Pepe se je javnosti zameril tudi po
Pepe se je javnosti zameril tudi po "dotiku" Cesca Fabregasa, ko je teatralno padel in se valjal po zelenici. Foto: EPA

Umazanija portugalskega branilca se je zgodila le dva metra od sodnika, ki pa ni posegel za kartonom. Pepe je bil z rumenim kartonom "nagrajen" že v prvem delu po prekršku nad Busqetsom.

Nad potezo Pepeja so bili zgroženi vsi. Na Twitterju se je oglasil tudi zvezdnik Manchestra Uniteda Wayne Rooney: "Kakšen idiot je ta Pepe. Včasih gre ljudem res na živce." Podoben tvit je zapisal tudi nogometaš Arsenala Jack Wilshere: "Kakšen bednik."

"Pepeja je treba kaznovati"
"Pepe je od leta 2007, ko je prišel iz Porta, prejel pet rdečih kartonov, zaslužil pa bi si jih vsaj še nekaj. A največja kazen zanj so televizijski posnetki, ki ga očrnjujejo v javnosti," piše španska Marca pod naslovom "Sramotno".

Marca gre naprej in zahteva, da Real Pepeja kaznuje in celo razmisli, ali naj še igra za klub. In kaj je po tekmi glede incidenta povedal Mourinho? Portugalec je najprej rekel, da situacije ni videl, na novinarsko vprašanje, ali bi bil Pepe klubsko kaznovan, če bi se izkazalo, da gre za namerno potezo, pa je Mourinho odgovoril: "Če gre za očitno namero, je to za kazen."
Alexis ukradel Pepovo srce
Guardiola se je odgovoru izognil, češ da incidenta ni videl. Trener Barcelone je raje govoril o igri in bil seveda zadovoljen, izpostavil pa je Čilenca Alexisa Sancheza. "Želel bi se še posebej zahvaliti enemu igralcu. Alexis je odigral fantastično, genialno. Z nocojšnjo predstavo mi je ukradel srce."