Lionel Messi je s soigralci takole prispel v hotel v Milanu. Foto: EPA
Lionel Messi je s soigralci takole prispel v hotel v Milanu. Foto: EPA
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri se še odloča, koga bo ob Zlatanu Ibrahimoviću postavil v napad - Pata ali Robinha. Foto: EPA
Robin van Persie in Arsene Wenger
Robin van Persie in Arsene Wenger sta s predstavami v zadnjih tednih lahko zadovoljna. Foto: EPA

Rdeče-črni so tedaj zadeli v 1. in 92. minuti, dragoceno točko jim je zagotovil gol Thiaga Silve v sodnikovem podaljšku. Brazilec je tudi pred "povratno" tekmo optimist: "Močno verjamemo, da lahko premagamo Barcelono."

Tabor Barcelone je pred potjo v Italijo pretresla novica, da je moral pomočnik Guardiole Tito Vilanova na operacijo tumorja na slinavkah v ustih. Operacija je po prvih podatkih uspela.

"Čim manj napak, ko bomo pri žogi mi"
Trener Massimiliano Allegri poudarja, da bo moral Milan maksimalno izkoristiti priložnosti, ki si jih bo pripravil. "Barceloni uspeva med tekmo menjavati ritem, od hitre do počasne igre. Morali bomo igrati malo bolj visoko in biti potrpežljivi, saj bo imela Barcelona najbrž več časa žogo v svoji posesti, kar za nas ni sramota. Pomembno je, da storimo čim manj napak, ko bomo pri žogi mi," pravi Allegri. Odločiti se mora še, ali bo v napad postavil Alexandra Pata ali Robinha, prav tako še ni povsem jasno, ali bo od začetka igral Clarence Seedorf. Vrača se Gianluca Zambrotta.

Nizozemski veteran v vrstah Milana je nekaj besed namenil ponovnemu srečanju Zlatana Ibrahimovića in Pepa Guardiole. Švedski napadalec je namreč svoje zgode in nezgode s trenerjem Barce brez dlake na jeziku opisal v pred kratkim izdani avtobiografiji. "Upam, da si bosta Zlatan in Guardiola podala roki pred vsemi. Mislim, da ob vseh težavah, ki pestijo svet, to ni problem," je dejal Seedorf.

Brez Inieste in Alvesa
Pri Barceloni bo zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil ob sobotni zmagi nad Zaragozo, preventivno počival Andres Iniesta, poškodovana sta tudi Adriano Correia in Ibrahim Afellay. Daniel Alves ima kartone, je pa v Milano odpotoval Pedro, ki je okreval po poškodbi gležnja.

Na Emiratesu dvoboj moštev v dobri formi
Zanimiv bo tudi obračun v skupini F med Arsenalom in Borussio Dortmund. Pri topničarjih je v odlični formi Robin van Persie, ki je letos v vseh tekmovanjih dosegel že 35 zadetkov, 10 na zadnjih sedmih tekmah. Zaradi poškodbe stegenske mišice bo manjkal Tomas Rosicky, ki ga tako ne bo na igrišču proti klubu, kjer je nekoč igral. Zamenjal ga bo Abou Diaby. Arsenal je na domačem stadionu zmagal na zadnjih petih tekmah proti nemškim klubom. Pri Borussii, ki je v soboto slavila na derbiju Bundeslige proti Bayernu, je poškodovan branilec Neven Subotić.

Nova težka tekma za Chelsea
Za vrh v skupini E se bosta udarila Bayer in Chelsea. Kapetan moštva iz Leverkusna Michael Ballack bo odigral 100. srečanje v evropskih pokalih. Bayer je doma ugnal tako Valencio kot Genk in želi nadaljevati to serijo. Londončani so v krizi, saj so izgubili tri od zadnjih štirih tekem v Premier League, a trener Andre Villas Boas ne zganja preplaha, čeprav "modri" v skupinskem delu Lige prvakov v gosteh niso slavili že 13 mesecev.
5. krog, sreda ob 20.45
Skupina E:

BAYER - CHELSEA
VALENCIA - GENK

Lestvica: 
CHELSEA 4 2 2 0 9:2 8 BAYER LEVERKUSEN 4 2 0 2 5:6 6 VALENCIA 4 1 2 1 5:4 5 GENK 4 0 2 2 1:8 2


Skupina F:

MARSEILLE - OLYMPIACOS
ARSENAL - BORUSSIA (D)

Lestvica: 
ARSENAL 4 2 2 0 4:2 8 MARSEILLE 4 2 1 1 4:1 7 BORUSSIA DORTMUND 4 1 1 2 3:7 4 OLYMPIACOS 4 1 0 3 4:5 3


Skupina G:

ZENIT - APOEL (ob 18.00)
ŠAHTAR - PORTO

Lestvica: 
APOEL 4 2 2 0 6:4 8 ZENIT 4 2 1 1 7:5 7 PORTO 4 1 1 2 5:7 4 ŠAHTAR 4 0 2 2 4:6 2


Skupina H:

MILAN - BARCELONA
BATE BORISOV - VIKTORIA PLZEN (19.00)

Lestvica: 
BARCELONA * 4 3 1 0 13:2 10 MILAN * 4 2 2 0 7:3 8 BATE BORISOV 4 0 2 2 2:9 2 VIKTORIA PLZEN 4 0 1 3 1:9 1
* - v osmini finala