Carlo Ancelotti že po dveh letih zapušča Realovo klop. Foto: EPA
Carlo Ancelotti že po dveh letih zapušča Realovo klop. Foto: EPA

Že nekaj časa se je govorilo, da Ancelotti zapušča špansko prestolnico, govorilo se je tudi, da se morda vrača na klop Milana, čeprav si bo morda vzel leto odmora (o tem je spregovoril po zadnjem krogu španskega prvenstva), in o njegovih naslednikih, med katerimi se največkrat omenja Rafael Benitez, govori se tudi o Jürgenu Kloppu. Zdaj je uradno, da bo Real poiskal novega trenerja, kar je potrdil tudi predsednik Florentino Perez. Ime naj bi bilo znano v enem tednu.

"To je bila zelo težka odločitev, a mislimo, da smo sprejeli najboljšo za to institucijo. Carlo je v dveh letih dobil simpatije uprave, moje in navijačev. Je del naše zgodovine. Vsi pa vemo, da so zahteve v Madridu velike. Ekipa potrebuje novo spodbudo, ki nam bo omogočila nove naslove in bomo lahko dosegli najvišjo raven konkurenčnosti. S to izjemno ekipo, talentom in trdim delom lahko zagotovimo navijačem uspeh," je dejal Perez, ki je o vprašanju glede novega trenerja samo rekel, da bi bilo dobro, da govori špansko.

55-letni Ancelotti je eden izmed najuspešnejših evropskih trenerjev. Po dobri igralski karieri je nato vodil Reggiano, Parmo, Juventus, Milan, Chelsea, PSG in nazadnje Real. Dvakrat je z Milanom osvojil Ligo prvakov in v karieri postal v vseh državah, kjer je deloval, državni prvak, izjema je za zdaj torej Španija. Z Realom je lani postal evropski prvak, osvojil tudi kraljevi pokal in potem še evropski superpokal ter klubsko svetovno prvenstvo. Letos je bila v La ligi boljša Barcelona, v pokalu ga je v osmini finala izločil Atletico, v polfinalu Lige prvakov pa Juventus.