Domžale se veselijo vodilnega gola v Ljudskem vrtu. Domžalčani nadaljujejo odličen niz: zmagali so sedmič zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale se veselijo vodilnega gola v Ljudskem vrtu. Domžalčani nadaljujejo odličen niz: zmagali so sedmič zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Agim Ibraimi
Nekdanji igralec Maribora Agim Ibraimi v primežu Mitje Vilerja in Marka Šulerja. Ibraimi je pred tekmo iz rok direktorja Maribora Bojana Bana prejel šopek rož. Ob menjavi v 87. minuti pa so mu mariborski navijači namenili aplavz. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor
Strokovni štab Maribora v prihodnjih dneh čaka težko delo, saj v moštvu očitno nekaj škriplje. V ekipo se je vrnil Marko Šuler, a trener Darko Milanič še vedno ne more računati na poškodovane Jana Mlakarja, Blaža Vrhovca in Kassima Doumbia. Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman
Trener Domžal Simon Rožman zadovoljen zapušča zelenico Ljudskega vrta. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetka s tekme med Krškim in Ankaranom
Domžalčani spravili na kolena Maribor

Na uvodu srečanja so imeli rahlo pobudo domači, a so gostje hitro vzpostavili ravnotežje in se v 10. minuti tudi veselili vodilnega gola. Andraž Kirm je v kazenskem prostoru gostov našel Matijo Široka, ki se je otresel neodločnih Damjana Boharja in Marka Šulerja, nato pa žogo silovito z levico poslal pod prečko. Hladna prha za vijoličaste.

Tudi Zlatko se je čudil zgrešeni priložnosti Luke
Maribor je nato napadal za izenačenje in v 26. minuti prišel do izjemne priložnosti. Mitja Viler je z desne strani podal na drugo vratnico, kjer je osamljeni Luka Zahović z nekaj metrov zgrešil prazna vrata oziroma zadel le stativo. Zgrešeni priložnosti svojega sina se je na mariborski klopi čudil tudi njegov oče, športni direktor Mariborčanov Zlatko Zahovič. Pet minut pozneje je Zahović mojstrsko streljal po podaji iz kota, a se je s parado izkazal Ajdin Mulalić. Blizu zadetku je bil malo pozneje tudi Marcos Tavares, čigar strel z glavo je zletel mimo desne domžalske vratnice.

Žoga več v nogah Domžal, Maribor nevarnejši
Na drugi strani so bili nevarni tudi Domžalčani. Tako je Lovro Bizjak tik pred koncem polčasa nevarno meril z glavo po podaji iz kota, a je meril mimo desne vratnice. Gostje so imeli žogo več v nogah (52:48), a so bili domači nevarnejši - streli 8:5, streli v okvir vrat 6:3.

Bizjak povišal vodstvo Domžal
Domžalčani so sanjsko odprli drugi polčas. V 48. minuti so namreč izigrali obrambo domačih, ki je neuspešno nastavila ofsajd zanko, tako da se je Bizjak sam znašel pred Handanovićem in žogo poslal dobesedno v prazna vrata. V akciji sta sodelovala še Amedej Vetrih in Agim Ibraimi.

Jalovi napadi Maribora
Domači trener Darko Milanič je malo pozneje reagiral s prvo menjavo. Namesto Aleksa Pihlerja je na zelenico vstopil Grega Bajde. V 63. minuti pa je napad vijoličastih okrepil še Jasmin Mešanović, ki je zamenjal Damjana Boharja. Vijoličasti so pritiskali za gol priključka, a so bili napadi jalovi. Na drugi strani je Ibraimi v 81. minuti lepo podal do Gabra Dobrovoljca, ki pa je z nekaj metrov grdo zgrešil. Se je pa Dobrovoljc izkazal le malo pozneje, ko je z drsečim štartom in izbijanjem preprečil zadetek Maribora.

