Ranko Stojić (levo) zapušča vodstvo OIimpije. Foto: BoBo
Ranko Stojić (levo) zapušča vodstvo OIimpije. Foto: BoBo
Pri Olimpiji glave padajo brez kančka spoštovanja

"V takem negativnem vzdušju nisem mogel več delati. Olimpiji želim vse najboljše v prihodnosti. Vedno lahko računa na mojo pomoč, če bo želela. Čas pa bo pokazal, kakšno ekipo smo zares sestavili v zadnjem prestopnem roku," je povedal Stojić.

Stojića je odnesel neposrečen začetek spomladanskega dela državnega prvenstva, ko si je Olimpija, ki je v zimskem premoru močno spremenila ekipo, v štirih krogih "pridelala" devet točk zaostanka za Mariborom in s tem najbrž že izpadla iz boja za prvaka.

Prva (posredna) žrtev "Stojićevega" kadrovanja je bil trener Luka Elsner, ki ga je zamenjal Marjan Pušnik. Zdaj pa se je predsednik kluba Milan Mandarić odločil, da mora oditi še Stojić.

"Ranku bi se rad zahvalil za ves trud, ki ga je vložil v delo v klubu. Želim mu veliko sreče in uspehov v prihodnje. V Olimpiji vso energijo usmerjamo v ekipo, v fante, ki nosijo zeleni dres, nič drugega nas ne zanima. Zdaj predvsem potrebujemo malo več miru. Ne bomo iskali in ne iščemo novega športnega direktorja, v klubu imamo dovolj kompetentnih ljudi," je dejal Mandarić.

Stojić je prišel k Olimpiji skupaj z Mandarićem poleti 2015. Aprila 2016 je moral nato zaradi različnih pogledov z Mandarićem oditi, a se je oktobra lani vrnil v klub kot podpredsednik. Po odhodu Nenada Protege pa je spet zasedel mesto športnega direktorja.

Pri Olimpiji glave padajo brez kančka spoštovanja