Cristiano Ronaldo je na prvi tekmi razočaral. Tokrat obljublja popolnoma drugačno igro kraljevega kluba. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je na prvi tekmi razočaral. Tokrat obljublja popolnoma drugačno igro kraljevega kluba. Foto: Reuters
Zinedine Zidane in Luka Modrić
Zinedine Zidane bo stavil na trdno obrambo, saj bo s prejetim zadetkom težko priti v polfinale. Foto: EPA
Sergio Agüero in Vincent Kompany
Vincent Kompany je treniral s soigralci, a ni pripravljen za tekmo, saj ima poškodbo mečne mišice. Foto: Reuters

Po zmagi na el clasicu na Camp Nouu (1:2) so nogometaši Reala prikazali zelo slabo predstavo v Wolfsburgu. V prvem polčasu se napadalci sploh niso vračali v obrambo, igralci Wolfsburga so imeli ogromno prostora in morda bi lahko zadeli še večkrat. Na stadionu Santiago Bernabeu naj bi bilo vse drugače.

"Upam, da nas bo podprlo 80.000 navijačev. Komaj čakam, da se začne tekma. Upam, da bo to magična noč v Madridu. Vsi smo prepričani, da nam lahko uspe. Na takih tekmah je veliko stvari pomembnih, prišli bodo tudi težki trenutki, ko moramo ostati mirni," je poudaril Cristiano Ronaldo, ki na prvi tekmi na Volkswagen Areni ni imel svojega večera.

Zidane: Zmaguje se lahko le s hladno glavo
"Na tako pomembni tekmi lahko zmagaš le s hladno glavo. Ne bomo dosegli zmage v četrt ure na začetku. Vse se lahko precej zaplete, če dobimo gol. Moramo biti potrpežljivi, saj je za dva gola na voljo 90 minut," je dejal trener Zinedine Zidane, ki je pred najtežjo nalogo na klopi kraljevega kluba. Izpad v četrtfinalu bi v klub vnesel nov nemir.

Wolfsburg vse stavi na Ligo prvakov, saj je v Bundesligi šele na osmem mestu in nima več veliko možnosti za preboj v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni.

Wolfsburg pred zgodovinskim mejnikom
"Na prvi tekmi smo si v Evropi pridobili veliko spoštovanje. Čaka nas zelo težka naloga, moramo pa igrati svojo igro. Potrebujemo še en odličen večer, če hočemo na novo napisati zgodovino kluba," je pojasnil trener Dieter Hecking.

PSG brez Davida Luiza, pri Cityju bo manjkal Kompany
Francoski prvaki bodo na stadionu Etihad precej oslabljeni, saj sta Davide Luiz in Blaise Matuidi kaznovana. Pri gostiteljih sta poškodovana kapetan Vincent Kompany in Raheem Sterling. Manuel Pellegrini je bil zelo zadovoljen z remijem prejšnjo sredo (2:2), a se zaveda, da bo zelo težko zadržati izid 0:0, ki bi zadostoval za preboj v polfinale.

"Kompany žal ni pripravljen za tekmo. Zelo zaupam obrambni vrsti, vsekakor pa se ne bomo zanašali na izid 0:0. To ni naš slog igre. Moramo nadgraditi predstavo iz prve tekme v Parizu," je pojasnil Pellegrini, ki bo le še dober mesec sedel na klopi Cityja. Poleti ga bo zamenjal Pep Guardiola.

Ibrahimović: Nikoli še nisem bil boljši
"Vsako sezono si želimo priti dlje v Ligi prvakov, ki pa je zelo nepredvidljiva. V letošnji sezoni smo precej napredovali. Navadili smo se že na tako pomembne tekme, imamo veliko izkušenj s ključnih tekem. Nikoli še nisem bil boljši. Rodil sem se star, umrl pa bom mlad. Vedno si tako mlad, kot misliš, da si, leta so le številka. V letošnji sezoni sem dokazal, da leta sploh niso pomembna. Odločil sem se, da bom znova mlad. Igram za lovorike, vedno si želim osvojiti kakšen pokal. Vsekakor imamo vsi enak cilj, letos želimo osvojiti največ mogočih naslovov," je v svojem slogu razlagal Zlatan Ibrahimović.

"Ibra" na prvi tekmi po četrt ure igre ni zadel z bele točke, nato pa je po veliki Fernandovi napaki izenačil na 1:1. V drugem polčasu je sijajni Šved z glavo stresel še prečko.

"Na povratni tekmi moramo biti zbrani vseh 90 minut. Za naš klub bi bila prva uvrstitev v polfinale Lige prvakov res nekaj izjemnega. Pričakujem veliko taktično bitko. Vsi se dobro poznamo, ni več skrivnosti. Di Maria, Cavani in Ibrahimović lahko sami odločijo tekmo," je razmišljal branilec Cityja Bacary Sagna.

Četrtfinale, povratne tekme, torek ob 20.45:
REAL MADRID - WOLFSBURG 0:2

Verjetni postavi:

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, James Rodriguez, Bale, Benzema, Ronaldo.

Wolfsburg: Benaglio, Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez, Guilavogui, Luiz Gustavo, Bruno Henrique, Arnold, Draxler, Schürrle.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)




MANCHESTER CITY - PARIS SG 2:2

Verjetni postavi:

Man. City: Hart, Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov, Fernando, Fernandinho, Jesus Navas, Y. Toure, De Bruyne, Agüero.

Paris SG: Trapp, van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell, Rabiot, Thiago Motta, di Maria, Lucas Moura, Ibrahimović, Cavani.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)



Sreda ob 20.45:
BENFICA - BAYERN 0:1

Verjetni postavi:

Benfica: Ederson, Andre Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu, Fejsa, Renato Sanches, Pizzi, Gaitan, Mitroglou, Raul Jimenez.

Bayern: Neuer, Kimmich, Javi Martinez, Alaba, Lahm, Vidal, Douglas Costa, Müller, Thiago, Ribery, Lewandowski.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)




ATLETICO MADRID - BARCELONA 1:2

Verjetni postavi:

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Godin, Lucas, Filipe Luis, Gabi, Augusto Fernandez, Saul Niguez, Koke, Griezmann, Ferreira Carrasco.

Bayern: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku. Žreb polfinala bo v petek ob 12.00.