Cristiano Ronaldo je dosegel že 34. zadetkov v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je dosegel že 34. zadetkov v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Juan Guillermo Cuadrado
Juan Guillermo Cuadrado je z natančnim strelom popeljal Fiorentino v finale. Foto: EPA
Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang je s salto proslavil zmagoviti zadetek v Frankfurtu. Foto: EPA

Kraljevi klub je prvo tekmo prejšnjo sredo dobil s 3:0, končni zmagovalec pa je bil odločen že po četrt ure povratnega srečanja. Vse kaže, da bo 19. aprila v finalu na sporedu nov "el clasico".

Že v 7. minuti je Javier Manquillo v kazenskem prostoru podrl Cristiana Ronalda, z bele točke pa je bil portugalski zvezdnik zanesljiv. Po četrt ure igre je Eusebio Insua podrl Garetha Balea, znova je najtrožjo kazen izvedel Ronaldo in ukanil Danija Aranzubío.

Atletico v prvem polčasu ni našel prave igre. Najlepšo priložnost za znižanje izida je imel Mario Suarez z glavo v 76. minuti, nekajkrat se je izkazal tudi Iker Casillas, še posebej pet minut pred koncem, ko je obranil strel Joseja Sose iz voleja.
"Na prvi tekmi smo se priborili zelo ugodno izhodišče. Na srečo smo hitro dvakrat zadeli in pritiska ni bilo več. Zdaj se lahko popolnoma osredotočimo na prvenstvo in na Ligo prvakov," je bil zadovoljen Casillas.

Po napeti tekmi Fiorentina v finalu
Fiorentina se je prebila v finale italijanskega pokala, potem ko je na povratni tekmi ugnala Udinese z 2:0. Prvo srečanje so dobili Videmčani z 2:1. V 14. minuti je Manuel Pasqual z izjemnim volejem z levico poskrbel za navdušenje na tribunah. Veteran Antonio Di Natale je bil blizu izenečanja po pol ure igre, ko je z glavo zadel vratnico.

V 61. minuti je David Pizarro našel Juana Cuadrada, Kolumbijec pa je z desne strani poslal žogo pod prečko. V zadnjih minutah so gostje silovito pritisnili, prava drama se je odvijala v sedmih minutah dodatka, ko so vijoličasti zelo zavlačevali. Rezervist Emmanuel Agyemang-Badu je izgubil živce, zaradi prepiranja s četrtim sodnikom je bil izključen, čeprav sploh še ni stopil na igrišče. Sodnik Davide Massa je zaradi ugovarjanja v 97. minuti izključil še Maurizia Domizzija. Fiorentina je šestkrat osvojila italijanski pokal, zadnjič leta 2001.

Aubameyang popeljal Borussio v polfinale
Borussia iz Dortmunda počasi lovi pravo formo pred začetkom izločilnih bojev v Ligi prvakov. Izbranci Jürgena Kloppa so v četrtfinalu nemškega pokala v Frankfurtu premagali Eintracht (0:1). Odločilni zadetek je v 83. minuti z glavo dosegel Pierre-Emerick Aubameyang, potem ko je podajo Henrika Mhitarjana iz kota odlično podaljšal Sebastian Kehl.

Španski kraljevi pokal, polfinale, povratni tekmi:
Atletico Madrid - REAL MADRID 0:2 (0:2) 0:3
Ronaldo 7./11-m, 16./11-m

Atletico Madrid: Aranzubia, Insua, Alderweireld, Miranda, Manquillo (46./Adrian Lopez), Mario, Koke, Cebolla, Diego (46./Juanfran), Sosa, Raul Garcia (61./Gabi).

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos (46./Nacho), Arbeloa, Alonso, Modrić (67./Casemiro), Illarramendi, Ronaldo (75./Jese), Isco, Bale.

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco

Sreda ob 22.00:
REAL SOCIEDAD - BARCELONA 0:2

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo 19. aprila.



Italijanski pokal, polfinale, povratni tekmi:
FIORENTINA -
Udinese 2:0 (1:0) 1:2
Pasqual 14., Cuadrado 61.
RK: Agyemang-Badu 90., Domizzi 90./oba Udinese
Iličić (Fiorentina) je bil na klopi.

Sreda ob 20.45:
NAPOLI - ROMA 2:3

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku.




Nemški pokal, četrtfinale:
Eintracht - BORUSSIA (D) 0:1 (0:0)
Aubameyang 83.

Sreda ob 19.00:
HOFFENHEIM - WOLFSBURG

BAYER (L) - KAISERSLAUTERN

Ob 20.30:
HAMBURGER SV - BAYERN