Madridski športni dnevnik Marca se boji Bayerna. Foto: Marca
Madridski športni dnevnik Marca se boji Bayerna. Foto: Marca
Kdo bo 24. maja v Lizboni igral v finalu Lige prvakov? V MMC-jevi anketi večina stavi na par Bayern - Atletico Madrid. Foto: Reuters

V polfinalu Lige prvakov se bosta pomerila Real Madrid in Bayern, je določil žreb v Nyonu. Devetkratni zmagovalec Real, ki že od leta 2002 čaka na nov naslov, je vlogo favoritov prepustil bavarskemu stroju, proti kateremu je izgubil v kar štirih od petih polfinalnih obračunov Lige prvakov. "Če želimo osvojiti Ligo prvakov, moramo premagati vsakogar, tudi Bayern, ki je favorit tudi v tem obračunu. Polfinale bo izredno težak, a nikomur ni lahko igrati proti Realu. Pep Guardiola je eden najboljših trenerjev na svetu in ima obilico izkušenj," je po žrebu dejal trener Reala Carlo Ancelotti.

Matthäus: Sanjski žreb!
V taboru Bayerna se zdi, da so z žrebom zelo zadovoljni. Napadalec Thomas Müller je na Twitterju zapisal: "Odličen žreb. Veselim se dveh dvobojev ekip z veliko igralci najvišjega razreda." Zadovoljen je tudi nekdanji Bayernov as Lothar Matthäus: "Sanjski žreb. Tako z Atleticom kot s Chelseajem bi Bayern težje igral." Karl-Heinz Rummenigge meni, da ima vsaka ekipa polovične možnosti, navijači pa bodo videli dve izjemni tekmi. Prednost Bayerna bi bil lahko po mnenju Rummeniggeja trener Pep Guardiola, ki je, ko je bil trener Barcelone, dobro spoznal kraljevi klub.

Atletico s kolektivno igro nad Chelsea
Drugi par, na papirju manj vznemirljiv, je Atletico Madrid - Chelsea. Jose Mourinho s Chelseajem lovi že tretji naslov prvaka, potem ko je bil uspešen s Portom in Interjem. Paulo Ferreira, ki je s Chelseajem leta 2012 že osvojil Ligo prvakov, nato pa končal kariero, je možnosti londonskega kluba proti Atleticu ocenil s 50:50. "Atletico je proti Barceloni igral fantastično in si je polfinalni nastop vsekakor prislužil." Pri Atleticu so počaščeni, da so po 40 letih spet v tako elitni družbi. "Tekmecu bomo skušali vsiliti naš ritem in našo kolektivno igro," je povedal športni direktor Jose Luis Perez Caminero.

Antić: Atletico najbolje pripravljena ekipa ta hip
Radomir Antić, ki je v vlogi trenerja leta 1996 Atletico popeljal do dvojne krone (špansko prvenstvo in kraljevi pokal), meni, da je trenutna zasedba Diega Simeoneja boljša od takratne. "Atletico je ta hip najbolje pripravljeno moštvo v Evropi, izjemne predstave v Španiji in Evropi sploh ne bi več smeli šteti za presenečenje. Potem ko je izločilo Barcelono, je še bolj samozavestno. In to jim je uspelo kljub dejstvu, da nista igrala Diego Costa in Arda Turan."

LIGA PRVAKOV, polfinale, prvi tekmi
Torek, 22. aprila, ob 20.45:

ATLETICO MADRID - CHELSEA
Povratna tekma bo 30. aprila.

Sreda, 23. aprila, ob 20.45:
REAL MADRID - BAYERN
Povratna tekma bo 29. aprila.


Finale bo 24. maja v Lizboni.