zanikajo in se oddaljijo od njih, toda sledijo znova izidi, ki črna razmišljanja o lepem številu dogovorjenih tekem še dodatno spodbudijo. Seveda je vedno poskrbljeno, da nobena poteza ne pusti niti najmanjših dvomov, da bi jih uporabili kot dokazno gradivo.

Ob vsem je tako razmišljanje in razpredanje krivično do tistih sredin, ki o čem takem nočejo niti slišati in odkrito verjamemo, da so na našem nogometnem prostoru tudi take še vedno prisotne. In prepričani smo, da so v večini. V zadnjih dveh krogih so dodatno razburkali domišljijo tudi pri novih državnih prvakih, saj od trenutka, ko so izvedeli, da so si na rokav prišili novo zvezdico, niso dobili nobene tekme več.

Skoraj nihče ne razmišlja, da gre morda za krizo, ki je, če se malo poigramo z besedami, nastopila pravočasno, ali pa za izgubljen motiv. Vse drugo pa je hitro na jezikih. Tako praznega Ljudskega vrta, kot je bil sinoči, že dolgo nismo videli. Igrati se z ugledom kluba ni najbolje, ampak koliko tega ugleda sploh še je.

Kakšna je vloga osrednje zveze pri tem, tudi lahko le ugibamo. Licenčna komisija za zdaj ni prižgala zelene luči za igralno dovoljenje Kopra, ki je v prisilni poravnavi. Dejstvo pa je, da ima nekaj svojo pravo vrednost in spoštovanje vseh, ali pa vsaj večine, ni dovolj, da je le lepo zavito in dobro vidno na TVzaslonih. Pomembna je namreč predvsem vsebina, in ta je tako klavrna, kot si le redki upajo priznati.

Dare Rupar, Val 202
Prijavi napako
Komentarji
caree
# 18.05.2017 ob 14:38
Darko Milanič: Igrali smo fantastično!
sportivko
# 18.05.2017 ob 14:44
Ne delat panike, kvalifikacije za Evropsko ligo bodo pokazale v kakšni formi je Maribor.

Glede na trenutno formo se pričakuje, da bo šel NK Maribor po pol ure tekme na sladoled ob Dravo. In močno upam, da sem se zmotil z napovedjo, nenazadnje Mariboru privoščim Evropsko jesen, ampak s takšno igro ... počakajmo do pričetka kvalifikacij.
bilzerian
# 18.05.2017 ob 15:05
odkar je dare vršič "poškodovan" (uradno ni podaljšal pogodbe s klubom, pa je za kazen izven kadra), maribor še ni zmagal tekme.
razen proti domžalam. pa tudi takrat, gol v osmi sekundi, potem pa 90 minut teme in igranje le enega kluba.

sramota je, da tako ravnajo z igralcem, ki je najbolj zaslužen za to, da je maribor spet prvak.
in sramota je, da se norčujejo iz gledalcev in cele nogometne javnosti, največjo sramoto pa delajo sami sebi.
Elektronček
# 18.05.2017 ob 14:48
fuzbal je šport za najširše narodne mase, ki jih najprej pripelješ na stadione, potem jih s počasnim višanjem cen poskušaš čimveč zadržat.

ne pa iz prve 10€ za gledat pofukan olimpija:rudar, pa a ste norci?
smeško 562
# 18.05.2017 ob 15:03
Tisti ki ne vidi motiva preprosto ne bo nikoli vrhunski nogometaš. Novakovič je to lepo povedal v intervjuju. Če trener presodi da nekdo nima motiva, ga naj preprosto posadi na klop. Za to pa ni poguma če igralci komandirajo kaj bo trener delal.
prlek
# 18.05.2017 ob 14:52
"... ali pa za izgubljen motiv"
Naj jih pošljejo za en dan krampat na avtocesto do Gruškovja. pa bodo hitro dobili motiv.
Rui
# 18.05.2017 ob 15:36
Saj največji problem domnevnega nameščanje tekem je ravno v dokazovanju. Če nisi zraven ko se je dogovarjalo in nimaš praktično posneto, potem nimaš s čimer bi lahko komu stopil na prste. Tako je pač povsod, na koncu ostane samo pri sumljivi tekmi in govoricah....

