Po pisanju Gazzette je Samir Handanović na prodaj le ob pravi ponudbi. Po transfermarktu je
Po pisanju Gazzette je Samir Handanović na prodaj le ob pravi ponudbi. Po transfermarktu je "Sarma" ocenjen na kar 24 milijonov evrov, poleti 2012 pa je v Inter iz Udineseja prišel za 12 milijonov evrov, kar je bil drugi najdražji prestop slovenskega nogometaša v zgodovini. Foto: EPA

Handanović je rešil remi, ko smo tvegali poraz.

Lastnik Interja Erick Thohir po tekmi z Bologno.
Bojan Jokić (Villarreal) na tekmi proti Athletic Bilbau
Kot je izpostavil vestni @sloveniafooty je Bojan Jokić na tekmi pri vodilnem moštvu Primere division Atleticu Madrid postal prvi Slovenec v najmočnejših evropskih ligah letos, ki se je na eni tekmi dotaknil žoge stokrat - natančno 101-krat. Foto: EPA
Dalibor Stevanović (desno - Šlask Vroclav)
Dalibor Stevanović (desno v zelenem dresu) igra kot zadnji obrambno usmerjeni vezist, medtem ko je imel v Domžalah veliko bolj ofenzivno vlogo. Prvi in do zadnje tekme edini hat-trik je Stevanovič dosegel 3. septembra 2005, ko je proti Rudarju dosegel tri gole v 15 minutah in poskrbel za zmago Domžal s 4:1. Foto: EPA
Rene Mihelič v dresu Zavrča jeseni 2013
Rene Mihelič je jeseni za Zavrč odigral le šest tekem v Prvi ligi TS in prispeval en gol ter podajo. Pozimi je odšel k Debrecenu, kjer igra v prvi postavi, po šestih tekmah pa je za vodilni klub Madžarske dosegel gol in tri podaje. Foto: Aleš Fevžer

Izkupiček reprezentantov: brez gola, ena podaja, ubranjena 11-metrovka, poškodba in brez prejetih kartonov. 13 odigranih tekem v celoti, 4 zamenjave in 4 menjave.

Damir Skomina
Slovenski sodniki pod vodstvom glavnega sodnika Damirja Skomine bodo v torek delili pravico na torkovi povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov med Borussio Dortmund in Real Madridom. Skomina bo že četrtič sodil Realu, ki je doslej dobil vse tri tekme proti Ajaxu, Lyonu in Manchester Cityju. Foto: EPA

Pod Srečkom Katancem občasno vpoklicani Dalibor Stevanović je po devetih letih znova dosegel na eni tekmi tri gole, na Madžarskem je derbi vodilnih klubov s podajo in prvim golom za Debrecen zaznamoval Rene Mihelič, mladi reprezentant Elvis Bratanović pa je dosegel zmagoviti prvenec na Češkem.

V zadnjih sekundah dvojna obramba
A najprej k najdražjemu slovenskemu nogometašu in prvemu vratarju Slovenije. Samir Handanović je tako na tekmi Inter - Bologna pokazal nekaj nezanesljivosti, a pri dveh prejetih zadetkih ni mogel kaj veliko storiti. S strelom ga je preizkusil tudi rojak Rene Krhin. "Sarma" je v 93. minuti z dvojno obrambo Acquafresci preprečil zmago gostov in "črno-modre" vsaj obdržal na 5. mestu Serie A, ki še vodi v Evropo, a le v Evropsko ligo, medtem ko Liga prvakov s 3. mestom beži že za 9 točk.

Gazzetta: 20 milijonov cena za Manchester City
"Handanović je rešil remi, ko smo tvegali poraz," se je po tekmi vratarju zahvalil novi lastnik Interja Erick Thohir. A bogati Indonezijec že kuje moštvo za prihodnjo sezono, pri čemer je glavna želja kluba iz Milana napadalec Porta Jackson Martinez. Za prevetritev bo treba zaradi pravil "ferpleja" tudi prodajati in Gazzetta dello Sport je pred dnevi razkrila, da se največ pričakuje ravno od prodaje Handanovića, ki pa ga bodo izpustili le ob pravi ponudbi. In kaj je prava ponudba za Inter? Okoli 20 milijonov evrov, kolikor bi lahko iztržili od prvega snubca Manchester Cityja.