Vršič vlil upanje; Mešanović stresel vratnico
Milanič je v 85. minuti opravil še tretjo menjavo. Dare Vršič je vstopil namesto Amirja Derviševića in hitro pokazal svoje kvalitete. Vršič je namreč v 89. minuti po podaji iz kota mojstrsko ustrelil "s prve" z roba kazenskega prostora in poslal žogo v levi zgornji kot vrat Mulalića. Zares izjemen gol, ki je dal krila domačim. Vijoličasti so pritiskali za izenačenje. Najbližje so mu bili v 92. minuti, ko je po predložku Martina Milca Mešanović stresel vratnico. Že prej bi na drugi strani Bizjak lahko odločil tekmo, a je ob "dvoboju na štiri oči" s Handanovićem zgrešil vrata.

Tako je ostalo pri zmagi gostov z 2:1. Še končna statistika: posest žoge 50:50, streli 21:14, v okvir vrat 9:6 - vse za Maribor, ki je očitno v krizi.

Še tretji remi med Krškim in Ankaranom
V drugi tekmi dneva sta se Krško in Ankaran razšla brez zmagovalca (1:1), kar je še tretji remi med ekipama v tej sezoni. Domači so povedli v 20. minuti, ko je Luka Vekić v bližini gola, a močno na desni strani preigral Erika Gliho in skoraj iz mrtvega kota premagal tokrat ne najbolje postavljenega Primoža Bužana. Za nogometaša, ki je jeseni igral pri drugoligašu Jadranu iz Dekanov, tega je vodil zdajšnji trener Krškega Alen Ščulac, je to prvi gol v sezoni. Gosti so prišli do izenačenja v 75. minuti, ko je vratar domačih Marko Zalokar nepravilno ustavil Vedrana Gerca, z bele točke pa je bil zanesljiv Čazim Suljić, ki je dosegel še svoj drugi zadetek v spomladanskem delu.

Vodilna Olimpija bo v sredo (16.00) gostila Rudar, dan pa bosta odprla Celje in Triglav. Srečanje med Gorico in Aluminijem bo v četrtek.

DRŽAVNO PRVENSTVO

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 23. krog


MARIBOR - DOMŽALE 1:2 (0:1)
2.000; Vršič 89.; Širok 10., Bizjak 48.

Maribor: Handanović, Milec , Ivković , Šuler, Viler, Hotić, Dervišević (85./Vršič), Pihler (55./Bajde), Bohar (63./Mešanović), Tavares, Zahović.

Domžale: Mulalić , Širok, Dobrovoljc , Klemenčič, Melnjak, Husmani, Vetrih (70./Alvir), Kirm (61./Hodžić), Ibričić, Ibraimi (87./Nicholson), Bizjak.

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)



KRŠKO - ANKARAN HRVATINI 1:1 (1:0)
250; Vekić 20.; Suljić 75./11-m

Krško: Zalokar, Šturm, Gorenc, Krajcer , Kulinitš, Balić, Da Silva , Volarič, Mandić , Mujan (83./Škrbić ), Vekić (61./Vogrinec).

Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha, Humar, Badžim, Pahor , Mate , Suljić, Burkić , Soldo (61./Vodeb ), Gerc (86./Bordon), Santos.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)




Sreda ob 14.00:
CELJE - TRIGLAV

Ob 16.00:
OLIMPIJA - RUDAR

Četrtek ob 15.00:
GORICA - ALUMINIJ

Lestvica:                             
OLIMPIJA         22 16 4  2  39:10  52
MARIBOR          22 14 6  2  38:15  48
DOMŽALE          21 12 4  5  42:17  40
RUDAR            20 10 3  7  28:19  33
CELJE            21  8 6  7  27:27  30
GORICA           21  7 2 12  21:32  23
KRŠKO            20  5 5 10  25:38  20
ALUMINIJ         21  4 6 11  22:35  18
TRIGLAV          20  3 5 12  16:35  14
ANKARAN HRVATINI 22  2 7 13  19:49  13
 
 
Zadetka s tekme med Krškim in Ankaranom
Domžalčani spravili na kolena Maribor