Hasan Salihamidžić je odigral 234 tekem za Bayern v nemškem prvenstvu in prispeval 31 golov. Foto: EPA
Hasan Salihamidžić je odigral 234 tekem za Bayern v nemškem prvenstvu in prispeval 31 golov. Foto: EPA

40-letni nekdanji reprezentant BiH-a bo podpisal pogodbo do 30. junija 2020. Salihamidžić se odlično razume s predsednikom Ulijem Hoenessom. Od januarja je bil ambasador Bayerna, udeležil se je tudi azijske turneje.

"Imam pravi DNK Bayerna. 24 ur na dan bom na razpolago igralcem in trenerju. Deloval bom tudi v mladinskem pogonu. Takoj, ko sem dobil ponudbo za to službo, sem jo sprejel. To je sanjska služba. Niti slučajno nisem le izhod v sili," je pojasnil Salihamidžić, ki se je veselil šetih naslovov nemškega prvaka, pika na i pa je bila zmaga v Ligi prvakov 23. maja 2001 v Milanu proti Valencii po streljanju enajstmetrovk.

"Salihamidžić zelo dobro pozna Bayern. On bo pravi vezni člen med trenerjem in igralci, pa tudi z vodstvom kluba ima odlične odnose," je poudaril predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge.
Še bolj navdušen je bil predsednik Hoeness, ki je leta 1979 postal menedžer Bayerna in ga popeljal med evropske velikane: "Zelo sem zadovoljen. Točno takega človeka smo potrebovali v klubu. To je vrnitev h koreninam, Hasan je živel za naš klub. Vedno je povedal, kar si je mislil. Nikoli ni ovinkaril, ampak je šel do menedžerja in predsednika in vse smo uredili."

Lahm in Eberl nista sprejela ponudbe
Bayern je bil v zadnji sezoni brez športnega direktorja. Pred tem je to nalogo odlično opravljal Matthias Sammer, ki pa je še pred koncem sezone 2015/16 prenehal z delom zaradi zdravstvenih težav. Glavna kandidata sta bila Philipp Lahm in Max Eberl. Dolgoletni kapetan Bayerna Lahm je maja končal bogato kariero in se bo zdaj posvetil družini, zato ni želel takoj sprejeti zelo odgovorne funkcije. Eberl je podaljšal pogodbo z Borussio iz Mönchengladbacha.