Belec ustavil 11-metrovko, a ostaja zadnji v ligi
Drugi vratar Jan Oblak z Benfico igra v ponedeljek zvečer proti Rio Avu, katerega član je tudi Etien Velikonja. Izkazl se je tretji reprezentančni vratar Vid Belec, ki kot posojeni član Interja brani na Portugalskem za Olhanense. Proti Bragi je tako na samem začetku tekme ubranil najstrožjo kazen, sicer šele drugo od 13 enajstmetrovk, s katerimi se je soočil v članski karieri. Na koncu je po izključitvi soigralca prejel dva gola v zadnjih minutah, s čimer ostaja Olhanense zadnji v 16-članski Primeiri ligi.

Jokić izgubil pri vodilnem, Cesar mestni derbi
Med branilci ni bilo veliko klubskega uspeha, zato pa je Bojan Jokić znova igral za Villarreal, in to na gostovajnu pri vodilnem Atleticu Madrid. 27-letni Kranjčan je solidno opravil svoje delo, pri tem pa se je kar 101-krat dotaknil žoge (po statistični strani WhoScored), kar je največ med Slovenci v najmočnejših evropskih ligah v sezoni. Kapetan reprezentance Boštjan Cesar je izgubil veronski derbi, pri čemer bi lahko steber obrambe postal junak Chieva, saj je kar štirikrat z glavo streljal proti vratom Hellas Verone, a je bil premalo natančen, da bi nasledil Dejana Lazarevića, ki je odločil prvi derbi sezone, tokrat pa ni zaigral.

Kurtič zamenjan zaradi poškodbe
Med vezisti izstopa slaba novica - na tekmi Catania - Torino se je sredi 1. polčasa poškodoval Jasmin Kurtić, ki je bil zato zamenjan. Kako huda je poškodba desne stegenske mišice, bo znano v naslednjih dneh. Od vezistov je sicer celotno tekmo odigral le Nejc Pečnik, ki se je skupaj z Dejanom Kelherjem, veselil že 12. zaporedne prvenstvene zmage Crvene zvezde. Moštvo nekdanjega selektorja Slaviše Stojanovića ima po novem na 1. mestu srbske Super Lige tri točke prednosti pred Partizanom.

Novaković zrežiral zmago S-Pulsa
Napadalci so znova ostali brez zadetka, zato pa je Milivoje Novaković podal za zmago Šimicu S-Pulsa na gostovanju pri Ventforetu Kofu (0:1). "Nova" se je izkazal s pravim turbošprintom, ko je s pritiskom najprej povzročil grobo napako nasprotnega branilca, s hitrim tekom ujel žogo in na koncu nesebično podal soigralcu Nagasawi, ki je moral samo potisniti žogo v prazno mrežo. Kmalu za tem je Novaković prispeval še eno podajo, a so sodniki gol razveljavili zaradi ofsajda. Šimicu se je s tem povzpel iz zadnjih treh mest J1 lige.

Strelska eksplozija Stevanovića
Kot rečeno je konec tedna med slovenskimi nogometaši na tujem s hat-trikom najbolj zablestel Dalibor Stevanović. Vezist Šlaska je na gostovanju pri Podbeskidzie zadel za 1:0 in 2:1, a na koncu je moral z drugim zadetkom z glavo reševati točko gostov iz Vroclava. Stevanović je predtem v celotni sezoni dosegel en sam gol, v zadnih osmih sezonah v tujini pa je skupno zbral le enajst ligaških golov.

