Slavoljub Muslin je nasledil Radovana Ćurčića. Foto: EPA
Slavoljub Muslin je nasledil Radovana Ćurčića. Foto: EPA

Konec prejšnjega tedna je klop srbske nogometne reprezentance, ki je v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo v Franciji v skupini I osvojila le četrto mesto za reprezentancami Portugalske, Albanije in Danske, sporazumno zapustil zdaj že nekdanji selektor Radovan Ćurčić.

Vodstvo srbske nogometne zveze se je na sestanku v Stari Pazovi soglasno odločilo, da bo Ćurčićev naslednik Muslin. Nekdanji nogometaš Crvene zveze je svojo trenersko kariero začel v francoskem Brestu leta 1989, nato pa je vodil številne, predvsem tuje klube, kot so Bordeaux, Lens, Levski, Lokeren, Lokomotiva Moskva, Anorthosis ... V pretekli sezoni je bil trener belgijskega Standarda, njegov edini srbski klub pa je bila Crvena zvezda.

"Muslin je kakovosten in izkušen strokovnjak, ki bo, o tem smo prepričani, s svojim znanjem in avtoriteto srbsko reprezentanco popeljal na svetovno prvenstvo v Rusiji," so svojo odločitev pojasnili v srbski nogometni zvezi.

Srbija bo v kvalifikacijah za nastop na SP-ju 2018 igrala v skupini D, njeni nasprotniki pa bodo Wales, Avstrija, Irska, Moldavija in Gruzija.