Še nedolgo časa nazaj je trener MB razlagal kako jim bodo te tekme praktično koristile kot priprava na Evropo in ostale nebluze, sedaj vidimo to žalost od ekipe ki igra tako kot da so že izpadli iz 1. lige, ne pa bodo igrali Evropo...
moj komentar
# 18.05.2017 ob 15:34
Stanje v našem nogometu je problematično zaradi enostavnega razloga. Denar v klube namreč ne priteka ampak iz njih odteka. V klube dejansko nihče nič ne vlaga ampak se jim denar samo posoja. V zameno za posojila, se denar od prodaje igralcev v glavnem steka v žepe posojilodajalcev, ki klub tako kadrovsko izčrpavajo in posledično kvalitetno siromašijo.
xyxy
# 18.05.2017 ob 15:09
Po videnem bi rekel, da je Maribor v zadnjih dveh krogih dobro pokasiral enemu je tekmo pustil ker se bori za obstanek, drugemu pa ker se bori za Evropo. Ponavadi take storitve niso brez proti uslug, takšnih in drugačnih.
Upam in verjamem, da bodo pristojni preverili ozadje zadnjih dveh tekem Maribora!
Guztl
# 18.05.2017 ob 16:25
To morš met jeklene živce, da lohk gledaš slovenski nogomet!!
wisan
# 18.05.2017 ob 16:45
Kaj so naredili iz NK Maribor po udeležbi v CL je velika sramota. Vse kar se dogaja od takrat naprej je sramotno in vse bolj podobno dogodkom po 1. uvrstitvi v CL. Neverjetno patetično.
Če mislita ZZ in DM, da gledalci prihajamo na tekmo gledati (občudovati) njiju in te bedne predstave, potem živita v nekem zamegljenem svetu. Vse skupaj je nič od nič: iz najboljših mladih slovenskih igralcev niso uspeli razviti niti enega. Veliko jih že igra pri avstrijskih tretjeligaših ! Tudi pripeljati niso sposobni niti enega pravega, mladega in obetavnega igralca, niti kakega izkušenega in kvalitetnega. Še dobro, da na stadionu prodajajo kebab, da se ljudje lahko zabavajo; na stari tribumi pa dobiš še špricer in pivo. Samo z neko določeno "dozo" lahko razumeš ZZ, DM in igro, ki jo prikazujejo.
Darkeju Milaniču uprava ne bi smela dovoliti, da še tudi eno besedo pove na TV, oz. kateremkoli mediju. Ampak kdo pa je v tem klubu sploh uprava ?
Micesar
# 18.05.2017 ob 15:48
Poznam primer iz podobno kvalitetne lige kot je slovenska, ko so igralci plačevali trenerju, da so igrali. Potem se pa zamisliš.
ala-persk
# 18.05.2017 ob 17:01
Ja maribor si zeli čimprej postati prvak,da lahko po tem stave špilajo...
Prvak bi moral tudi z rezervno postavo igrat na zmago!
moj komentar
# 18.05.2017 ob 15:38
Druga težava naše lige so sumi na stavništvo, dogovarjanje izidov in sklepanje skrivnih nešportnih pogodb in prirejanja izidov, ki kršijo nogometni fairplay in mečejo sum na regularnost lige.
Slovenska liga vse bolj postaja pralnica denarja in bil bi zadnji čas, da se klubom ponudi možnost popolne privatizacije. Poostriti je treba tudi nadzor nad prirejanjem izidov.
Jazst2
# 18.05.2017 ob 16:01
Ko je bil še Čefe tukaj, si tega niste upali napisati...

Pa je bilo takrat res dobro? Ali pač sedaj samo nakladate?

