Eden Hazard je blestel proti Mariboru na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters
Eden Hazard je blestel proti Mariboru na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters
Mariborski hotelirji in gostinci se veselijo gostovanja Chelseaja
Šimundža proti Chelseaju z vsemi aduti

Po vrnitvi iz Londona je športni direktor Zlatko Zahovič napovedal, da na povratni tekmi v Ljudskem vrtu vijoličasti verjetno ne bodo igrali z vsemi najboljšimi igralci, saj je vodilno ekipo Premier lige zelo težko presenetiti.

Maribor je po petkovem porazu (0:1) že devet točk za vodilnimi Domžalami, do konca jesenskega dela Prve lige pa so še štiri tekme. Slovenski prvaki se bodo 19. novembra in 3. decembra v četrtfinalu pokala srečali še s Krko. Spored tekem je zelo naporen. Brez uspeha na domačih zelenicah pa v naslednji sezoni ne bo možnosti za preboj v Ligo prvakov.

"Rotacije bodo, a fantje so dovolj pripravljeni, da lahko zdržijo ritem tekem. Fantje so v Londonu videli, kaj je realnost," je po današnjem treningu poudaril trener Ante Šimundža.

"Naša motivacija je dobra, pripravljeni smo za tekmo proti Chelseaju in iztržimo lahko dober izid," je dejal kapetan Marcos Tavares.

Mertelj: Tokrat bomo še pozornejši in previdnejši
"Čeprav prihaja tako ugledna ekipa, kot je Chelsea, ki nam je doma zabila šest golov, ne bomo obupali in se ne bomo vnaprej predali. Želimo si prikazati dobro igro. Zakaj ne bi razmišljali o pozitivnem rezultatu, točki, točkah tudi proti favoriziranemu nasprotniku. Tudi v Londonu smo imeli dobra obdobja, toda takšne ekipe kaznujejo vsak ponujen prostor, če jim ga ponudiš preveč. Zdaj bomo še pozornejši, previdnejši," je dodal Aleš Mertelj.

Chelsea ne bo treniral v Ljudskem vrtu
Moštvo Chelseaja v torek ne bo opravilo treninga v Ljudskem vrtu. Po ustaljeni navadi pred evropskimi gostovanji bodo vadili dopoldne v klubskem centru za trening. V Mariboru bo ob 19.00 Jose Mourinho spregovoril o pričakovanjih pred tekmo.

Draxler mora na operacijo, vrača se šele januarja
Za Mariborčane bo izjemno pomembna tekma tudi v Lizboni, kjer bo Sporting gostil Schalke. Julian Draxler je že končal nastope v letu 2014. 21-letni vezist ima natrgano mečno mišico, zato se bo lahko soigralcem spet pridružil šele po najmanj dveh mesecih premora. Poškodba, ki jo je Draxler staknil v petek na tekmi z Augsburgom (1:0), je hujša, kot so sprva predvidevali. Nemški reprezentančni zdravnik Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt je po današnjem pregledu potrdil, da si je vezist modrih delno natrgal mišico, potrebna pa bo tudi operacija, ki jo bodo opravili v Stuttgartu.

Skupina G, 4. krog, sreda ob 20.45:
MARIBOR - CHELSEA

Sodnik:
Daniele Orsato (Italija)

SPORTING LIZBONA - SCHALKE

Lestvica:                        
CHELSEA          3  2 1 0  8:1  7
SCHALKE          3  1 2 0  6:5  5
MARIBOR          3  0 2 1  2:8  2
SPORTING LIZBONA 3  0 1 2  4:6  1
Mariborski hotelirji in gostinci se veselijo gostovanja Chelseaja
Šimundža proti Chelseaju z vsemi aduti