Franck Ribery in Arjen Robben sta hitro zgladila vse spore. Zmaga v finalu Lige prvakov je zdaj veliki cilj Bavarcev. Foto: EPA
Franck Ribery in Arjen Robben sta hitro zgladila vse spore. Zmaga v finalu Lige prvakov je zdaj veliki cilj Bavarcev. Foto: EPA

Pogodba bi se Nizozemcu iztekla junija 2013, v letošnji sezoni pa je imel veliko vzponov in padcev. Najbolj grenak večer je doživel 11. aprila v Dortmundu, ko je v 85. minuti zapravil enajstmetrovko na ključni tekmi Bundeslige. Borussia je zmagala z 1:0 in deset dni zatem osvojila drugi zaporedni naslov prvaka.

17. aprila je na polfinalni tekmi Lige prvakov prišlo do spora med Robbnom in Franckom Riberyjem pri izvajanju prostega strela v prvem polčasu. Francoz je Nizozemca udaril v obraz med polčasom, po koncu tekme je Robben stopil pred novinarje z modrico. Po veliki zmagi v Madridu, kjer je Robben z enajstih metrov znižal na 2:1, so se strasti umirile. 28-letni vezist, ki je v München prišel avgusta 2009 na željo takratnega stratega Louisa van Gaala, je podaljšal še za dve leti.

Odlično se počuti v Münchnu
"Vedno sem poudarjal, da se v Münchnu sijajno počutim. Bayern je moja druga družina, dva izmed mojih treh otrok sta bila rojena v bavarski prestolnici. Vsi smo srečni v tem mestu. Imamo izjemno ekipo, ki bo tudi v naslednjih letih krojila evropski vrh," je poudaril Robben, ki je na 61 tekmah v Bundesligi dosegel 39 zadetkov. V Ligi prvakov je bil natančen 14-krat. Najbolj se veseli finala Lige prvakov proti Chelseaju, ki bo 19. maja na Allianz Areni.

"Zelo smo srečni, da smo uspeli podaljšati pogodbo. Arjen je ključen igralec Bayerna, on je zagotovilo za lepo prihodnost kluba," je bil zadovoljen Karl-Heinz Rummenigge.