Marcos Tavares je odločil zanimiv obračun v Kranju. Foto: BoBo
Marcos Tavares je odločil zanimiv obračun v Kranju. Foto: BoBo
Jasmin Handanović
Jasmin Handanović je imel tokrat precej dela z domačimi napadalci, kljub temu pa so Mariborčani v Kranju ob svojem 12. obisku iztržili sedmo zmago. Foto: BoBo
Maribor v Kranju po zaostanku z 0:2 zmagal

v 2. krogu Prve lige TS v gosteh pri kranjskem Triglavu po zaostanku z 0:2 čudežno izvlekli zmago s 3:2. Na vrhu lestvice velenjski Rudar.

Tekmo v Kranju je v zaključku odločil kdo drug kot gostujoči kapetan Marcos Tavares, ki je po lepi akciji v 88. minuti zadel iz bližine za končni izid. Kranjčani se slovitejšega nasprotnika niso ustrašili in na začetku drugega polčasa dosegli prepričljivo vodstvo.

Mariborska obramba zelo luknjičasta
Nepazljivost mariborske obrambe je za vodilni zadetek v 55. minuti izkoristil Luka Majcen, potem ko je po podaji rezervista Igorja Bukare iz kota povsem sam ostal pred gostujočimi vrati in z glavo iz bližine premagal vratarja Jasmina Handanovića. Majcen je bil v ospredju tudi pet minut pozneje, ko je po napaki Marka Šulerja vijoličastim ukradel žogo in lepo zaposlil Mateja Poplatnika, ki je v 60. minuti povišal na 2:0.

Mešanović in Bohar poravnala izid
Gostujoči trener Darko Milanič je po višjem zaostanku ukazal popolno ofenzivo in v napad poslal tudi rezervista Luko Zahovića. Gostom je izid uspelo znižati že v 71. minuti, ko je po akciji iz kota in podaji Blaža Vrhovca z natančnim strelom zadel novinec Jasmin Mešanović. Izid je na 2:2 po novi natančni podaji Vrhovca in lepem preigravanju poravnal rezervist Damjan Bohar. Vendar šokov za novince v prvi ligi kar še ni bilo konec. Dve minuti pred koncem rednega dela je Vrhovec znova poslal globinsko podajo v domači kazenski prostor, žoga se je odbila od Mešanovića do Tavaresa, ki jo je rutinsko poslal mimo vratarja Elvisa Džafića.

Razburljiv že prvi polčas
Razburljiv, a brez zadetkov, je bil že prvi polčas. Kranjčani so imeli nekaj lepih priložnosti, ki pa jih niso znali izkoristiti. Prvič že v tretji minuti, ko so bili tudi najbližje zadetku, ko je Alen Krcić prišel do strela malce z desne strani, žogo po diagonalnem strelu pa je Jasmin Handanović preusmeril mimo vrat. Podobno nenatančni so bili tudi gostujoči nogometaši, ki so v prvem polčasu prevladovali zlasti v zadnji tretjini polčasa.

Razpoloženi Radić zaznamoval prvi polčas
Velenjski nogometaši so s pričakovano domačo zmago proti novincu v ligi Ankaranu s 3:1 zasedli vrh lestvice. V prvem polčasu so povedli po zaslugi razpoloženega Dominika Radića. Ta je najprej streljal v 31. minuti iz bližine z desne strani, ko je Matej Paal njegov strel obranil, nato je poskusil z roba kazenskega prostora, spet se je izkazal Paal, v 36. minuti pa je Radić z desetih metrov streljal s "škarjicami" in poskrbel za navdušenje navijačev ter vodstvo z 1:0. Domači so bili nevarni še v 41. minuti, ko je Jakob Novak z roba kazenskega prostora zatresel prečko.

Rezervist Vizinger potrdil domačo zmago
Tudi v uvodu drugega polčasa so imeli pobudo domači nogometaši, prišli do nekaj strelov, a Paala niso resno ogrozili. Zato pa so Radana v 63. minuti ogrozili Ankarančani, ko je malce na desni strani v kazenskem prostoru prišel Sven Dodlek, a zadel le zunanji del mreže. Natančnejši je bil že v naslednjem napadu John Mary, ki je dokončal protinapad s strelom pod prečko za svoj prvi gol sezone in vodstvo z 2:0. V 77. minuti so Primorci znižali zaostanek, ko je Erik Gliha podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Tim Vodeb in z glavo zadel za 2:1. Velenjčani so zmago potrdili v 88. minuti, potem ko je z glavo po lepi podaji Leona Črnčiča v kazenski prostor zadel rezervist Dario Vizinger.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 2. krog

TRIGLAV - MARIBOR 2:3 (0:0)
1.500; Majcen 55., Poplatnik 60.; Mešanović 71., Bohar 86., Tavares 88.

Triglav: Džafić; Gvardjančič, Zec, Arh Česen, Ovsenek (46./Bukara); Majcen, Bojić (69./Kuhar), Gajić (68./Udovič), Krcić; Poplatnik, Robnik.

Maribor: Handanović; Hodžić, Billong, Šuler, Viler; Kabha (20./Pihler), Vrhovec; Hotić (64./Bohar), Kramarič (63./Zahović); Tavares, Mešanović.

Sodnik: Damir Skomina


RUDAR - ANKARAN HRVATINI 3:1 (1:0)
550; Radić 36., Mary 64., Vizinger 88.; Vodeb 77.

Rudar: Radan; Mužek, Vuklišević, Bolha, Pušaver; Novak, Pišek (65./Antonov), Bijol, Črnčič; Radić (59./ Junuzović), Mary (84./Vizinger).

Ankaran Hrvatini: Paal; Dautović, Badžim, Pahor; Gliha, Klapan, Delgado, Primc, Cerovec (56./Vodeb); Dodlek (68./ Angov), Kidrič (87./Mihailovič).

Sodnik: Andrej Žnidaršič


Nedelja ob 18.00:
DOMŽALE - CELJE

Ob 20.20:
GORICA - OLIMPIJA

Že odigrano:
ALUMINIJ
- KRŠKO 4:2 (1:0)
400; Mensah 33., Mesec 81., Krajcer 83./ag, Nunić 86.; Škrbić 57. , 63.

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Čagalj (74./Krajnc), Vezjak, Muminović, Petrovič (68./Vrbanec), Škoflek, Mesec, Tahiraj (70./Nunić), Mensah.

Krško: Zalokar, Jakolić, Gorenc, Krajcer, Šturm, Dušak (46./Kovačič), Jovanović (46./Diyoke), Mujan, Mandić (88./Nakić), Jurina, Škrbić.

Lestvica                              
RUDAR             2  2  0  0   5:2   6
MARIBOR           2  2  0  0   4:2   6
OLIMPIJA          1  1  0  0   3:1   3
ALUMINIJ          2  1  0  1   4:3   3
KRŠKO             2  1  0  1   4:5   3
TRIGLAV KRANJ     2  0  1  1   2:3   1
ANKARAN           2  0  1  1   1:3   1
DOMŽALE           1  0  0  1   1:2   0
GORICA            1  0  0  1   1:2   0
CELJE             1  0  0  1   1:3   0
Maribor v Kranju po zaostanku z 0:2 zmagal