Stadion Halifa v Dohi, ki bo gostil tekme svetovnega prvenstva. Sprejel naj bi 40.000 gledalcev. Foto: Reuters
Stadion Halifa v Dohi, ki bo gostil tekme svetovnega prvenstva. Sprejel naj bi 40.000 gledalcev. Foto: Reuters
Prvenstvo v Katarju novembra in decembra

Zdaj je torej postalo jasno, da bodo nogometaši svetovno prvenstvo prvič igrali pozimi, s čimer se bodo izognili neznosnim poletnim temperaturam v Katarju.

Prvenstvo bo trajalo 28 dni in bo tako drugo najkrajše po letu 1978, ko je mundial v Argentini trajal 25 dni.

Tudi Blatter pod lupo preiskovalcev
Fifa pa je tik pred začetkom odpovedala novinarsko konferenco predsednika krovne nogometne organizacije v odstopu Seppa Blatterja, proti kateremu je švicarsko tožilstvo sprožilo preiskavo zaradi suma finančnih nepravilnosti. Blatterja so že zaslišali in preiskali njegovo pisarno na sedežu Fife v Zürichu, pri čemer so zasegli tudi dokumente.

Blatter nepravilno plačal Platiniju dva milijona frankov
"Joseph Blatter je osumljen nepravilnega plačila v višini dveh milijonov švicarskih frankov Michelu Platiniju, predsedniku Uefe, na stroške Fife,"
je sporočilo tožilstvo in dodalo, da se je sporni denarni prenos zgodil leta 2011. Transakcija pa naj bi se nanašala na delo, ki ga je Uefa domnevno opravila med letoma 1999 in 2002. Kot so še sporočili s tožilstva, je bil v okviru preiskave zaslišan tudi Platini.

Naslednik Blatterja bo znan 26. februarja 2016
Spomnimo, Blatter je odstopil junija letos, potem ko je izbruhnila korupcijska afera, v katero je (bilo) vpletenih več visokih predstavnikov Fife. Naslednika 79-letnega Švicarja bodo izvolili na izrednem kongresu 26. februarja prihodnje leto. Eden glavnih favoritov za novega predsednika Fife je prav Platini.

Prvenstvo v Katarju novembra in decembra