Tim Matavž se želi dokazati v Bundesligi. Foto: EPA
Tim Matavž se želi dokazati v Bundesligi. Foto: EPA

Matavž je odigral 28 tekem za slovensko izbrano vrsto, zaigral je tudi na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Na sobotni kvalifikacijski tekmi proti Angliji na Wembleyju in na prijateljski tekmi naslednji torek v Stožicah proti Kolumbiji Matavž ne bo igral.

"To je bila popolnoma njegova odločitev. Pogovoril se je s selektorjem Katancem in tudi z nami. To je res izjemna poteza. Zares se želi dokazati v Bundesligi. Ko bo ujel pravi ritem, bo zagotovo igral tudi za reprezentanco," je pojasnil Reuter, nekdanji sijajni branilec, ki je igral za Bayern, Juventus in dortmundsko Borussio. Pri rumeno-črnih je pustil neizbrisen pečat med letoma 1992 in 2004. Z nemško reprezentanco je leta 1990 v Italiji osvojil naslov svetovnega prvaka, šest let zatem pa še evropski naslov.

Mrežo zatresel proti Dortmundu in Werderju
25-letni Matavž je le štirikrat začel tekmo v nemškem prvenstvu, zadel je proti dortmundski Borussii (2:3) in Werderju (4:2). V soboto je proti Paderbornu (3:0) igral 76 minut, zelo se je trudil, a ni bil razigran, popolnoma ga je zasenčil sijajni Tobias Werner.

V Augsburgu od njega veliko pričakujejo, saj so PSV-ju iz Eindhovna odšteli tri milijone evrov odškodnine. "Vidim, da je v vse boljši formi, zelo dobro se razvija. Tim je bil slabo pripravljen, ko je prišel k nam, saj je po poškodbi kolena pol leta zelo malo igral. Prišel je v novo ligo, kjer je več kvalitetnih igralcev. Potrebuje čas, da se privadi. Matavž je pravi profesionalec, prav nič se ne pritožuje, ko sedi na klopi," je poudaril Reuter, ki je prepričan, da se je pravilno odločil. Matavž je na stotih tekmah za PSV dosegel kar 48 zadetkov.

Augsburg ima po enajstih krogih pet zmag in šest porazov, v 12. krogu pa naslednjo nedeljo gostuje v Stuttgartu.