Steffan Kiessling je izjemno motiviran pred tekmo z Manchester Unitedom. Foto: EPA
Steffan Kiessling je izjemno motiviran pred tekmo z Manchester Unitedom. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola je najbolj jezen zaradi uhajanja informacij iz garderobe. V časopisu Bild so v zadnjih tednih do potankosti pravilno napovedali taktično postavitev. Foto: EPA
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti je zadovoljen z igrami svojih izbrancev v Ligi prvakov, precej bolj ga skrbi špansko prvenstvo. Foto: EPA
Antonio Conte in Fernando Llorente
Antonio Conte in Fernando Llorente se zavedata, da Juventus mora premagati Köbenhavn. Foto: EPA

Rdeči vragi nikakor ne najdejo pravega ritma v Premier ligi, v Cardiffu so v nedeljo le remizirali (2:2) in zaostajajo za vodilnim Arsenalom za sedem točk. V Ligi prvakov jim gre bolje, še vedno so brez poraza, zbrali so osem točk, a na gostovanjih ne igrajo dobro.

Kiessling: Tudi Unitedu ne bo lahko na BayAreni
Bayer je doma izjemen, dobil je zadnjih osem tekem v Ligi prvakov, v Bundesligi je le Bayern odnesel točko z BayArene (1:1). "Igramo zelo dober nogomet in iz tekme v tekmo smo boljši. Čaka nas ključna tekma proti rdečim vragom. Za take tekme živimo. Prepričan sem, da bo vzdušje izjemno. Doma smo izjemno močni, najprej nas mora v letošnji sezoni nekdo premagati na našem stadionu. Tudi Unitedu ne bo lahko," je odločno napovedal napadalec Steffan Kiessling. Manjkal bo poškodovani Sidney Sam (stegenska mišica).

Rdeči vragi bi misli radi preusmerili k prvenstvu
"Moramo se prebiti v osmino finala že na tej tekmi, saj imamo decembra veliko pomembnih tekem v Premier ligi. Pomembno je, da imamo vse misli usmerjene k prvenstvenim tekmam po sredi. Prepričan sem, da lahko zmagamo v Leverkusnu, čeprav imajo močno ekipo, ki doma redko izgublja," je dejal izkušeni branilec Rio Ferdinand. Pri rdečih vragih sta vprašljiva Robin van Persie in Phil Jones (oba imata težave s poškodbo dimelj). Marouane Fellaini je kaznovan.

Na drugi tekmi skupine A je Šahtar favorit proti Real Sociedadu, Ukrajinci bi z zmago napovedali izjemno napet zadnji krog.

Bavarci brez Mandžukića v mrzlo Moskvo
Bayern, ki si je že zagotovil prezimitev med elitno druščino, bo v Moskvi igral z malce spremenjeno postavo. Poškodovan je napadalec Mario Mandžukić, ki je ostal v Münchnu. V napadu bo zaigral junak sobotnega derbija v Dortmundu Mario Götze.

Manjkali bodo tudi Franck Ribery, Bastian Schweinsteiger, Holger Badstuber, Diego Contento, Xherdan Shaqiri in Claudio Pizarro.

Evropski prvaki lovijo deseto zmago zapored v Ligi prvakov, na Himki Areni pa jih čaka hud mraz, pričakujejo minus osem stopinj Celzija. Z zmago bi si praktično že zagotovili prvo mesto v skupini D, v primeru neodločenega izida pa bi odločala zadnja tekma proti Manchester Cityju na Allianz Areni. Angleži bodo v sredo gostili Viktorio Plzen.

Real brez Ronalda proti Galatasarayu
Cristiano Ronaldo ne bo igral na tekmi med madridskim Realom in Galatasarayem, saj ima poškodovano stegensko mišico in bo v sredo le treniral po individualnem programu. Ronaldo se je poškodoval konec tedna na tekmi v Almerii, kjer so Madridčani slavili kar s 5:0.

"Ne gre za hudo poškodbo, a ne želimo prav ničesar tvegati," je dejal Carlo Ancelotti, ki upa, da bo na 28-letnega nogometaša spet lahko računal že v soboto, ko bo Real v Primeri division igral z Valladolidom. Ancelotti je povedal, da se bo še odločil, ali bo Ronalda zamenjal Angel di Maria ali pa Jese.

Juventus lovi prvo zmago
Izjemno pomembna bo tekma v Torinu, kjer bo Juventus gostil Köbenhavn. Stara dama je prevzela vodstvo v Serie A, v Ligi prvakov pa še čaka na prvo zmago, s tremi točkami bi italijanski prvaki imeli precej bolj mirno pot v Carigrad na odločilno tekmo proti Galatasarayu.

5. krog, sreda ob 20.45, skupina A:
BAYER LEVERKUSEN - MANCHESTER UNITED

ŠAHTAR DONECK - REAL SOCIEDAD

Lestvica:                          
MANCHESTER UNITED  4  2 2 0  6:3  8
BAYER LEVERKUSEN   4  2 1 1  8:5  7
ŠAHTAR DONECK      4  1 2 1  3:5  5
REAL SOCIEDAD      4  0 1 3  1:5  1



Skupina B:
REAL MADRID - GALATASARAY

JUVENTUS - KÖBENHAVN

Lestvica:                          
REAL MADRID        4  3 1 0 14:4 10
GALATASARAY        4  1 1 2  6:10 4
KÖBENHAVN          4  1 1 2  3:8  4
JUVENTUS           4  0 3 1  6:7  3




Skupina C:
ANDERLECHT - BENFICA

PARIS SG - OLYMPIACOS

Lestvica:                          
PARIS SG           4  3 1 0 13:2 10
OLYMPIACOS         4  2 1 1  6:5  7
BENFICA            4  1 1 2  3:5  4
ANDERLECHT         4  0 1 3  1:11 1



Skupina D:
CSKA MOSKVA - BAYERN (ob 18.00)

MANCHESTER CITY - VIKTORIA PLZEN

Lestvica:                           
BAYERN *           4  4 0 0 12:1 12 
MANCHESTER CITY *  4  3 0 1 11:6  9 
CSKA MOSKVA        4  1 0 3  6:12 3 
VIKTORIA PLZEN     4  0 0 4  2:12 0 
* - v osmini finala