Evropsko prvenstvo bo potekalo od 8. junija do 1. julija. Bodite z nami! Foto: Stane Sršen/RTV Slovenija
Evropsko prvenstvo bo potekalo od 8. junija do 1. julija. Bodite z nami! Foto: Stane Sršen/RTV Slovenija

Evropsko prvenstvo bo v nasprotju z zborom najboljših reprezentanc sveta pred dvema letoma v Južni Afriki resda minilo brez slovenske izbrane vrste, bo pa na njem imela svoje predstavnike naša hiša.

Srečanja bodo na prizoriščih komentirali Ivo Milovanovič, Urban Laurenčič in Tomaž Hudomalj, iz studia v Ljubljani pa jim bo pomagal še Andrej Stare, za katerega bo to že osmo evropsko prvenstvo v vlogi komentatorja. Prispevke bo na Poljskem pripravljal Leon Andrejka, v Ukrajini pa Aleš Potočnik. Studijski program bo "domača naloga" Saše Jerkovića in Bojane Knez.

MMC je pred dnevi pripravil novo aplikacijo za dostopanje do naše spletne strani prek mobilnih naprav. Več tukaj.

MMC - 31 tekem, 31 prenosov
Radio Slovenija na Poljsko pošilja Boštjana Janežiča in Luko Petriča, ki si bosta razdelila vsak polovico prvenstva. Eden bo spremljal predtekmovanje, drugi pa zaključne boje. Janežič je poročal z vseh svetovnih in evropskih prvenstev od leta 1998. Poleg omenjenih bodo za vašo čim boljšo obveščenost seveda skrbeli tudi drugi novinarji, vključno s sodelavci Multimedijskega centra, ki pišemo novice na spletni strani RTV Slovenija.

Televizija Slovenija ima ekskluzivne pravice za prenos vseh 31 tekem letošnjega evropskega prvenstva, 27 si jih boste lahko ogledali v prenosu, štiri pa v posnetkih, ker bodo na sporedu ob istem času. Prenose vseh 31 srečanj boste lahko spremljali tudi na spletni strani MMC-ja, ekskluzivno tudi omenjene štiri tekme v tretjem krogu predtekmovanja.
Tekme v visoki ločljivosti
Vse prenose, posnetke in studijske vložke si boste lahko ogledali tudi v visoki ločljivosti (HD).
Tudi vaš "glas" šteje
Svoja mnenja, komentarje in opazke nam boste med drugim lahko sporočali prek Facebooka in Twitterja, znova pa boste lahko z napovedjo izidov sodelovali tudi v že dobro znani aplikaciji Nostradamus. Bodite z nami!