Bratanović prvič zadel po odhodu iz Velenja
Mladi slovenski nogometni reprezentant Elvis Bratanović je po zimski selitvi v tujino dočakal prvi gol, s katerim je tudi odločil tekmo. Na tekmi češkega prvenstva med Teplicami in Pribramom je nekdanji član velenjskega Rudarja vstopil v igro šele v 81. minuti. Vso tekmo nevarnejši gostje so iz prostega strela zadeli prečko, čemur je v 85. minuti sledil hiter protinapad, ki ga je končal ravno 21-letni slovenski napadalec. Bratanović je s prvim golom v četrtem nastopu Teplicam priigral tri pomembne točke, s katerimi so se utrdili na 4. mestu prve češke lige.

Mihelič in Volaš na poti k naslovu
Na Madžarskem se je igral derbi vodilnih moštev lige Debrecen - Győri z močnim slovenskim deležem. Pri gostiteljih je Rene Mihelič, ki je jeseni na kratko igral za Zavrč v Prvi ligi, poskrbel za pomemben remi. Obakrat je otrok Maribora zablestel s prostih udarcev. Najprej je v 22. minuti podal za izenačenje na 1:1, v 60. minuti pa je sam s pravim evrogolom - prvim zadetkom na Madžarskem - poskrbel za končnih 2:2. Pri Debrecenu je imel sicer Dalibor Volaš tudi priložnost za zmago, medtem ko je pri gostih kot rezervist skušal izid spremeniti tudi Rok Kronaveter. Slovenski dvojec iz Debrecena ima zdaj odprto pot do naslova Madžarske, saj je ohranil 8 točk prednosti pred Győrijem.

Handanović prejel dva gola, a na koncu rešil remi

Vid Belec ubranil enajstmetrovko Bragi

Hitri Novaković kaznoval grobo napako (0:13)

Hat-trik Stevanovića na Poljskem (od 0:40, 2:45 in 5:50)

Rene Mihelič s podajo (od 1:29) in golom (od 3:37) junak derbija na Madžarskem

Bratanović s prvencem na Češkem odločil tekmo (od -0:30)

SLOVENSKA NOGOMETNA REPREZENTANCA po izboru selektorja Srečka Katanca (21+2)
Ime, priimekKlub (država)TekmaIgralni časOpombe
VRATARJI (3)
Vid BelecOlhanense (POR)Olhanense - Braga 0:2vso tekmov 5' ubranil 11-metovko
Samir HandanovićInternazionale (ITA)Inter - Bologna 2:2 vso tekmo/
Jan OblakBenfica (POR)AZ - Benfica 0:1 (EL);
Benfica - Rio Ave 4:0
/;
vso tekmo
na klopi; 12. nepremagan v Primeiri ligi
BRANILCI (8)
Gregor BalažicKarpati Lviv (UKR)

Šahtar - Karpati 3:0

vso tekmo

kartoni
Mišo BrečkoKöln (NEM II)Köln - Bielefeld 2:0/kartoni
Boštjan Cesar (c)Chievo (ITA)

Chievo - Verona 0:1

vso tekmo

poraz na mestnem derbiju

Branko IlićHapoel Tel Aviv (IZR)H. Beer Ševa - Hapoel TA 1:1vso tekmo/
Bojan JokićVillarreal (ŠPA)Atletico Madrid - Villarreal 1:0vso tekmo/
Martin MilecMariborOlimpija - Maribor 1:1 (P);
Triglav - Maribor 0:2
vso tekmo;
/
napredoval v finale;
poškodovan
Miral SamardžićŠerif Tiraspol (MLD)Šerif - Rapid Ghidighici 3:0

-

tekma za zeleno mizo
Andraž StrunaPAS Giannina (GRČ)Giannina - Olympiakos 2:0vso tekmo/
VEZISTI (7)
Josip IličićFiorentina (ITA)Fiorentina - Udinese 2:175' (2:0)
/
Kevin KamplSalzburg (AVT)

Grödig - Salzburg 1:3

72' (0:1)

