Simič je predsednik NZS-ja postal 20. februarja 2009. Foto: MMC RTV SLO
Simič je predsednik NZS-ja postal 20. februarja 2009. Foto: MMC RTV SLO
Simič podal odstopno izjavo

Medtem ko je bil Simič nedosegljiv, je generalni sekretar NZS-ja Aleš Zavrl povedal: "Na Nogometni zvezi Slovenije smo danes prejeli pisno izjavo mag. Ivana Simiča, da z današnjim dnem odstopa z mesta NZS-ja. V naslednjih dneh bodo pristojni organi sprejeli nadaljnje odločitve v skladu z zakonodajo. Nogometna zveza bo poskušala nemoteno delovati še naprej, veljavni statut pa veleva, da funkcijo predsednika v takšnem primeru opravlja prvi podpredsednik, v tem primeru g. Stane Oražem." Simičeve odločitve sicer ni želel komentirati. "Ker gre za osebno odločitev, je težko komentirati. Kateri koli odstop v takšnem ali drugačnem času ni dobrodošel za nemoteno delovanje," je še dodal.

Oražem: Na delo smo navajeni
Vlogo novega predsednika NZS-ja bo v prehodnem obdobju, kot že rečeno, opravljal Oražem, ki je novico o Simičevem odstopu izvedel na poti v Koper. "Danes sem bil in še vedno sem psihično pripravljen na tekmo in o kakšnih konkretnih občutkih težko govorim," je zaupal Oražem. Letos NZS praznuje 90. obletnico obstoja, zato bo na tem področju potrebnega še veliko dela. "Nekaj dela vsekakor bo, a glede na to, da smo na delo navajeni, so tu še drugi štirje podpredsedniki, ki mi bodo pri vsem tem pomagali. Zdaj je treba javnosti in predvsem navijačem sporočiti, da nogometna zveza ni v brezvladju, saj je vse pravnoformalno urejeno s statutom. Primorani smo bili sprejeti določene odgovornosti, ki pa jih bomo uspešno izpeljali do konca," je povedal.

"Ne pričakujem posebnih težav, ker nimam neporavnanih računov. Tudi s teorijami zarot in lobiji se ne obremenjujem. V tem operativnem smislu bom lahko skupaj z ostalimi organi normalno izpeljal to zadevo v prehodnem obdobju," je še dodal in na vprašanje, ali bo kandidiral za predsednika NZS-ja, odgovoril: "Nimam teh ambicij. Mislim, da bomo v Sloveniji našli primerno osebo, ki bo lahko zasedla to pomembno mesto."

Nekdanji predsednik v sporu z igralci
Simič se je že pred časom zapletel v spor z igralci članske reprezentance zaradi (ne)izplačanih nagrad in s sindikatom SPINS oziroma njegovim predsednikom Dejanom Stefanovičem, ki so ga reprezentanti kljub Simičevemu nasprotovanju pooblastili za pogajanja z NZS-jem. Prvič je odstop ponudil že 4. marca, a ga skupščina takrat ni sprejela. Še na začetku meseca je trdil, da ne bo odstopil, a se je nato zgodilo prav to.

Simič podal odstopno izjavo