Roberto Carlos bo trenersko pot nadaljeval v Indiji. Foto: EPA
Roberto Carlos bo trenersko pot nadaljeval v Indiji. Foto: EPA

Od januarja letos je bil trener turškega Ahisar Belediyesporja. Z reprezentanco Brazilije je kot igralec osvojil naslov svetovnega prvaka, nastopal pa je tudi za Inter, Real Madrid in Fenerbahče.

42-letni Carlos je konec decembra lani po seriji slabih izidov zapustil trenersko mesto v Sivassporju, kjer je bil trener od leta 2013, ko je končal igralsko kariero in začel trenersko v ruski ekipi Anži Mahačkala. Že v prvem letu na klopi Sivassporja je v turški ligi zasedel presenetljivo peto mesto.

Odlikovali so ga močni prosti streli
Za brazilsko reprezentanco je od leta 1992 do 2006 igral na kar 125 tekmah in dosegel 11 zadetkov. Za selecao je igral na treh svetovnih prvenstvih, leta 1998 je igral v finalu, leta 2002 pa je bil med zmagovalci. Na slednjih dveh SP-jih je bil izbran v najboljšo enajsterico prvenstva. Največje klubske uspehe je dosegel z Realom iz Madrida, s katerim je v enajstih letih trikrat osvojil Ligo prvakov. Večinoma je igral na levem bloku v obrambi, vendar je bil pogosto tudi v napadu, kjer se je med drugim odlikoval po izjemnih in močnih prostih strelih.