Dejte se enkrat že odločit, no... novinarji!
moj komentar
# 18.05.2017 ob 15:41
Če vlagatelj v klub vloži 2 milijona in iz njega odnese 10 milijonov, potem to ni vlaganje, ampak ropanje na mafijski način, ko se obresti posojila podeseterijo z razlogom, da se nikoli ne more vrniti.
by10
# 18.05.2017 ob 15:32
Fantasticno - spet
Branko57
# 18.05.2017 ob 18:34
Izjava Zahoviča po porazu z Aluminijem je bila povsem neprimerna, in če bi to bil velik klub bi moral takoj odstopiti. Noben velik klub si ne bi privoščil takšnega norčevanja iz lastnih navijačev, da bi ligaške tekme poimenoval nepomembne prijateljske... kakšno spročilo ima to za svoje nogometaše in predvsem navijače? To ni nobena motivacija in odganjanje navijačev iz stadiona ob naslednjih tekmah. Zahović je direktno odgovoren za slabše finančno stanje, ki je posledica slabšega obiska. ZZ ODSTOPI
moj komentar
# 18.05.2017 ob 16:31
Za vse fene Olimpija vesela novica:
V nedeljo se v moštvo po sanirani poškodbi vrača angleški igralec Nathan Oduwa. Najbrž bo tekmo začel na rezervni klopi.
moj komentar
# 18.05.2017 ob 16:22
Skoraj nihče ne razmišlja, da gre morda za krizo, ki je, če se malo poigramo z besedami, nastopila pravočasno, ali pa za izgubljen motiv. Vse drugo pa je hitro na jezikih. Tako praznega Ljudskega vrta, kot je bil sinoči, že dolgo nismo videli. Igrati se z ugledom kluba ni najbolje, ampak koliko tega ugleda sploh še je.

Ne glede, da je MB že osvojil kanto, bi moral igrati za svoje navijače.
Saj za koga se pa nogomet sploh igra, če ne za navijače?
Menda se nogomet igra tudi za stavničarje in prirejevalce tekem, a to je že druga zgodba.......
moj komentar
# 18.05.2017 ob 16:02
In še en predlog za NZS:
Denar, ki ga poberete iz naslova kaznovanja klubov in navijačev, namenite povečanem kontroliranju regularnosti lige (stave, dogovorjene tekme, plačila pod mizo, podkupovanje sodnikov, neplačevanje igralcev, mobing nad igralci, itd).
Za to zadevo bi morali ustanoviti posebno komisijo, ki bi imela še dodaten finančni uvid v delovanje klubov in kako v njih priteka in odteka denar.
genniuuss
# 18.05.2017 ob 21:30
čisto prav je Mariborčanom,
oni si dobesedno zahoviča in milaniča zaslužijo.
Franc Jozef
# 18.05.2017 ob 17:41
V tem trenutku je vprašanje, če je Maribor še z Malečnikom sposoben ne izgubiti. Čez dober mesec pa se začnejo kvalifikacije za ligo prvakov.
smeško 562
# 18.05.2017 ob 15:23
In kako bos to preveril? Vi nam Škofleka pod ceno, mi vam pustimo zmagat. Kako bos to dokazal? Škoflek je dejansko blizu realizacije podpisa pogodbr
zamudnik
# 19.05.2017 ob 01:06
Kako to mislite, "klavrna vsebina"? A ni fantastična?
nejcandrej
# 18.05.2017 ob 22:22
Tisti. ki se sprašujete zakaj je Olimpija spomladi padla v formi razlog tiči v tem, ker je imela poškodovano skoraj celotno prvo postavo.
hrgotax
# 18.05.2017 ob 19:06
V ta zadnjo suniti baletke razvajene ...
Elektronček
# 18.05.2017 ob 14:47
2€ cena karte, pa bo polno
Nha Trang
# 18.05.2017 ob 18:12
To je že drugo leto zapored, ko Maribor na koncu prvenstva povsem pade v igri.
pingo69
# 20.05.2017 ob 23:00
Škoda, da ni saj takih tekem, ko je bila pred lani MB-OLIM. 2-2. Ta tekma pa je bila na visoki ravni!
nesreča
# 19.05.2017 ob 20:57
Problem je katastrofalna olimpija v spomladanskem delu. Če bi šlo proti koncu na nož, bi tud igra vijolic bila boljša. Torej? Iščite razloge za slabo igro olimpije.
hombre
# 19.05.2017 ob 09:28
Rešitev za ligo je samo večja konkurenčnost med klubi.
Neko bluzenje o dodatnih kontrolah, večjem nadzoru in sploh vpletanju nekih supervizorjev je navadno palamudenje, ki lahko prinese le nasprotni učinek, še več posrednih stroškov zaradi financiranja nekakšnih lovcev na čarovnice...

