Samir Handanović se z Interjem na novo sezono pripravlja v Trentinu. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Samir Handanović se z Interjem na novo sezono pripravlja v Trentinu. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Matej Pučko
Matej Pučko je imel v 90. minuti izjemno priložnost za zadetek, a je žogo poslal čez gol Luce Castellazzija. Foto: MMC RTV SLO
Milito in Cordoba po tekmi s Koprom tudi o "Sarmi"

Prvič je v Interjevem dresu nastopil tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki je pred kratkim iz vrst Udineseja k evropskim prvakom iz leta 2010 prestopil za 11 milijonov evrov. "Sarma" je branil zanesljivo, dela ni imel veliko, po dobri uri igre ga je zamenjal 36-letni Luca Castellazzi iz Gorgonzole.

Mavrič Rožič Koprčane rešil na golovi črti
V prvem polčasu sta obe ekipi večkrat nevarno pritisnili na vrata nasprotnika, Koprčani so se dobro upirali slovitemu italijanskemu nasprotniku, na golovi črti je vodstvo varovancev Andree Stramaccionija odlično preprečil tudi nekdanji slovenski reprezentant Matej Mavrič Rožič, ki se je ob posredovanju tudi nekoliko poškodoval. V peti minuti nadaljevanja se je mreža prvič zatresla. Po predložku z desne strani je z glavo žogo za hrbet vratarja Ermina Hasića poslal Samuel.

Coutinhov spektakularni zadetek
Z izjemnim zadetkom je zbrano množico v 71. minuti navdušil Coutinho, ki je izkoristil bledo posredovanje koprske obrambe in si z izvrstnim prodorom ter preigravanjem pripravil prostor za strel. 20-letni Brazilec je nato z diagonalnim strelom žogo ob levi vratarjevi vratnici pospravil v malo mrežico za končnih 2:0. V izdihljajih tekme so imeli Koprčani še eno veliko priložnost: Matej Pučko se je znašel iz oči v oči z vratarjem Castelazzijem, a je z dobrih 11 metrov meril previsoko.

INTER - KOPER 2:0 (0:0)
Samuel 50., Coutinho 71.

Inter: Handanović (62./Castellazzi), Bianchetti (45./Maicon), Ranocchia, Samuel (77./Garritano), Mbaye, Zanetti, Guarin (77./Del Piero), Nagatomo (58./Livaja), Palacio (58./Benassi), Coutinho, Milito (69./Longo).

Koper: Hasić, Palčič, Djukić, Mavrič (58./Blažič), Bagarič, Guberac, Covilo, Bubalo (77./Črnigoj), Popovič (81./Štulac), Pučko, Majcen (58./Barišič).

Sodnik: Stefano Mollace

Milito in Cordoba po tekmi s Koprom tudi o "Sarmi"