Bastian Schweinsteiger na Old Traffordu še ni dočakal prave priložnosti. Foto: EPA
Bastian Schweinsteiger na Old Traffordu še ni dočakal prave priložnosti. Foto: EPA

Portugalski strokovnjak je na seznam uvrstil 18-letnega branilca Axla Tuanzebeja. Schweini je julija lani podpisal triletno pogodbo z rdečimi vragi, potem ko je odšel iz Bayerna, kjer si je ustvaril status klubske ikone. Že v lanski sezoni ni veliko igral, Mourinho pa je že pred začetkom nove sezone dejal, da ne računa na Schweinsteigerja. 32-letni Nemec je treniral z ekipo do 23 let.

Manchester United bo v 1. krogu v skupini A gostoval v Rotterdamu pri Feyenoordu, nato pa se bo pomeril še z Zorjo iz Luganska in s Fenerbahčejem.

Schweinsteiger je 7. julija v Marseillu izgubil polfinalno tekmo evropskega prvenstva v Franciji proti gostiteljici z 0:2, a se je vseeno vpisal v zgodovino. Odigral je 38. tekmo za Nemčijo na evropskih in svetovnih prvenstvih. Toliko tekem na največjih tekmovanjih ni odigral še nihče.

Seznam Manchester Uniteda za Evropsko ligo:
David de Gea, Sergio Romero, Sam Johnstone, Eric Bailly, Phil Jones, Marcos Rojo, Chris Smalling, Luke Shaw, Timothy Fosu-Mensah, Antonio Valencia, Matteo Darmian, Axel Tuanzebe, Paul Pogba, Juan Mata, Jesse Lingard, Michael Carrick, Daley Blind, Ashley Young, Ander Herrera, Henrik Mhitarjan, Marouane Fellaini, Morgan Schneiderlin, Memphis Depay, Zlatan Ibrahimović, Wayne Rooney, Anthony Martial, Marcus Rashford.