Dejstvo je, da če ga letos ne bi toliko lomili v kotlini, bi tudi liga bila na višjem nivoju.
Kot navijač Maribora priznam, da raje vidim dober Maribor, na drugem mestu, kot takšen kot je sedaj na prvem.

Lani je Maribor imel Kabalo in EL na dlani, pa te daleč najslabše ekipe od vseh potem sodelujočih ni znal izločiti (tisto mučenje žoge okrog njihovega kazenskega prostora je bilo ...).
Tudi letos bo zaradi preteklih zaslug (koeficienta) priložnost tukaj... ampak zadnjič!
Če je finančni imperativ igralcev večji, kot tekmovalni, dam Zahoviću prav, da naredi reset in
praktično začne znova, na finančnih temeljih, ki ne bodo ogrozili kluba, saj je tveganje ob morebitnem neuspehu preveliko.

Če pa je problem v strokovnem vodenju, pa ima NK Maribor res problem...
slamič
# 18.05.2017 ob 19:19
Dokler bodo klube vodile družbe ali v enem klubu bivši nogometaši, katerim modus vivendi je stavničarstvo, potem ta liga nima perspektive...Upravičeno lahko dvomimo v spomladanske rezultate štirih klubov iz 1.SNL, o drugih nižjih ligah nočem niti razmišljati.
Lesinar
# 18.05.2017 ob 18:15
Nevem kaj vam ni jasno, naša liga je predvsem po zaslugi Maribora FANTASTIČNA!
moj komentar
# 18.05.2017 ob 15:53
NZS bo morala najti način, kako zagotoviti delovanje lige, ki bo kvalitetne igralce čim dalj zadržala v doma v slovenskih klubih in klube zaščitila pred plenjenjem s strani mafijskih posojilodajalcev oziroma kvazi vlagateljev.
Treba je ustvariti tudi pogoje, ki bodo privedli do večje lokalne popularizacije klubov in posledično večjega obiska gledalcev. Na ta način bodo tudi lažje dosegljivi sponzorji.
Sploh pa je težko trditi, da je v Sloveniji nogomet popularen, če je obisk na tekmah manjši, kot pa obisk na lokalnih pokopališčih.
BobMarley
# 18.05.2017 ob 20:11
“..večina tistih LJ fenov doma nekje v „oblaku“…”
Žalostno, ampak zu imaš prav!
vinklj.kugla
# 18.05.2017 ob 20:36
hkrati govorijo da je maribor zelo slab, nesposoben premagat kogarkoli in da prodaja tekme! pa razumi če moreš. no ja, oblaki so krivi
Jim Beam
# 18.05.2017 ob 20:08
Zakaj se zeleni zavistneži stalno ukvarjajo z največjim in najpomembnejšim klubom v Sloveniji? Pa tudi najuspešnejšim, mimogrede povedano! Pubeci zeleni, ko boste kdaj prišli blizu Lige Evropa (sploh ne govorim o Ligi Prvakov, to so za vas le vlažene pubertetne sanje) se bomo pogovarjali. Pa upam, da tudi kdaj na štadionu, vseeno, ali v Ljudkem Vrtu, hramu slovenskega nogometa, ali pa v Areni Stožice, ki so tudi izjemno lep štadion. Samo: pridite! Žal je velika večina tistih LJ fenov doma nekje v „oblaku“ in ima običajno tri ali štiri različne nike, potem pa je res hecno, da je tu na spletu 500 komentarjev na LJ, na tekmi pa tistih 90 zmajev + 250 pripadnikov bivših armije, ki so ostali v Fužinah. Drugače p ata klub nikogar ne zanima.
Sanje o neki Evropi se bodo pa morda le izpolnile: če boste prijazni in pridni, vam bo gospod Zahovič spet kdaj organiziral tekmo proti kakšni veliki ekipi, kot je bila npr. Chelsea…
themetun
# 18.05.2017 ob 18:23
Nekaj zanič tekem Maribora in že govorimo o nameščanju rezultatov. To, da je Olimpija dolgo časa v spomaldanskem delu bila slabša do vseh (z izjemo Radomelj) pa ni sporno? Aja, Olimpija je dejansko tako zanič ...
kreden2
# 19.05.2017 ob 08:01
Upam da bo fuzbal v Sloveniji propadu in da spet zaživita košarka in hokej.
boboman
# 18.05.2017 ob 20:47
Tocno tole izjavo Dareta sem poslusal zjutraj na valu, in kljub temu da si sam mislim da gre za prodane tekme, sem se tudi sam zjutraj spraseval, kje so bila ta namigovanja novinarja ko je falirala Olimpija kar je takrat tudi zgledalo zelo neverjetno in sumljivo, "padec" v formi - igri je bil veliko bolj drasticen kod pri MB...maribor ze ko je zmagoval ni glih imel neke igre ali odlicne frome, sej so se bolj kod ne vlekli vun na vecino teke + kak preblisk...

