Paul Scholes je lani sklenil bogato nogometno kariero. Foto: EPA
Paul Scholes je lani sklenil bogato nogometno kariero. Foto: EPA

Mislim, da ni boljšega kluba za igranje nogometa, kot je Manchester United. Toda mnenje se razlikuje od nogometaša do nogometaša. Če kdo ni zadovoljen, pač želi oditi.

Wayne Rooney
Bo Joseju Mourinhu uspelo na Stamford Bridge pripeljati Wayna Rooneyja? Foto: EPA

Že kar nekaj časa se ugiba o prihodnosti nekdanjega kapetana Arsenala, ki je po osmih letih na Otoku leta 2011 prestopil v Barcelono, za katero je na 96 tekmah zadel 29 golov in podelil 32 podaj.

Novi trener katalonskega velikana Gerardo Martino je že zanikal govorice, da se Fabregas seli v Anglijo, že predtem pa je igralec dejal, da bo na Otoku vedno igral zgolj za Arsenal. Toda v nogometu je mogoče prav vse.

Fabregasa bo težko zvabiti iz Španije
"Lepo bi bilo v klub pripeljati igralca takšne kakovosti. V Premier ligi se je že dokazal, zdaj je v Barceloni, ki je zelo velik klub. Jasno, težko ga bo zvabiti iz Španije, a biti moraš vztrajen in upati, da se lahko okrepiš z najboljšimi igralci," je dejal legendarni vezist rdečih vragov, za katere je igral med letoma 1993 in 2013. Prav Scholesa, ki je po koncu lanske sezone nogometne čevlje obesil na klin, bi utegnil zamenjati 26-letni Španec, za katerega je Unitedov menedžer David Moyes že večkrat izrazil zanimanje, ki -kot kaže - ne bo ponehalo.

Nasvet Rooneyju: Ostani!
50-letnega Škota, ki je na menedžerskem stolčku zamenjal Alexa Fergusona, najverjetneje čaka še težje delo z Waynom Rooneyjem, ki naj bi bil znova nezadovoljen. Zanj se je še najbolj ogrel menedžer Chelseaja Jose Mourinho. Scholes svojemu nekdanjemu klubskemu in reprezentančnemu soigralcu svetuje: "Moj nasvet bi bil, da seveda ostane. Mislim, da ni boljšega kluba za igranje nogometa, kot je Manchester United. Toda mnenje se razlikuje od nogometaša do nogometaša. Če kdo ni zadovoljen, pač želi oditi. Če tako čuti Wayne, je vse odvisno od njega. Toda gre za enega najboljših nogometašev na svetu in vsak igralec ter navijač Uniteda najbrž upa, da bo ostal."

38-letni Anglež je prepričan, da Moyesu ni treba prevetriti ekipe, ki je po njegovem mnenju še vedno zelo kakovostna. "Tudi če prvenstvo osvojiš z 10 točkami razlike, hočeš za naslednjo sezono okrepiti moštvo. Prepričan sem, da se David Moyes po najboljših močeh trudi v klub pripeljati najboljše igralce. Upam, da mu bo uspelo pripeljati želene okrepitve," je sklenil.

Mislim, da ni boljšega kluba za igranje nogometa, kot je Manchester United. Toda mnenje se razlikuje od nogometaša do nogometaša. Če kdo ni zadovoljen, pač želi oditi.