Felipe je že v 8. minuti zadel z glavo. Foto: Reuters
Felipe je že v 8. minuti zadel z glavo. Foto: Reuters
Sodnik Szymon Marciniak je izključil Diega Perottija (Roma)
Sodnik Szymon Marciniak je izključil dva igralca Rome. Foto: Reuters
Fabinho
Fabinho je dosegel edini zadetek v Monte Carlu. Foto: EPA
Ovidiu Hoban
Ovidiu Hoban je zadel za 2:0, nato pa je imel še veliko priložnost za ključni tretji gol. Foto: Reuters

Prvo srečanje prejšnji teden na stadionu Dragao se je končalo z remijem (1:1). Portugalci so v Rimu začeli sijajno, v 8. minuti je Otavinho s prostega strela podal pred vrata, kjer je Felipe z glavo zatresel mrežo.
Šest minut pred odmorom je Daniele De Rossi z grobim štartom pokosil Maxija Pereiro in si prislužil rdeči karton. Branilca Porta so morali na nosilih odnesti z zelenice.

Trener gostiteljev Luciano Spalletti je bil zelo zaskrbljen, a očitno med odmorom ni našel pravih besed. Njegovi izbranci so bili preveč nervozni. V 50. minuti je bil Brazilec Emerson, ki je vstopil v 42. minuti, izključen. Zadel je Jesusa Manuela Corono v levico in sodnik Szymon Marciniak je še drugič iz žepa potegnil rdeči karton.
Gostje so imeli veliko prostora. V 73. minuti je Hector Herrera na desni strani našel Miguela Layuna, vratar Wojciech Szczesny je prehitro zapustil vrata. Layun ga je preigral in žogo poslal v prazno mrežo. Dve minuti zatem je Herrera našel še Corono, ki je švignil mimo Kostasa Manolasa in žogo zabil pod prečko.

Fabinho potrdil napredovanje Monaca
Monaco je že na prvi tekmi na El Madrigalu ugnal Villarreal (1:2), v kneževini pa je bilo 1:0. V sodnikovem dodatku je Mateo Musacchio v kazenskem prostoru igral z roko, z bele točke pa je bil natančen Fabinho.
Celtic trepetal vse do konca
Najrazburljiveje je bilo v Izraelu, kjer je Hapoel Ber Ševa premagal Celtic z 2:0, a to ni bilo dovolj za preboj v skupinski del, saj so Škoti prvo tekmo dobili s 5:2. Mahran Radi je v 18. minuti zapravil najstrožjo kazen, Ben Sahar in Ovidiu Hoban sta bila natančna, toda odločilnega tretjega gola za preboj v Ligo prvakov Hapoel ni zmogel. Hoban je imel veliko priložnost v 72. minuti, a se je izkazal vratar Celtica Craig Gordon.
Prednost iz prve tekme sta zadržala Legia Varšava in Ludogorec. Žreb skupinskega dela Lige prvakov bo v četrtek ob 18.00 v Grimaldi Forumu v Monte Carlu.

4. predkrog, prvaki:
Hapoel Ber Ševa - CELTIC 2:0 (1:0) 2:5
Ben Sahar 21., Hoban 48.
Radi (Hapoel) je v 16. minuti zapravil 11-m.

LEGIA VARŠAVA - Dundalk 1:1 (0:1) 2:0
Kucharczyk 92.; Benson 9.
RK: Hloušek 67./Legia

Viktoria Plzen - LUDOGOREC 2:2 (1:1) 0:2
Duriš 7.; Vura 17.

Sreda ob 20.45:
APOEL - KÖBENHAVN 0:1

SALZBURG - DINAMO ZAGREB 1:1



4. predkrog, neprvaki:
MONACO - Villarreal 1:0 (0:0) 2:1
Fabinho 91./11-m

Roma - PORTO 0:3 (0:1) 1:1
Felipe 8., Layun 73., Corona 75.
RK: De Rossi 39., Emerson 50./oba Roma

Roma: Szczęsny, Juan, Bruno Peres, Manolas, Nainggolan, Paredes (42./Emerson), Strootman, De Rossi, Perotti (86./Gerson), Džeko (59./Iturbe), Salah.

Porto: Casillas, Maxi Pereira (45./Layun), Marcano, Alex Telles, Felipe, Herrera, Andre Andre, Danilo, Otavio (57./S. Oliveira), Andre Silva (66./Adrian), Corona.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)




Sreda ob 20.45:
BORUSSIA (M) - YOUNG BOYS 3:1

ROSTOV - AJAX 1:1

MANCHESTER CITY - STEAUA 5:0

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.