Primožu Glihi s svojimi varovanci ni uspelo izpolniti cilja, čeprav je bil zelo blizu. Foto: MMC RTV SLO
Primožu Glihi s svojimi varovanci ni uspelo izpolniti cilja, čeprav je bil zelo blizu. Foto: MMC RTV SLO

V elitni del kvalifikacij sta napredovali Rusija in Švedska. Slovenija je za napredovanje potrebovala zmago nad Švedsko in uspeh Rusov proti Walesu. Skandinavci so prekrižali načrte Slovencem, Rusi pa so z 2:1 ugnali Wales.

Švedi so povedli v 19. minuti prek Muamerja Tankovica. Varovanci Primoža Glihe so nato pritisnili, trikrat je neuspešno poskusil veliki up Miha Zajc. Ob polčasu je selektor v igro poslal Andraža Šporarja in Lea Ščulca, v 48. minuti je z lobom izenačil Gregor Bajde. Do konca tekme so Slovenci poskušali, a je zmanjkalo zbranosti v zaključku akcij.

"Vsi se zavedamo, da so tudi Švedi velika reprezentanca, in odigrati s Švedi in Rusi neodločeno je zelo velik dosežek. A moramo vedeti, da je prvo srečanje drugačno od zadnjega. Proti Rusom smo dolgo zdržali, lahko bi iztržili več, a Rusi so najboljši v skupini, to se je videlo. Proti Walesu smo imeli smolo, imeli smo posest žoge, a izgubili tekmo. V tej zadnji tekmi smo morali iti v tveganje, Švedom pa je zadostovala le točka. Zaradi tega so si lahko privoščili čakati in zabiti iz protinapada," je tekmovanje opisal Gliha.

"Danes smo žogo izgubili po veliki napaki in prejeli zadetek, kar je bil šok za moštvo. Fantje so se dobro vrnili v drugi polčas, strnili želje in moči, potem pa poskušali in poskušali, kar jih je izčrpavalo. S takšno igro nato prideš v položaj, ko lahko izgubiš ali zmagaš," je o današnji tekmi dejal Gliha.

U-19, 3. krog kvalifikacij, Slovenska Bistrica:
SLOVENIJA - ŠVEDSKA 1:1 (0:1)
Bajde 48.; Tankovic 19.

Postave Slovenije: Cotman, Šme, Kranjc, Balkovec, Zajc (Šporar), Bajde, Pihler, Vancaš Požeg, Zorc (Zalaznik), Lotrič (Ščular).

RUSIJA - WALES 2:1 (0:0)

2. krog:
SLOVENIJA - WALES 1:2 (1:1)

RUSIJA - ŠVEDSKA 3:1 (2:0)

1. krog:
SLOVENIJA - RUSIJA 0:0

ŠVEDSKA - WALES 3:1

Lestvica:                         
RUSIJA            3  2 1 0  5:2  7
ŠVEDSKA           3  1 1 1  5:5  4
----------------------------------
WALES             3  1 0 2  4:6  3
SLOVENIJA         3  0 1 2  2:3  2