Roberto Di Matteo ni izpolnil pričakovanj v Bundesligi. Foto: EPA
Roberto Di Matteo ni izpolnil pričakovanj v Bundesligi. Foto: EPA
Gonzalo Castro
Gonzalo Castro je bil eden izmed nosilcev igre v Leverkusnu, zdaj pa je sprejel nov izziv, čeprav Borussia v prihodnji sezoni ne bo igrala v Ligi prvakov. Foto: EPA

Schalke je sezono končal na šestem mestu, potem ko je v zadnjem krogu izgubil v Hamburgu z 0:2. Liga prvakov je bila izgubljena že dalj časa, zdaj grozijo celo kvalifikacije za Evropsko ligo. Vse bo odvisno od finala nemškega pokala med Wolfsburgom in dortmundsko Borussio. Če zmagajo rumeni-črni, morajo modri v kvalifikacije.

Di Matteo je oktobra lani zamenjal Jensa Kellerja in se z zmago v Mariboru (0:1) prebil v osmino finala Lige prvakov, kjer je bil po dramatični povratni tekmi boljši madridski Real (0:2 in 4:3). Spomladi je sledil niz slabih izidov, navijači so večkrat zahtevali odstop celotnega vodstva, tudi menedžer Horst Heldt je na izhodnih vratih. Di Matteo se je po daljšem pogovoru odločil, da se pogodba sporazumno prekine, s tem pa se je odpovedal velikemu deležu denarja, ki mu pripada v prihodnjih dveh letih.

Sidney Sam in Kevin-Prince Boateng sta po katastrofalni predstavi v Kölnu pred dvema tednoma (0:2) suspendirana in ne bosta več igrala za Schalke v prihodnji sezoni, Marco Höger ni treniral s prvo ekipo.

Castro se seli v Dortmund
Borussia iz Dortmunda je podpisala štiriletno pogodbo z Gonzalom Castrom. Prestop je bil vreden 11 milijonov evrov. 27-letni član Bayerja iz Leverkusna je napadalno usmerjen zvezni igralec, na tem položaju pa pri Borussii igra tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl.

"Izjemno veseli smo, da smo v naše vrste zvabili Castra. Gre za izkušenega in tehnično podkovanega igralca, ob tem pa je uporaben na več igralnih mestih v zvezni vrsti," je pojasnil športni direktor Borussie Michael Zorc.