Nova zvezda in najboljši nogometaš na svetu. Po tekmi je Cristiano Ronaldo pristopil k Janu Oblaku, mu čestital za obrambe in ga tolažil po izpadu iz Lige prvakov. Foto: EPA
Nova zvezda in najboljši nogometaš na svetu. Po tekmi je Cristiano Ronaldo pristopil k Janu Oblaku, mu čestital za obrambe in ga tolažil po izpadu iz Lige prvakov. Foto: EPA
Jan Oblak (Atletico Madrid)
Jan Oblak je poskrbel za najjvidnejšo predstavo Slovenca v Ligi prvakov v zadnjih 14 letih. Zdaj dvoma o št. 1 Atletica ni več, kot tudi ne, da spada med najboljše vratarje na svetu. Foto: EPA
Javier Hernandez Chicharito (Real Madrid)
"Obrni se in proslavljaj z Ronaldom. Vidim, da je sam slavil in vse drugo, a zato se lahko zahvali Ronaldu. Zame osebno, bi se moral," ostra kritika Thierryja Henryja na britanskem Skyju, kjer je raztrgal slavje Chicharita, ki mu je Ronaldo podal, da je dosegel edini gol v madridskem četrtfinalu. Foto: Reuters
Carlos Tevez (Juventus)
Juventus je v Monacu komajda zadržal minimalno prednost z domače tekme. Po tekmi so Torinčani razkrili, da so imeli kar nekaj težav z zdravjem. Prvi napadalec Carlos Tevez je dva dni pred tekmo skoraj neprestano bruhal. Foto: Reuters
Kljub dobri predstavi Oblaka izpad Atletica

"Seveda nismo zadovoljni, a to je nogomet. Ne moreš vedno zmagati," je po tekmi pripovedoval z naskokom najboljši posameznik Atletica iz Madrida. A ravno v tem je bil tudi problem Atletov, saj je v 180 minutah mestnega dvoboja res izstopal le Jan Oblak.

Oblak rekorder letošnje Lige prvakov
Čarobni trenerski dotik Diega Simeoneja tokrat ni deloval, saj na na prvi ne na drugi tekmi niso bili kos Realu iz Madrida, ki pa je res prišel do zmagovitega gola Chicharita šele v 88. minuti povratne tekme, ko je imel igralca več.

22-letni Škofjeločan je na prvi tekmi ubranil osem strelov Reala, na drugi sedem, skupaj 15 zapored, kar proti istemu nasprotniku letos v Ligi prvakov ni uspelo nobenemu drugemu vratarju, a na koncu je bil usoden 16. strel v okvir vrat. Po statističnem portalu WhoScored je s 7,85 najvišje ocenjeni igralec Atletica za 7 obramb in dva pobrana predložka, skupno pa sta bila bolje ocenjena le avtorja usodnega gola James Rodriguez (7,94) in Cristiano Ronaldo (8,11).

Ko te tolaži najboljši na svetu ...
"Madrid je odlično moštvo z odličnimi igralci. Zaslužili so si zmago, želimo jim vso srečo,"
je športno priznal poraz in čestital velikim mestnim tekmecem Oblak. Po zadnjem sodnikovem pisku je do najboljšega posameznika četrtfinalnega madrilena stopil prvi superzvezdnik Reala Cristiano Ronaldo, ki je začel Slovenca tolažiti.

Portugalec je sicer na Santiago Bernabeuu sicer izgubil oba neposredna dvoboja z Oblakom, a je nato odigral ključno vlogo, ko je z dvojno podajo z Jamesom Rodriguezom izigral obrambo Atletica in prisilil slovenskega vratarja, da je stopil ven iz vrat, s čimer je imel Javier Hernandez lahko delo in je z desetih metrov v 88. minuti dosegel odločilni gol za preboj Reala v polfinale.

Oblak vroča tema pogovorov od Madrida do Indije
"Danes smo trpeli, česar si nismo želeli. Želeli smo zadeti, a na žalost nismo. Zdaj nas čaka šest finalov v La Ligi. Dvigniti moramo glave in bolje odigrati v prvenstvu. Moramo iti naprej in se izboljšati,"
je še poudaril Oblak, ki z Atleticom zaseda 3. mesto v španskem prvenstvu, pri čemer branilci naslova za vodilno Barcelono zaostajajo že za velikih 9 točk. Oblakov vratarski šov je seveda obšel nogometni svet. Na družabnem omrežju Twitter je bil tako najbolj omenjen od Portugalske prek Nizozemske do milijardne Indije.

Atleti gredo lahko domov zadovoljni
"Ko sem bil fantič, so me naučili, da če si dal vse od sebe in si tekmoval do konca ter izgubil, si lahko šel domov zadovoljen. Mislim, da mi veliko trenerjev zavida, ker imam igralce, ki tečejo 90 minut kljub težavam pred njim. Čestitam Realu, ker so igrali zelo dobro in dosegli izjemen gol,"
je tekmo povzel poraženi trener Diego Simeone, ki je moral že lani v Ligi prvakov priznati premoč Realu - takrat sicer v finalu v Lizboni in še to po podaljšku.

Bo Real prvi ubranil naslov Lige prvakov?
"Nadzorovali smo tekmo, izničili smo njihove protinapade in bili smo zbrani ob prekinitvah. Chicharito je igral zelo dobro. Za njim je zahtevna sezona in zaslužil
si je odločilni gol. To je bila ključna tekma naše sezone. Ohranili smo sanje o igranju še enega finala pri življenju. Skušali bomo spet vse premagati," je bil trener Reala Carlo Ancelotti zadovoljen po sladki zmagi, sploh prvi na osmih derbijih z Atleticom v sezoni. Realov veliki cilj, postati prvi klub, ki je ubranil zmago v Ligi prvakov, je zdaj oddaljen le še tri tekme.

V petek opoldne si vzemite čas za žreb
Toda konkurenca je zastrašujoča: štirje polfinalisti Real Madrid, Barcelona, Bayern in Juventus se namreč ponašajo skupaj s kar 21 naslovi evropskih prvakov. Težko pričakovani žreb bo na sedežu Uefe v Nyonu v petek opoldne, ko bo nogometni svet z dihom pričakoval in upal na el clasico ali vrnitev Pepa Guardiole v Barcelono.

Kljub dobri predstavi Oblaka izpad Atletica