/

Andraž KirmGroningen (NIZ)Zwolle - Groningen 0:1 93' (0:1)/
Rene KrhinBologna (ITA)Inter - Bologna 2:271' (2:1)
/
Jasmin KurtićTorino (ITA)Catania - Torino 1:233' (1:0)poškodba desne noge
Aleš MerteljMariborOlimpija - Maribor 1:1 (P);
Triglav - Maribor 0:2
89' (1:1);
vso tekmo
napredoval v finale;
/
Nejc PečnikCrvena zvezda (SRB)Spartak - Crvena zvezda 1:2vso tekmo

12. zaporedna zmaga v Super Ligi

NAPADALCI (3+2)
Roman BezjakLudogorec Razgrad (BLG)Plovdiv - Ludo. 1:1vso tekmo/

Valter Birsa

Milan (ITA)Genoa - Milan 1:2 83' (1:2)/
Zlatan Ljubijankić *Omija Ardidža (JAP)Urawa Reds - Omija 2:1 (P);
Omija - Visel Kobe 0:3
/;
vso tekmo
poškodovan;
/
Tim MatavžPSV (NIZ)Heerenveen - PSV 3:0 68' (1:0)/
Milivoje Novaković *Šimicu S-Pulse (JAP)Šimicu - Osaka 1:0 (P);
Kofu - Šimicu 0:1
51' (1:0);
vso tekmo
/; v 22' podal za 0:1 - 1. podaja v J1
"Ladje na obzorju" (igralci vpoklicani pod Katancem)
Siniša AnđelkovićPalermo (ITA II)Palermo - Avellino 2:0

vso tekmo

/
Armin BačinovićPalermo (ITA II)Palermo - Avellino 2:0/zunaj postave
Robert BerićSturm (AVT)Sturm - Admira 1:164' (1:0)
/
Goran CvijanovićMariborOlimpija - Maribor 1:1 (P);
Triglav - Maribor 0:2
80' (1:1);
vso tekmo

/; v 61' za 0:2 - 3. gol, v 39' podal za 0:1 - 2. podaja
Zlatko DedićDynamo Dresden (NEM II)Energie Cottbus -
Dynamo 0:0
/na klopi
Željko FilipovićMariborOlimpija - Maribor 1:1 (P);
Triglav - Maribor 0:2

vso tekmo;
89' (0:2)

napredoval v finale;
/
Jasmin HandanovićMaribor
Olimpija - Maribor 1:1 (P);
Triglav - Maribor 0:2
vso tekmo;
vso tekmo
/; 13. nepremagan v sezoni; /
Dejan KelharCrvena zvezda (SRB)Spartak - Crvena zvezda 1:2vso tekmo/
Dejan LazarevićChievo (ITA)Chievo - Verona 0:1
/na klopi
Dominic MarohKöln (NEM II)Köln - Bielefeld 2:0
vso tekmo/
Aleksandar Radosavljevićbrez kluba--prekinil z Olimpijo
Aleksander RajčevićMariborOlimpija - Maribor 1:1 (P);
Triglav - Maribor 0:2
vso tekmo;
vso tekmo
/;
/
Dalibor StevanovićŠlask Vroclav (POL)Podbeskidzie - Śląsk 3:3vso tekmo v 21' za 0:1, v 43' za 1:2, v 85' za 3:3 - 2., 3. in 4. gol
Marko ŠulerMariborOlimpija - Maribor 1:1 (P);
Triglav - Maribor 0:2

vso tekmo;
vso tekmo

avtogol v 45' za 1:0, napredoval v finale; /

Zaslužna "ladja"
Robert KorenHull (ANG)Hull - Swansea 1:0

75' (1:0)

/

* - nevpoklicana za marčno tekmo z Alžirijo zaradi začetka prvenstva na Japonskem

Handanović je rešil remi, ko smo tvegali poraz.

Lastnik Interja Erick Thohir po tekmi z Bologno.

Izkupiček reprezentantov: brez gola, ena podaja, ubranjena 11-metrovka, poškodba in brez prejetih kartonov. 13 odigranih tekem v celoti, 4 zamenjave in 4 menjave.