Uživati, a hkrati izkoristiti morebitno priložnost za preboj v osmino finala. Foto: Aleš Fevžer
Uživati, a hkrati izkoristiti morebitno priložnost za preboj v osmino finala. Foto: Aleš Fevžer
Nogometaši Seville
Nogometaši Seville so se leta 2007 takole veselili ubranitve naslova v Pokalu Uefa. Foto: EPA
Ciro Ferrara pokazal listek z napisom Sevilla

Žreb v Nyonu je določil, da bo Maribor igral proti ekipi, ki je v Pokalu Uefa, predhodnici Evropske lige, slavila v sezonah 2005/06 in 2006/07. "Za nas bo to uživanje v dveh tekmah, priznanje za garaško delo, priznanje, da prezimimo v Evropi. Priprave se bodo začele teden prej, kot je bilo sprva načrtovano, po ustaljenem ritmu, brez sprememb. Do takrat bomo opazovali Špance v neposrednih prenosih, da bomo dobili neko sliko," je povedal trener Mariborčanov Ante Šimundža.

Žreb bi bil lahko tudi težji
Po njegovem mnenju tekmec ni najtežji, nikakor pa ni lahek. "Žreb ni najtežji. Sevilla je v prvenstvu trenutno sedma, ne moremo reči, da nasprotnik ni zahteven. Ima svoje ime, ni pa najtežji, lahko bi dobili tudi težjega. Z atraktivnostjo in samim nasprotnikom smo lahko zadovoljni. Lahko bi dobili šibkejšega ali močnejšega, vsak si je želel svojega, zdaj objokovati ali želeti drugega je nepomembno. Iskali bomo, kar si vsi želimo," je dejal Šimundža.

Sevilla, ki jo je Mednarodna zveza za nogometno statistiko in zgodovino (IFFHS) v letih 2006 in 2007 razglasila za najboljšo ekipo leta na svetu, ima ogromno izkušenj v evropskih tekmovanjih, tudi v španskem prvenstvu meri visoko, precej let je igrala v Ligi prvakov.

Sevilla bo favorit, a jo bo oviral mraz
"Ima ogromno reprezentantov in izkušenj. Težek tekmec bo, a moramo razmišljati, da smo mi pomembni, oni pa naj razmišljajo o sebi. Mogoče je kakovost Maribora proti Sevilli glede na tekmovanja, v katerih tekmujemo, nekoliko nižja, a naredili bomo vse, da jim otežimo življenje in se prikažemo v najboljši luči."

"Priprave bodo podrejene Evropski ligi in domačemu prvenstvu. Na prvi tekmi si želim poln domač stadion, 20. februarja je v Španiji precej toplo, morda bomo zaradi tega malo v prednosti, če niso navajeni na tako nizke temperature. Tudi če bi prvo tekmo igrali v gosteh, bi za domačo razmišljal podobno. A najprej moramo narediti en korak, da lahko potem razmišljamo o drugem," je še dejal Šimundža.

Igralci Maribora se bodo po krajšem novoletnem odmoru, ki se začne danes, znova zbrali 3. januarja, ko bo sledil prvi zbor na tradicionalni večerji, nato pa bodo na sporedu priprave. Ekipa bo odpotovala tudi v tople kraje, verjetno v Turčijo.

Ciro Ferrara pokazal listek z napisom Sevilla