Sicer pa ce pogledamo naso ligo je itak ena velika smesnica.. evo par cvetk: smesni pralni stroj od Zavrca (hvala bogu izginu), komedija zmesnjav od Kopra, cirkuski vrtiljak od Olimpije, Maribor z dvornim norckom...mislim da je brezveze sploh razpravljat ce se ali ne namseca tekme...Raje se je treba vprasat, kje bi sele ti klubi bili ce nebi imeli sa tega priliva...? In ni cudno da hodjo igralci raje v Avstrijsko tretjo ligo po placo kod pa v nase klube...
LESTVICA
1. OLIMPIJA 79
2. MARIBOR 77
3. DOMŽALE 72
4. RUDAR 50
5. GORICA 47
6. CELJE 47
7. KRŠKO 34
8. ALUMINIJ 33
9. TRIGLAV 25
10. ANKARAN 23
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

35. krog

OLIMPIJA - KRŠKO 2:0 (1:0)

CELJE - MARIBOR 0:4 (0:2)

TRIGLAV - DOMŽALE 0:4 (0:1)

ALUMINIJ - RUDAR 1:3 (1:1)

GORICA - ANKARAN HRVATINI 4:1 (1:1)

STRELCI in PODAJALCI

Zadetki:

18
Luka Zahović (Maribor) 


16
Marcos Tavares (Maribor)
Matej Poplatnik (Triglav)

12
Lovro Bizjak (Domžale)
Miljan Škrbić (Krško)

   
11

Rudi Požeg Vancaš (Celje)

10
Ricardo Alves (Olimpija)
Dominik Radić (Rudar)

   
9
Senijad Ibričić (Domžale)
Abass Issah (Olimpija)
John Mary (Rudar)
Ibrahim Mensah (Aluminij)

8
Jasmin Mešanović (Maribor)  

7
Rifet Kapić (Gorica)
Milan Tučić (Rudar)

 Podaje:

   
11
Tonči Mujan (Krško)


9
Dino Hotić (Maribor)

7
Robert Pušaver (Rudar)  

6
Erik Gliha (Ankaran Hrvatini)
Rudi Požeg Vancaš (Celje)
Matija Širok (Domžale)
Žiga Škoflek (Aluminij)
Dino Štiglec (Olimpija)

REZULTATI/SPORED SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

REZULTATI SEZONE 2016/17

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Rezultati sezone 2016/17

Anketa: 22. maj 2018 ob 10:43

Kdo bo zmagal v letošnjem finalu Lige prvakov?

Real Madrid
Liverpool
Arhiv
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo